Advanced Night Micro Cleansing Foam, Perfectionist Pro Instant Resurfacing Peel 9.9% AHA + BHA, Advanced Night Repair Serum, Multi-Defense UV Fluid SPF 45

12:13 - 07:19
luistertijd 12:13 - leestijd 07:19

Mijn leven lang heb ik al een voorliefde voor de merken van het Estée Lauder concern. Clinique was mijn eerste echte aankoop op gebied van skincare en ook de producten van Estée Lauder zelf vind ik erg fijn. Om over de parfums van Aerin maar te zwijgen.

Echter, wanneer eenmaal de huidverbeterende salonmerken op je pad komen, dan verdwijnen de ‘gewone’ merken uit de parfumerie soms wat naar de achtergrond. Ten onrechte, zo ontdekte ik met deze review van de skincare innovaties van Estée Lauder.

Advanced Night Micro Cleansing Foam

micro cleansing foam

Deze reiniger verandert bij contact met water in een zacht en luchtig schuim dat make-up en onzuiverheden en vrije radicalen grondig verwijdert. De Micro Cleansing Foam laat zich gemakkelijk afspoelen.

Het product is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de avond, als opmaat naar je nachtverzorging. Serums en crèmes pakken immers beter op een schone huid. Daar komt bij dat je huid ’s avonds natuurlijk ook viezer is dan in de ochtend. Denk aan make-up, uitlaatgassen, luchtverontreiniging en alle andere zaken die zich overdag aan je huid hechten.

Shop met korting!

 

Perfectionist Pro Instant Resurfacing Peel 9.9% AHA + BHA

Perfectionist Pro Instant Resurfacing Peel is een krachtige thuispeeling die een hoge dosering van Alphahydroxyzuren (AHA, maar liefst 9.9%) en Betahydroxyzuren (BHA) combineert met hyaluronzuur en een gepatenteerd (geheim) ingrediënt dat irritatie door de peeling tegengaat.

De AHA’s bestaan onder meer uit glycolzuur en citroenzuur. Voor de BHA heeft Estée Lauder gebruik gemaakt van salicylzuur. Laatstgenoemde werkstof is natuurlijk ster in het versneld afstoten van dode huidcellen, de huid ontdoen van afvalstoffen die de poriën verstoppen en de celvernieuwing versnellen. Tevens bevat de peeling rode algen die de huid kalmeren.

estee lauder peeling

So far, so good. Nog geen hele spannende werkstoffen. AHA’s en BHA’s zijn wereldwijd en veelvuldig in peelings te vinden. En zeealgen staan al jaren bekend om hun kalmerend effect op de huid. Daar is weinig vernieuwends aan.

Wat wel vernieuwend is, is het bufferingsysteem…

Estée Lauder combineert in Perfectionist Pro Instant Resurfacing Peel mono-, di- and triprotic acids tot een bufferingsysteem dat iedere zuurmolecuul versterkt, waardoor dit zuurmolecuul minder snel geneutraliseerd wordt door de huid. Het bufferingsysteem zorgt tevens voor een lagere pH-waarde van de peeling (pH 4.2, daar waar de huid een natuurlijke pH heeft van 5.5), waardoor de zuren in het product ook langer effectief blijven na aanbrengen op de huid. Met snellere en betere resultaten tot gevolg. Estée Lauder adviseert om de peeling tweemaal per week te gebruiken, bij voorkeur in de avond.

Shop met korting!

 

Geeft een boost aan je serum en crèmes

Door de dode huidcellen te peelen, kan je skin care daarna beter doordringen in de huid. Door deze peeling te gebruiken, geef je meteen een boost aan je serum en crèmes. Probeer vooral ook eens het Advanced Night Repair Serum. Daar heb ik al heel wat potjes van versleten.

advanced night repair

Een tintelrood hoofd

Dat Perfectionist Pro Instant Resurfacing Peel een krachtige peeling is, merk ik meteen bij het eerste gebruik. Direct na het aanbrengen heb ik een tintelrood hoofd. Niet pijnlijk, maar zeker aanwezig. Na een kleine minuut zakt de tinteling en roodheid weg, en lukt het me met gemak om de peeling de voorschreven 10 minuten op mijn huid te laten.

Na het afspoelen met een ruime plens water, voelt mijn huid crispy clean en onwijs zacht aan. Wow, I’m impressed! En inderdaad… skin care die ik na de peeling aanbreng, wordt razendsnel door mijn huid opgenomen.

Shop met korting!

 

Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment

perfecionist pro

Met deze huidvernieuwende behandeling voor thuis belooft Estée Lauder een zachtere, gladdere en egalere huid in slechts 28 dagen. Donkere vlekken verdwijnen en de huidtextuur wordt fijner, aldus de claims

Effectiviteit en huidcomfort tegelijk

Naast pure Retinol bevat Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment ook hydraterende en verzachtende werkstoffen, waaronder algenextract. Zo heb je wel het effect van een krachtige behandeling, maar niet de bijbehorende huidirritatie, zoals roodheid.

