Cosmeticaclaims Cosmetische dermatologie Dermatologie Dermatologie

Littekens? Lees waarom Regima Scar Repair treatment werkt..

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

En wat een supergoede uitleg over wondgenezing en wat skincare kan doen!

RégimA Scar Repair maakt onderdeel uit van het RégimA assortiment, een prachtig, hoog werkzaam en betaalbaar huidverbeteringsmerk uit Zuid-Afrika. De formuleerders achter het merk weten wat celcommunicatie is en hoe je met de juiste doses antioxidanten, peptiden, zuren, mooie vetstoffen en goed werkende hydratanten een huid in haar mooiste conditie kan krijgen.

 

Werkzaam in meerdere huidlagen

Dankzij de micromoleculaire structuur van de formuleringen kan er in verschillende huidlagen gewerkt worden.

Uitgebreide ervaring met littekengenezing

RégimA heeft hiermee niet alleen ervaring opgedaan bij het verminderen van verouderingsverschijnselen van de huid zoals lijntjes en pigmentvlekken, maar ook aandoeningen als acne, en beschadigingen die voortvloeien hier zoals littekens – zelfs bij ernstige littekens door verwonding.

RégimA heeft twee bijzondere producten in haar assortiment waarmee littekens zoveel mooier, gladder, egaler van kleur en minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. RégimA is hier erg trots op. We stellen ze aan je voor!

RégimA Scar Repair Forte Serum: Scar Repair Forte + Anti Stretch Complex

Scar Repair Forté is RégimA’s superieure, verstevigende serum om littekens te behandelen. De ingrediënten* in deze technologisch supermoderne formule werden doelbewust geselecteerd op basis van hun alom gekende ontstekingsremmende, antiseptische en wondhelende eigenschappen die gunstig blijken bij de huidgenezing.

Stimulatie van het afweersysteem

De werkzame stoffen geven een prikkel aan de huid om het afweersysteem te stimuleren. De huid krijgt meer weerstand tegen bacteriële, virale, parasitaire en schimmelinfecties. Het werkt ondersteunend in het genezingsproces van littekens. Er is gekozen voor maximale concentraties van stoffen om het proces te versnellen.

*Voornaamste actieve bestanddelen: Centella Asiatica Extract, Nano-Centella Asiatica, CentelastinTM, Palmitoyl Tripeptide-5, Yeast Beta Glucan, Masterwort leaf extract, Equisetum Arvense (Horsetail) extract, Ceratonia Siliqua seed extract Saccharide Isomerate, Marrubium Vulgare extract, Arnica Montana Flower Extract, Hedra Helix (Ivy) extract, Citrus Medica Limonum fruit extract.

Shop hier online

 

Bij verse en oudere littekens

Het serum stimuleert de collageensynthese om een mooiere littekenvorming te krijgen, die minder opvallend aanwezit is. Het serum is ook geschikt voor oudere hypertrofische littekens of keloïden (ontsierende of onregelmatige vorm).

Paarsverkleuringen

Als littekens oneffen, rood, jeukend of pijnlijk zijn, betekent dit dat zij nog niet volledig hersteld zijn. Het aanzicht en het genezingsproces kan nog verbeterd worden. Scar Repair Forté helpt eveneens om rode of paarse verkleuring en striemen te behandelen en te voorkomen.

RégimA Laser-Azu Repair, Post-Laser-Peel-Dermabrasie

RégimA Laser-Azu Repair werd hoofdzakelijk ontwikkeld om de huid in haar mooiste, natuurlijke staat terug terug te brengen, zodat ze sneller kan helen en weerstand kan bieden tegen ontstekingen, roodheid en zwellingen.

Laser-Azu Repair bevat ingrediënten met helende eigenschappen in de hoogst mogelijke concentratie: natuurlijk azulene, granaatappelzaadolie, borago en bisabolol bieden krachtige ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële en antivirale eigenschappen. De bestanddelen worden zeer goed door de huid opgegenomen, wat bevordelijk is voor een sneller herstel en het kalmeren van roodheid en/of zwellingen.

Shop hier online

 

Denk hierbij ook aan het kalmeren van jeuk en huidirritatie na zonverbranding en/of ontstekingen. De droge/beschadigde huid wordt onmiddellijk gehydrateerd. De huid zal snel soepeler aanvoelen en tot een gezonde celvernieuwing komen – mede dankzij de essentiële vetzuren.

De werzkame stoffen werken in synergie met elkaar. Ze ondersteunen zo het natuurlijke genezingsproces. Dit heeft een positieve invloed op schilfering, korstvorming, pigmentatie en een rustige manier van littekenvorming. Om tot een esthetisch aanvaardbaar eindresultaat te komen.

Wondgenezing in vier fasen

Je huid herstelt zich nadat er een wond is gekomen, in vier etappes. We leggen ze hieronder uit. Is er tijdens één van deze fasen een belemmering opgetreden, hetzij in de celcommunicatie, hetzij met voedingsstoffen of door een slechte algehele gezondheid, dan is de kans op minder mooie littekenvorming en infectie groot.

Scar Repair Forté serum helpt de huid in deze 4 fasen van wondheling.

Fase 1 : hemostase – bloedingsfase – de rol van fibrine als vangnet
De wond is open, er kan bloed uit stromen. Dit is een natuurlijke reactie van je lichaam om uitbreiding van de wond te voorkomen. Bovendien zorgt het ervoor dat er een stollingsproces start om de huid dicht te maken.

