De teint verheldert, pigmentschade vermindert, collageen wordt gestimuleerd.

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

“Bakuchiol staat al een tijdje op onze radar als een fantastisch retinol-alternatief” legt Daniel Isaacs, Directeur Onderzoek bij Medik8, uit. “We gebruiken het momenteel in ons Calmwise-assortiment, maar we wilden een speciaal Bakuchiol-product creëren voor degenen voor wie dit ingrediënt gunstig is”.

Sommige mensen kunnen geen retinoïden (de familienaam voor vitamine A en derivaten daarvan) gebruiken, waaronder zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven, of mensen met een extreem gevoelige huid. “Bakuchiol Peptides biedt deze klanten een alternatief voor vitamine A” zegt Daniel.

Shop hier online

 

Retinol resultaten, zonder bijwerkingenbakuchiol peptides

Uit een recent onderzoek, gepubliceerd door de British Journal of Dermatology, bleek dat bakuchiol, een van planten afgeleid ingrediënt, zeer vergelijkbare anti-ageing resultaten heeft als retinol. Retinol is bekend om zijn ongelooflijk huidverjongende effecten en is de gouden standaard voor de huid als het gaat om anti-ageing.

Echter, een gering percentage van de mensen heeft moeite om retinol te verdragen en ervaart soms bijwerkingen zoals roodheid en droogheid. Het is bewezen dat bakuchiol retinolachtige resultaten levert zonder deze bijwerkingen.

Huidverjonging

Bij langdurig gebruik zullen gebruikers niet alleen resultaten ervaren in termen van huidverjonging en een vermindering van fijne lijntjes, ze kunnen ook verwachten dat ze de uitstraling en helderheid van hun huidteint verbeteren, hetgeen resulteert in een mooie, stralende huid.

Shop hier online

 

De hoofdingrediënten van Bakuchiol Peptides zijn:

1.25% Pure Bakuchiol

Bakuchiol – helpt de productie van collageen en elastine te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verzacht. Ongelooflijk zacht en geschikt voor mensen die vitamine A meestal niet verdragen.

bakuchiol

SepiWhiteTM

Medik8’s nieuwe verhelderende peptidenmix die helpt om een egale, stralende huidteint te ondersteunen. Pigmentvorming wordt geblokkeerd voor een zachte, egale huidteint.

Cica

Ook bekend als Centella Asiatica, staat Cica bekend om zijn ongelooflijke wondgenezing en ontstekingsremmende werking op de huid, waardoor het perfect is voor het kalmeren en verzachten van een ontstoken, gevoelige huid.

Beter te verdragen

Bakuchiol is een klinisch bewezen alternatief voor retinol. Een recent onderzoek van het Britisch Journal of Dermatology heeft aangetoond dat bakuchiol vergelijkbare genen kan reguleren als retinol. Het is vergelijkbaar met anti-verouderingseffecten op de huid en het wordt beter verdragen dan retinol.

Shop hier online

 

Gekalmeerde huidmedik8

Bakuchiol Peptides is het perfecte alternatief voor degenen die vitamine niet kunnen gebruiken. Het kan vroegtijdige huidveroudering voorkomen en herstellen door de collageen- en elastineproductie te stimuleren. Het vermogen van bakuchiol om de melaninesynthese te minimaliseren, wordt gecombineerd met het blokkeren van de ontstekingsfasen in de huid, hetgeen resulteert in een zichtbaar gekalmeerde en egale huidteint.

Minder hyperpigmentatie

In lipiden oplosbare verhelderende peptiden penetreren gemakkelijk in de huid en blokkeren de aanmaak van pigment in de huid, wat resulteert in een zichtbaar heldere, egale huidteint met minder hyperpigmentatie. Centella asiatica kan de aanmaak van collageen helpen stimuleren en is perfect voor het zichtbaar verzachten en kalmeren van een ontstoken, gevoelige huid. Inka omega-olie is rijk aan omega’s 3, 6 en 9 en kan de natuurlijke barrière van de huid herstellen en vochtverlies blokkeren.

Fotostabiliteit voor lange termijn

Hoewel bakuchiol van nature korte termijn-fotostabiliteit heeft, hetgeen betekent dat het dag en nacht kan worden gebruikt, is de formule tevens geoptimaliseerd voor echte fotostabiliteit voor lange termijn. Bakuchiol Peptides is verpakt in een UV-beschermende glazen flesje met foto-stabilisator krameria triandra wortel extract in de formule.

Shop hier online

Lees hier reviews op BeautyJournaal, zoek op merk en/of product

beautyjournaal shop

Lees ook