Wondjes, korstjes, pigmentvlekjes – je moet geduld hebben, + goede creme!

02:48 - 01:40
luistertijd 02:48 - leestijd 01:40

Een lezeres mailt ons met de vraag hoe ze haar huid na haar Plexr behandeling moet verzorgen. Twee weken na de behandeling schilfert het nog, is nog wat gezwollen en nu de korstjes weg zijn ziet ze allemaal rode puntjes.

BeautyJournaal’s huidexpert Mardge Pascaud geeft uitgebreid advies:

Wat is Plexr plasma

‘Een Plexr behandeling wordt ook wel Plasma behandeling genoemd. Het is een niet-invasief alternatief voor het verwijderen van overtollige huid rond de ogen.

De methode werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling wordt de huid heel oppervlakkig aangeraakt met een fijn naaldje waarbij een kleine boog van geladen plasma puntgewijs inwerkt op de huid.

Huidverdamping – versteviging

De bovenste huidlaag gaat daardoor verdampen, waarop de huidvezels samentrekken en er een krimpeffect ontstaat. Het resultaat is een onmiddellijke lifting en versteviging van de huid.

Zwelling en korstjes 

Standaard geldt het volgende : na de behandeling zal de huid rond de ogen in eerste instantie gaan zwellen. Na een 3-tal dagen is die zwelling bijna volledig weg. Na de behandeling kunnen er 5 tot 7 dagen bruine plekjes en korstjes zichtbaar zijn. Na 4-6 weken is de huid volledig hersteld, hoewel er soms nog lichte roodheid aanwezig kan blijven tot 2 à 3 maanden na de behandeling.

Rode puntjes is nieuwe huid

In jouw geval houdt de zwelling dus langer aan.  De rode puntjes ( na het afvallen van de korstjes) is de nieuwe huid die nog erg gevoelig is. Daarom is het aan te raden een zeer zachte creme zonder parfum te gebruiken die de huid snel laat herstellen.  Bijvoorbeeld Vernix Caseosa crème. Mildheid in alles is erg belangrijk dus ook een reiniger voor je gezicht of oogmakeupremover moet vooral zacht zijn.

Pas op voor hyperpigmentatie

Een van de belangrijkste risico’s na deze behandeling is het ontstaan van hyperpigmentatie; dat is het omslaan naar bruine vlekjes van alles wat nu roze is. Daarom is het zeer belangirjk dat je zeker gedurende 2 maanden na de behandeling uit de zon blijft en de zone beschermt met een zeer hoge UV bescherming ( factor 50).

Wie is Mardge Pascaud, bekijk dit leuke interview met haar:

Lees ook:

 

Lees ook