Welke werkstoffen maken de claims waar?

Naast de bovengenoemde Retinol tref je de volgende werkstoffen aan:

Shop met korting!

 

Eén klein probleempje… 

Retinol is zeer gevoelig voor licht en lucht, en daarmee lastig stabiel te houden. Daar heeft Estée Lauder gelukkig iets op gevonden. De formule wordt in een vacuüm omgeving in de verpakking gedaan en deze verpakking is ook nog eens van meerdere lagen speciaal aluminium dat geen licht doorlaat. De tube heeft een ingenieuze ‘one way’ dispenser, die de formule wel naar buiten laat, maar geen lucht naar binnen.

Je gebruikt Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment in de avond, gevolgd door je nachtverzorging. Mocht je een beginnende Retinol gebruikster zijn, dan is het aan te raden om het gebruik voorzichtig op te bouwen, zodat je huid kan wennen aan deze werkstof.

De textuur trekt snel in de huid en voelt comfortabel aan. Ik heb daarna geen nachtverzorging meer nodig. Na een kleine maand testen ben ik erg tevreden over mijn huidtextuur. Vermindering van donkere vlekken blijft helaas wel uit.

Shop met korting!

 

Gebruik Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment niet in combinatie met Instant Resurfacing Peel. Estée Lauder adviseert om één van beide te kiezen en toe te voegen aan je skin care regime.

DayWear Anti-Oxidant 72H-Hydration Sorbet Creme SPF 15

Een fijne no-nonsense verzorging, die door de sorbettextuur perfect is voor de zomer. Ondanks dat dit product uit de DayWear lijn komt, breng je de crème ’s ochtends en ’s avonds aan na je serum. De lichte sorbettextuur wordt meteen door mijn huid opgenomen. Op warme dagen bewaar ik de pot in de koelkast, voor een extra verfrissend effect.

sorbet cream

Een super antioxidantenbom voor je huid

De crème bevat een mix van Vitamine C en E, EGT en Eukarion. Deze mix voorziet je huid van krachtige antioxidanten om haar de hele dag door te beschermen tegen schade door vrije radicalen, zoals bijvoorbeeld veroorzaakt door luchtvervuiling en roken.

Shop met korting!

 

Estée Lauder noemt dit zelf het Super Anti-Oxidant Complex. En dat lijkt terecht, want vooral met de antioxidant Eukarion is iets bijzonders aan de hand… deze antioxidant is namelijk in staat zichzelf te ‘recyclen’ nadat het een vrije radicaal heeft aangevallen en geneutraliseerd. Dat is zeer uniek, aangezien de meeste antioxidanten hun kracht verliezen na een aanval op een vrije radicaal. In dit wetenschappelijke artikel wordt het uitgelegd(op pagina 3).

DayWear’s kenmerkende komkommergeur

Al net zo fris als de luchtige sorbettextuur van het product is de geur ervan. Knapperige komkommer met een vleugje jasmijn, violet en cyclaam. Hoewel een prettige geur in skin care voor mij geen must is, kan ik niet ontkennen, dat de komkommergeur een fijne bonus is.

Oja… de bijbehorende DayWear Eye, die qua samenstelling op hoofdlijnen identiek is aan de Sorbet Creme, is ook een aanrader. Vooral als je snel last hebt van droogtelijntjes.

Shop met korting!

 

Tot slot: SPF is een absolute must, met Multidefense spf 45

Hoewel Estée Lauder adviseert om na gebruik van de Perfectionist Pro producten sowieso een week lang een goede SPF te gebruiken, is mijn advies: SPF is altijd een absolute must.

estee lauder

Extra fijn is het dan ook dat Estée Lauder de Perfectionist Pro lijn heeft aangevuld met de Multi-Defense UV Fluid SPF 45:

Shop met korting!

 

De formule is ultralicht, bijna waterig, en geeft een ietwat wittig waasje aan mijn huid door de minerale zonnefilters. Dat geeft een mooi matterend effect, alsof ik een foundation gebruik die net een tintje te licht is. Make-up pakt daarna ook erg goed. Dat is bij veel zonbeschermers wel anders. Ik heb niet eens het gevoel dat ik een SPF heb aangebracht. Fijn!

textuur creme

Geen pukkeltjes op de lange termijn

Daar waar ik na langdurig gebruik van een zonbeschermer op termijn nog wel eens pukkeltjes ontwikkel, is dat bij de olievrije Multi-Defense UV Fluid SPF 45 niet het geval. Kortom, ook heel geschikt voor de acnehuid.

Eindoordeel: salonwaardige producten

Zoals ik in de intro al schreef… ik stel even mijn oordeel bij over skincare uit de parfumerie. Vooral de Perfectionist Pro producten zijn qua effectiviteit absoluut salonwaardig, met slim geformuleerde formules en krachtige werkstoffen.

Shop hier de complete lijn met korting!

 

Lees ook