Geteste producten Make-up Teint

Dian test de nieuwe Esse Skincare Foundations met probiotica

Dian Colle
Geschreven door Dian Colle

Conclusie: mooi, mits je een vermoeide huid hebt

Probiotica in skincare is behoorlijk uniek, toch zien we het langzamerhand steeds vaker terugkomen. In 2009 kon je op BeautyJournaal al lezen over probioticahoudende producten. Het Zuid-Afrikaanse biologische salonmerk Esse Probiotic Skincare is ’s werelds eerste huidverzorgingsmerk met levende probiotica in hun producten en komt nu met een wel heel bijzonder product, namelijk een Skincare Foundation met probiotica. Ik heb deze foundation mogen testen en deel vandaag mijn ervaringen met jullie. Lees snel verder!

esse

Probiotica.. wat was dat ook alweer?

Ik ben een echte beauty liefhebber en ben dan ook helemaal thuis in de wereld van make-up. Maar.. toen ik deze foundation met probiotica opgestuurd kreeg moest ik wel even een snelle BeautyJournaal-search doen. Probi-wat? Werkelijk geen idee! Erg hè? Gelukkig vond ik een aantal artikelen die mij op weg konden helpen.

Ben je nu net als mij ‘even vergeten’ wat probiotica is? Ik leg het nog even kort uit. Probiotica zijn levende bacteriën die een stimulerende werking hebben op talloze eiwitten in de huid. Eiwitten fungeren als boodschappers voor de cellen, zodat taken worden uitgevoerd om de huid gezond te houden. Hoe sterker die huidbarrière is, hoe mooier de huid dus ook blijft.

probiotica

 

Esse Skincare Foundation 

Oké, over naar deze bijzondere Skincare Foundations mét probiotica dus. De foundation is verkrijgbaar in 10 verschillende tinten voor de zeer lichte tot zeer donkere huid. Ze bieden een natuurlijke dekking en geven de huid een gezonde glow. De foundations zijn parfumvrij en zijn zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Daarnaast dragen probioticahoudende producten bij aan het gladder maken van de huid. De huiddichtheid verbetert en de hydratatie blijft op peil.

esse foundation

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Wat zit erin? 

Voor de kleuren van de foundations is gebruik gemaakt van natuurlijke mineralen als ijzeroxides en titaniumdioxiden, deze zijn gecoat zodat ze de huid niet uitdrogen. Hiermee introduceert Esse een nieuw type dekkende basis, die het microbioom van de huid verrijkt. De huid wordt beschermd tegen blootstelling aan mogelijke synthetische chemische ingrediënten die make-up bevat. De foundations bevatten een SPF30, die bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling.

Er is gebruik gemaakt van de uiterst milde conserveringsmiddelen en de meest huidvriendelijke, natuurlijke ingrediënten. De foundations zijn gecertificeerd biologisch volgende de COSMOS standaard. Het product is 99,97% natuurlijk en 58% biologisch. Deze foundations zijn, net als alle andere producten van het merk, vegan, dierproefvrij, fair trade en CO2 neutraal.

cosmos

Pre- en probiotica in de foundations

Zoals eerder vermeld bevatten de foundations probiotica, oftewel levende bacteriën. En dat zijn er behoorlijk veel moet ik je zeggen. Per milliliter bevatten de foundations maar liefst 1 miljoen probiotische bacteriën die op de huid landen en zich kunnen voeden met prebiotica in de formule. Deze prebiotica zijn afkomstig uit Inuline, yaconwortelextract en baobab extract.

Samen zorgen de pre- en probiotica ervoor dat de microbioom van de huid evenwichtig wordt bevolkt door goede bacteriën. Dit zorgt voor een verbetering van de huidgezondheid. De huid wordt minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en ook huidproblemen als rosacea en eczeem kunnen hier baat bij hebben.

Laat de test beginnen!

Ik vind het eerst en vooral heel interessant om hier meer over te weten te komen. De foundations klinken veelbelovend en ik ben dan ook erg benieuwd hoe ze gaan presteren op mijn huid. Ik heb de kleuren F3 en F5 ontvangen. Ik ben bang dat deze te donker voor mij gaan zijn maar ik kan het geheel altijd nog lichter maken met concealer.

swatches esse foundation

Links F3, rechts F5

De flacon

De foundation bevat 30 milliliter aan product. De flacon is redelijk basic en clean en voelt niet al te zwaar aan. Ik stoor me wel aan het feit dat de buitenkant van de flacon bruin is, je ziet dus niet welke kleur de foundation daadwerkelijk is.

esse foundation

Ik ga voor de kleur F3..

want F5 is echt veel te donker. Op de verpakking staat dat je de foundation plaatselijk aan kunt brengen met je vingertoppen. Ik ga mijn hele gezicht gewoon voorzien van een laagje foundation omdat ik niet specifieke ‘probleemgebieden’ heb.

Foundation blenden met mijn vingers is iets wat ik nooit heb gedaan. Het gevoel vind ik echt niet fijn, maar het resultaat is prachtig. Met mijn vingers kan ik de foundation heel mooi de huid in blenden. De foundation is erg natuurlijk en heeft een glanzende finish. Een echte dewy glow! Het product geeft mij direct een frisse uitstraling, alsof ik net wakker ben eigenlijk. Het geheel ziet er mooi egaal en rustig uit.

FOUNDATION esse skincare

Dun, volledig laagje

De foundation heeft ondanks zijn natuurlijk finish toch wel een medium tot volledige dekking. Ik denk daarom ook niet dat je deze foundation echt plaatselijk aan kunt brengen, want dan zie je duidelijk vlekken en een verschil in textuur. Ik raad dan ook aan om gewoon het hele gezicht van een dun laagje Esse foundation te voorzien.

Redelijk dikke textuur 

De textuur van de foundation is best dik en zelfs een beetje vettig. Ik voel de foundation op het begin echt op mijn huid liggen en het voelt een beetje plakkerig aan. Dit trekt na een tijdje wel weg. Je kan er natuurlijk ook voor kiezn om de foundation af te poederen, ik heb dat niet gedaan.

foundation esse

Mijn eindoordeel

Ik heb gemengde gevoelens over deze foundation met probiotica van Esse. Ik vond het in ieder geval erg bijzonder om dit product te mogen testen en het resultaat vind ik in principe wel mooi. De foundation heeft naar mijn smaak een net iets te glanzende finish en een net wat te dikke textuur. De kleur matcht mij ook niet helemaal goed helaas, ik had denk ik één tintje lichter moeten hebben.

Ik vind het geheel wel heel egaal en fris tonen. Een echte oppepper voor de wat vermoeide huid!

Vind hier een Esse verkooppunt bij jou in de buurt

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Dian Colle

Dian Colle

Dian Collé (1999) studeert Media & Communicatie aan het Nimeto in Utrecht. Al sinds haar 12e is zij dol op alles met betrekking tot beauty. Het begon allemaal met een grote verzameling van nagellakjes, maar dat liep al snel uit tot een goed gevulde make-up collectie. Via haar studie kwam zij terecht op de redactie van BeautyJournaal, waar zij haar passie voor make-up kon combineren met het vak waarvoor zij studeert. Inmiddels heeft Dian haar stage bij BeautyJournaal afgerond en maakt ze deel uit van het testteam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.