Glad, glanzend, gehydrateerd. Heerlijk!

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Onlangs kreeg ik een heerlijke facial met Biodroga MD, een van origine Duits merk, waar ik al geruime tijd fan van ben. Van de heerlijke skinboosters, maar bijvoorbeeld ook van de Golden Secret 24K crème. Een 24-uurs crème voor veeleisende huidjes die ondermeer dankzij het goud een prachtige glow geeft, maar ook uitstekend voedt.

Ik mocht kennismaken met een heerlijke ‘lunchtime’ facial met fruitzuren. Bij de superleuke schoonheidsspecialiste Jaimy van der Plas bij salon Encasa in Noordwijk! Zachtheid, een gladde huid en een glow vielen mij ten deel. Opgefrist naar huis. Bekijk mijn video, en lees mijn ervaringen:

Eerst even lekker reinigen

Mijn behandeling begon vanzelfsprekend met een reiniging. Hiervoor werd de Mild Cleanser Milk gebruikt. Hij reinigt mild maar intensief (zelfs waterproof make-up!), en is voor alle huidtypen geschikt. De pH-waarde van de huid wordt in tact gelaten. De cleanser bevat naast reinigende, ook verzorgende stoffen met een anti-oxidant werking zoals granaatappel, aloe vera ter verzachting en hydratatie en mangopalmpitolie.

Shop hier online

 

biodroga cleansing

 

De Refreshing Skin Lotion haalt de laatste restjes van de cleanser weg, en brengt de pH-waarde van de huid weer in balans. Er zit onder andere granaatappelextract in en aloe vera. Het is geschikt voor alle huidtypen.

Shop hier online

 

Mooie peeling! Snel & accuraat

Dan is het tijd voor de peeling. Met de Skin Booster AHA Acid 20% peel, met een pH-waarde van 3.0. Het is een ideale peeling om een valere huid met zonschade weer op te frissen. Dode huidcelletjes worden mooi verwijderd, je huid voelt weer ultraglad aan, zoals ik in de video ook vertel. De basis is het heerlijke glycolzuur dat ook bekend staat om haar hydraterende eigenschappen, naast gladmakende effecten. Extract uit ananas, druif en passiebloem helpen het huidoppervlak te vernieuwen. Bisabolol verzacht. Omdat mijn huid van nature sterk reageert op zuren, laten we hem enkele minuutjes intrekken.

Vanzelfsprekend: neutraliseren

Het zuur wordt geneutraliseerd met de Skin Booster Acid Neutralizer. De pH-waarde van de huid wordt hierdoor weer naar normaalwaarden (5.5) teruggebracht. Opvallend is dat voordat dit gebeurt er even een boost lijkt te zijn van de zuren, maar dit verdwijnt snel. Kijk maar in de video. Er zitten verzachtende stoffen D-panthenol in en allantoine.

skin boosters

Tijd voor de vochtboost

Mijn huid krijgt daarna een ware vochtboost met de Skin Booster Hyaluronic Acid Gel Concentrate. Er zit zowel hoog- als laag moleculair hyaluronzuur in. Evenals een palmitoyl tripeptide-5 voor collageensynthese en komkommerextract voor extra verfrissing. Wel even 5 minuten in laten werken, maar dat komt goed!

Shop hier online

 

Heerlijk liftend maskermasker

Dan is het tijd voor een heerlijk sheetmasker! Het Microlift Anti-Age sheet mask, speciaal voor de rijpere huid, zoals die van mij. Het geeft een onmiddellijk aanspannend effect en een extra hydratatieboost. Je huid ziet er voller en stralender uit. Dit maakt het ook zo heerlijk voor speciale gelegenheden. Een biopolymeercomplex zorgt hiervoor. Daarnaast zit er ondermeer palmitoyl-tripeptide-5 in en hoogmoleculair hyaluronzuur. Jaimy laat het zeker tien minuten intrekken en masseert daarna de gel nog extra in mijn huid. In video zie je het allemaal.

Shop hier online

 

UV-bescherminguv bescherming

Als afsluiting kijgt de  Even & Perfect High UV Protection Cream spf 30 op. Deze heeft een lichte tint net zoals de DD cream die ik thuis heb (met spf 25). Er zit UVA- en UVB bescherming, vitamine E en ook niacinamide. Heel goed!

Shop hier online

 

Ook huidtherapeute Judith is fan!

Ben je benieuwd geworden naar de Biodroga MD facials? Bekijk dan ook zeker de review van onze tester en huidtherapeute Judith die een geweldige facial kreeg in Rotterdam! Lees het hier.

Lees ook