Mooi geformuleerd met slimme peptiden, geen irriterende emulgatoren, en fijne hydratanten

08:14 - 04:56
luistertijd 08:14 - leestijd 04:56

Toen ik vorig jaar voor het eerst in aanraking kwam met het Duitse merk Biodroga MD was ik meteen aangenaam verrast. Een formule die past in wat wij bij BeautyJournaal heel prettig vinden voor preventie van huidverouderingsverschijnselen en het goed gezond houden van je opperhuid.

Deze stoffen zijn het beste

Wat ons betreft mag in geen enkel goed merk dit volgende lijstje ontbreken: retinol, vitamine C, vitamine E, aanvullende antioxidanten uit planten zoals alphalipoleenzuur, vitamine B3 ofwel niacinamide, plantenoliën voor terugvetting van de huid, peelingstoffen als melk- en glycolzuur, alpha- en betahydroxyzuur, ferulisch zuur en enzymen, krachtige hydratanten als hyaluronzuur en glycerine, en celregulatoren als peptiden en groeifactoren.

biodroga md

Huidtherapeute Judith was al superpositief

Toen ik huidtherapeute Judith vroeg om op reportage te gaan bij het geweldige huidinstituut Aqua Mare in Rotterdam en zij weken voorafgaand haar huid al had geprept met Biodroga, was ik reuze benieuwd naar haar ervaringen. Nu….superpositief! En je weet….huidtherapeuten zijn kritisch, zijn ingredientenanalysten en stellen veiligheid voorop!

Lekker testen

Ik heb ruimschoots de tijd gehad om mijn badkamerplankje te vullen met boosters, sera en crèmes van Biodroga MD. Verslaafd was ik aan de limited editon Gold Cream vanwege de ultieme zachtheid en glow op mijn huid. Maar, op = op, en ik ging verder met de nieuwe Ultimate Lifting Cream, die samen met een nieuwe oogcrème uitkwam, de Ultimate Lifting Eye Care.

Shop de Ultimate Lifting serie hier online

 

ultimate lifting eye cream

Lunchtime facial in Noordwijk

Tussendoor heb ik in Noordwijk ook nog eens een heerlijke lunchtime facial gehad met Biodroga MD, bekijk mijn video.

De crème….

De gezichtscrème is uitgevonden voor veeleisender wordende huidjes zoals die van mij, nu ik 55 ben. Er ligt een focus op versteviging van de huid, verbetering van de huiddichtheid en het verfrissen van de teint. Deze crème, boordevol peptiden, is een blijvertje!

Wat zit erin?

Interessante peptiden! Er wordt gebruik gemaakt van de Novo Peptide³-technologie, en dat behoeft uitleg. Het gaat om drie verschillende peptiden die elk afzonderlijk in de huid aan het werk kunnen, afhankelijk van welke peptide een prikkel krijgt om iets te doen. Maar het kan ook betekenen dat ze alledrie aan het werk gaan.

Shop de Ultimate Lifting serie hier online

 

De peptiden in deze crème

Clothide, ook wel sh-nonapeptide 4 genoemd – Een signaalpeptide die de werking van het jeugdhormoon Clotho kopieert om verlies aan stevigheid en afnemende veerkracht tegen te gaan. De huid krijgt zijn jeugdige glans en helderheid terug. De huid wordt ook zacht en glad. Het houdt de stamcellen actief en verlengt hun levensduur.

Clothide is een cocktail die bestaat uit de volgende stoffen: asparagine zuur, cysteine, glycine, histidine, leucine, proline en tyrosine.

Pentalactin Een epigenetisch effectief ingekapselde pentapeptide die samenwerkt met receptoren die verantwoordelijk zijn voor de groei van huidcellen. Het vertraagt ​​de veroudering van huidcellen, bevordert de vernieuwing van de huidcellen en versnelt hun vernieuwingscyclus.

