Superserums die je met needling beter in de huid worden opgenomen

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

Beproefde methode

Als er één methode beproefd is om de huidconditie te verbeteren is het wel de combinatie van peelings met microneedling en speciale serums. In kuurverband worden prachtige resultaten geboekt bij uiteenlopende problemen: van acne, littekens, verslapping tot pigmentvlekken. De in 2012 geïntroduceerde medical lijn van het Duitse Biodroga heeft een zeer effectief behandelingsprotocol met peelings, needling en serums opgezet. Een mooier programma is er niet.

biodroga

Alles wordt in het eigen lab ontwikkeld

Biodroga heeft een in-house research & developmentafdeling. Het merk won de afgelopen jaren internationale awards voor effectiviteit van haar producten. De combinatie van needling met peelings en serums zijn het succes van Biodroga MD. In meer dan 35 landen boeken schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten de mooiste resultaten.

meike otterloo

Meike Otterloo

Directe en zichtbare stimulans voor huidvernieuwing

Biodroga MD marketingmanager Meike Otterloo vertelt: ‘Deze supercombinatie geeft een directe stimulans aan de huidvernieuwing, inclusief een prikkel voor collageen aanmaak. Beschouw het ook als een alternatief voor injectables. Je kunt een mooie volume boost krijgen door de combi van fruitzuren, needling en een 10% laag moleculair hyaluronzuur. De opname van de werkzame stoffen uit onze serums is heel hoog, mede dankzij de peelings.’

De flexibel te gebruiken micro needling roller

biodroga beauty roller

Biodroga MD heeft de speciale Beauty Roller met een naaldjeslengte van 0,5 mm. Meike geeft aan dat de schoonheidsspecialiste zelf de druk kan bepalen, en dus ook per huiddeel maatwerk kan toepassen.

Nabootsing van huidbeschadiging en micro-kanaaltjes

De fijne naaldjes van de roller dringen in de epidermis en simuleren een huidbeschadiging. De weefsels blijven in tact, maar er wordt door de simulatie wel een helingsproces gestart. Het lichaam stimuleert hierdoor bepaalde receptoren en groeifactoren om het eigen reparatie-mechanisme van het lichaam te activeren.

De kleine openingen die in de huid gemaakt worden, veroorzaken tijdelijke micro-kanaaltjes die ervoor zorgen dat de werkstoffen beter door de huid worden opgenomen en ondersteunen zo effectief de herstelprocessen en huidfuncties.

peeling

Schoonheidssalon Sneek, Sabina Abelsma

Topsetje: hyaluronzuur en vitamine C in hoogwerkzame concentratie

Meike Otterloo: ‘Favoriet zijn bij ons de needling behandelingen met hyaluronzuur en vitamine C.  De huid wordt voller, lijntjes en rimpels worden direct zichtbaar en langdurig verminderd, en de huid ziet er egaal uit. Pigmentvlekjes en kleine littekens verminderen.’

Shop Biodroga MD voor thuisgebruik hier

 

Een alternatief voor injectables

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat het een echt gave behandeling is voor mensen die een alternatief zoeken voor Botox en hyaluronzuur injectables,  maar toch hetzelfde effect willen bereiken. Wij raden het daarom aan in een kuur van vijf keer, gecombineerd met 15 weken thuisverzorging.

https://youtu.be/KXafdkmJq2U

 

De voordelen van microneedling op een rij:

biodroga md

Biodroga MD beschikt over een uitgelezen assortiment van serums die ingezet kunnen worden bij het needlen:

Voor alle huidtypen is er de SK Hyaluron Concentrate 10% en het SB Advanced Formula Vitamin C Concentraat 15%. Om mimische lijntjes te ontspannen is er het SB PepTox Serum, voor rimpeltjes het SB Instant Lift Serum, bij huidverslapping is er het EGF/R CellBooster Serum met groeifactoren.
Bij pigmentbehandeling kan het SB Advanced Formula Vitamin C Concentraat 15% ingezet worden en het SB Anti-Pigmentation Serum. Ook voor littekenbehandeling, verfijning van de poriestructuur, hydratatie en kalmering zijn speciale serums beschikbaar.
Shop Biodroga MD voor thuisgebruik hier
peeling

Schoonheidssalon Sneek, Sabina Abelsma

De mooie peelings van Biodroga MD
Biodroga MD biedt een mooie selectie peelings aan met concentraties tussen de 20% tot 50%, waarbij de laatste vooral wordt ingezet voor de verouderde huid met pigmentschade. De pH-waarden liggen de tussen de 2% en 3%. Er wordt gewerkt met een mix van zuren, waaronder alfahydroxyzuren, glycolzuur, lactobionisch zuur, salicylzuur, ferulisch zuur.

Lees ook:

Lees ook