Met witte eyeliner in de hoofdrol

03:54 - 02:20
luistertijd 03:54 - leestijd 02:20

Onlangs schreven we op BeautyJournaal over de nieuwe ‘Haute Couture’ voorjaarscollectie van Dior. In dit artikel is Chanel aan de beurt! In de spring/summer 2020 show zagen we de nieuwste make-up trends voorbijkomen. Die trends delen we vandaag met je.

De inspiratie achter de collectie

Virginie Viard, de directeur van Chanel’s creatieve team, heeft voor deze collectie inspiratie gehaald uit de Abdij van Aubazine, waar Gabrielle ‘Coco’ Chanel het grootste deel van haar jeugd doorbracht.

Lucia Pica

Make-up artist Lucia Pica heeft de modellen voorzien van prachtige make-up looks. Omdat de collectie zelf behoorlijk zwart/wit is, heeft Lucia ervoor gekozen om de make-up ook natuurlijk te houden.

Ze heeft er wel voor gezorgd dat de modellen een krachtige indruk achterlieten.

Kleuren en texturen

chanel

Lucia ging voor een balans tussen kleuren en texturen die in elkaar overvloeien. Mauvy, wit, matte en glans. Het gaat allemaal om de contouren en het licht dat vorm geeft aan het gezicht. Lucia heeft licht en diepte gecreëerd met mauvy bruine kleuren en een witte eyeliner die de ogen laat stralen.

De producten

chanel show

De ogen

Voor de ogen heeft Lucia gebruik gemaakt van de Stylo Ombre Et Contour – Contour Mauve. Dit product heeft ze aangebracht in de waterlijn en onder de ogen. Door het goed met elkaar te blenden creëerde ze een mooie, zachte overgang.

Shop hier Chanel oogmake-up met korting

 

Witte eyeliner

Vervolgens heeft ze met de Stylo Ombre Et Contour in de kleur Contour Brun meer diepte aan de mauve toegevoegd. Aan de boven- en de onderkant heeft ze zachtjes een witte eyeliner aangebracht voor een driedimensionaal effect. Vervolgens heeft ze zwarte en bruine mascara aangebracht op de bovenste wimpers.

De lippen

Voor de lippen heeft Lucia de concealer uit het Palette Essentielle gebruikt. Deze concealer bracht zij aan langs de randen van de mond. Daarna heeft ze de Le Crayon Levrès in de kleur Rose Natural aangebracht in het middelste gedeelte van de mond. Tot slot bracht ze nog de Rouge Allure Ink aan in de kleur Warm Beige.

Shop hier Chanel lipmake-up met korting

 

nude eyepencil 1Tip van Chanel’s make-up artist

Lucia geeft als tip om de kleuren onder de ogen en op de waterlijn te intensifiëren en daarmee diepte te creëren. Om de ogen groter te doen lijken gebruik je het beste een witte eyeliner onder de wimperrand en aan de bovenkant van het ooglid. Zet de eyeliner zo dicht mogelijk tegen de wimpers.

Lees ook:

Lees ook