Met epigenetisch wordt bedoeld dat het inwerkt op de genetische veranderingen die cellen onder invloed van lifestyle hebben ondergaan. Deze peptide probeert de schade die daaruit voortvloeit af te remmen. De peptide is ingekapseld in een vettig membraampje dat meer van de stof kan opslaan en ook een betere houdbaarheid van de stof in het product garandeert. Bedenk wel, dit is echt op microniveau he, allemaal piepklein verwerkt in je crème;-)

Palmitoyl Tripeptide-5 – een activator van de algemene belangrijke eiwitsynthese. Het is een echte collageenbooster. Enerzijds stimuleert het de aanmaak van TGF-B (tissue growth factor) zodat deze een verhoogde aanmaak van collageen type 1 bevordert. Anderzijds remt het de MMP (matrix metalloproteinase) activiteit waardoor de afbraak van het huideigen collageen wordt gereduceerd. Dit resulteert in een zichtbare rimpelafname en versteviging van het contour.

biodroga

Shop de Ultimate Lifting serie hier online

 

Aandacht voor de huidbarrière

Belangrijk bij deze crème is de aandacht voor de huidbarrière, wat ik erg prettig vind. Men spreekt van een ‘derma membraan complex’, dat zeer huid compatibel is en verdraagzaam voor gevoelige huiden. Het zorgt voor directe aflevering van de werkzame stoffen aan de huid.

Geen potentieel irriterende emulgatoren!

Dit DMC (Derma Membraan Complex) is een uniek alternatief voor normale emulgatoren – er zitten dus geen PEG’s in! Het is perfect tolerant en vormt geen belemmering voor de transport van de werkzame ingrediënten. Ze worden direct getransporteerd naar de huid.

Membraam met huididentieke stoffen

Het membraam bestaat uit een complex van plantaardige en huididentieke lipiden met een structuur vergelijkbaar met onze huid: triglyceride, squalane, ceramide, phospholipide. Vanwege het goede opnamevermogen uit het membraam van de werkzame stoffen, zijn hiervan ook lagere concentraties nodig, zo wordt me verteld.

Hyaluronzuur als shield

Natuurlijk zit er ook hoogmoleculair hyaluronzuur in, die als een beschermende film over het huidoppervlak wordt gelegd en natuurlijk is het een uitstekende hydraterende stof.

Betaglucan, teunisbloemolie

Voor goede hydratatie is ook de gepatenteerde stof Aquarich™ toegevoegd. En ik lees over CM-glucan uit betaglucan dat wereldberoemd is om haar huidbeschermende eigenschappen tegen oxidatie en de celvernieuwing ondersteunt. Extra verzachtend en hydraterend zijn eveneens teunisbloemolie, kariteboter en sojaolie.

Shop de Ultimate Lifting serie hier online

 

Leuk om te weten dat de Lifting Cream op de Duitse site KosmetikAnalyse positief is beoordeeld op haar samenstelling voor huidveiligheid. Kortom, heel veel om blij over te zijn!

biodroga md

Wat vind ik van deze crème?

Ik weet uit een DNA test van mijn huid dat huidveroudering door oxidatie en glycatie (versuikering – wat huidverslapping in de hand werkt) voor mij punten van aandacht zijn, evenals een verhoogde gevoeligheid, wat zich kan uiten in droogte.

Luchtig, snel opneembaar, gladmakend

Ik heb deze crème een aantal weken getest, zowel met als zonder serums en wat me opviel is de vriendelijkheid van dit geavanceerde product. Het product is luchtig, wordt makkelijk opgenomen, geeft een gladmakend effect en houdt de huid goed gehydrateerd.

Shop de Ultimate Lifting serie hier online

 

Twee laagjes

Vanwege de snelle opneembaarheid was ik wel geneigd twee laagjes te smeren en dat geeft voor mij aan dat als je huid vochtarm is, zonder droogte, je hem heel goed kunt gebruiken. Ik vind het een heerlijke crème, die goed is opgebouwd, en voor mij echt een product voor de warmere maanden is.

Mooie serums ter ondersteuning

Kijk ook eens naar de deze mooie serums in het assortiment van Biodroga MD: Skinbooster Vitamin C concentrate 15 en het Anti-Ox Anti-glycation DNA serum.

Shop de Ultimate Lifting serie hier online

 

Lees ook