Grafische eyeliner en een natuurlijke teint

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Peter Philips, creatief directeur voor Dior make-up, heeft een make-up look gecreëerd waarbij de ogen worden benadrukt met een dubbele, grafische eyeliner en gouden accenten. De ‘Haute Couture’ make-up collectie van Dior is dit jaar ontworpen door modeontwerpster Maria Grazia Chiuri.

dior 2020

De grafische liner look

Peter heeft voor deze iconische look een dubbele wing met zwarte eyeliner gezet. Beide wings zijn niet erg opvallend maar vormen toch een grafisch geheel. De lijntjes zijn aan de buitenste ooghoeken geplaatst en zijn van elkaar gesepareerd door een vleugje goud.

De zwarte eyeliner die Peter voor deze look heeft gebruik is Diorshow On Stage Liner in 091 Matte Black. Het gouden accent is een gouden oogschaduw uit het Dior Backstage Custom Eye Palette 001 Universal Neutral. Deze oogschaduw is nat aangebracht.

eyeliner

De wimpers zijn vooraf met de Dior Backstage Eyelash Curler gekruld en vervolgens voorzien van een laagje van de Diorshow Iconic Overcurl Mascara in de kleur 090 Over Noir. Tot slot, om de ogen nog extra te accentueren, zijn de wenkbrauwen nog extra aangezet met de Diorshow Brow Styler en de Diorshow Pump ‘N’ Brow wenkbrauwgel.

Ultra natuurlijke teint

De make-up voor de rest van het gezicht is voor deze look extra natuurlijk gehouden. Met de Dior Backstage Face & Body Primer is de huid mooi glad en zacht gemaakt. Deze primer dient als basis voor de Dior Backstage Face & Body Foundation, welke dankzij zijn fijne textuur een natuurlijk effect geeft. Als finishing touch brengt Peter plaatselijk nog de Dior Forever Skin Correct Concealer aan om oneffenheden te camoufleren.

concealer

Zacht glanzende lippen

Niet alleen de teint maar ook de lippen worden bij deze voorjaarslook natuurlijk gehouden. Met de Dior Lip Sugar Scrub in 001 worden de lippen voorbereid op de zachte glans van de Dior Lip Maximizer in 001 Pink die daarna wordt aangebracht.

Lang & losjes

Het haar werd lang en losjes gelaten en is gestyled door Guido Palau. Een gevlechte band bovenop het hoofd vormde de basis voor een tiara welke ontworpen is door Stephen Jones. Aan de tiara is een kleine, lichte sluier bevestigd.

haar

Lees ook:

Lees ook