Hiervoor komen stoffen vrij als histamine en worden er fibrine draden gevormd uit het bloedplasma (bloedplaatjes, rode- en witte bloedcellen). Zij vormen een vangnet om meer verlies van bloedcellen tegen te gaan. Uiteindelijk wordt dit een korst.

Wat doe de Scar Repair in dit proces ?

De Scar Repair Forté Serum heeft als één van de ingrediënten “Peucedanum ostruthium blad extract” en “Centella asiatica extract”. Deze ingrediënten zorgen voor een versnelde celregeneratie en wondgenezing. Je brengt het aan nadat de wond gesloten is.

Fase 2: inflammatie – ontstekingsfase (onderdeel van de 1ste fase) – de wond wordt van binnen uit schoongemaakt

Wanneer de bloeding is gestopt moeten er dode cellen en micro-organismen rond en in de wond opgeruimd worden. Cytokinen die zijn vrijgekomen uit de kapotte (wond-)cellen zorgen ervoor dat er een netwerk van haarvaatjes rondom het wondgebied wordt opgezet.

Witte bloedcellen zijn de schoonmaakploeg

Zo kunnen de witte bloedcellen gemakkelijk bij de wond komen en grote schoonmaak houden. De witte bloedcellen worden omgezet naar zg. macrofagen en zij ruimen het dode materiaal op, en maken bacteriën onschadelijk.

Roodheid en warmte gevolg van slecht werkende lymfevaten

Dit proces heet fagocytose. Met deze macrofagen verlaat ook veel vocht en eiwitten het bloedvat. Wanneer er zwelling ontstaat duidt dit op de beschadiging van afvoerende lymfevaten. Deze zijn dan niet meer instaat om het vocht voldoende af te voeren.

Vaak herken je op dit moment de klassieke verschijnselen van een ontsteking nl. roodheid, warmte, zwelling en pijn. Wanneer de wond helemaal schoon is kan de volgende fase in gang treden.

Wat doet de Scar Repair Forté Serum in dit proces?

Het Scar Repair Forté Serum bevat als ingrediënten “Centella asiatica extract”, “nano-Centella asiatica extract” en “Arnica montana flower” extract. De stoffen werken ontstekingswerend omdat ze anti-bacteriële eigenschappen hebben. “Hydra helix extract” helpt bij de drainage van de huid en stimuleert de microcirculatie.

Fase 3 : proliferatie of granulatie – fibroblasten fase – tijd voor een nieuwe huid

In deze fase wordt de kapotte huid vervangen door nieuw weefsel en wordt de wond gesloten. Een proces dat veel genezende stoffen vanuit de huid op de been brengt, maar waarin de huid ook extra voedingsstoffen kan gebruiken.

Aanmaak van nieuwe bloedvaten

De macrofagen die nog ruim aanwezig zijn, stimuleren de aanmaak van nieuwe bloedvaten en trekken de nodige  fibroblasten aan. Deze fibroblasten zorgen voor de vorming van collageen-fibrillen die zich daarna bundelen als collageenvezels.

De noodzaak van wondvocht

De vorming van proteoglycanen zorgt voor een goede hoeveelheid wondvocht waardoor er een vlotte uitwisseling kan ontstaan tussen het aantrekken van voedingsstoffen en het afstoten van afvalstoffen.

Het eerste laagje weefsel wordt gevormd

Er worden eiwitcomponenten gevormd die myofibroblasten, met samentrekkende eigenschappen. De collageenvezels en de myofibroblasten zullen samen bundelen en zo zorgen voor een wondcontractie. Hierna vormt zich een nieuw granulatieweefsel dat vochtig, helder rood en korrelig is van structuur.

Om dit weefsel te vormen zijn er verschillende voedingsstoffen nodig: eiwitten, mineralen, vitamine A en C, zuurstof, groeifactoren, enzymen en hormonen. Als één van deze stoffen ontbreekt, wordt de wondgenezing vertraagd of stagneert het zelfs.

Afgedekt met epitheelcellen

Als de granulatieweefsel-cellen klaar zijn met hun taak, groeperen de epitheelcellen zich langs de wondrand en zullen ze zich met behulp van groeifactoren vermenigvuldigen. Uiteindelijk bedekken ze het tere granulatieweefsel.

Als de epitheelcellen in het midden van de wond zijn aangekomen, zorgt de epidermis voor een verdikking van de nieuwe huid en voor een verankering met de onderliggende huid: de dermis.

Wat doet de Scar Repair in dit proces?

Het Scar Repair Forte Serum geeft de huid de belangrijke voedingsstoffen die het nodig heeft om granulatieweefsel te maken. Ingrediënten zoals “Citrus medica limonum”, “Marrubium vulgare extract” en “Ceratonia Siliqua sead extract” zorgen voor het aanleveren van essentiële voeding als vitamine A en C, mineralen en eiwitten en helpt bij de reconstructie van het beschadigde weefsel, de celregeneratie, en het stimuleren van de microcirculatie.

Fase 4 : hermoduleren – rijpingsfase van de wondhuid

De wond is nu gesloten maar moet nog toenemen in dikte en vervangen worden tot een dun, soepel en wit bindweefsel litteken.

Jong collageen moet rijpen

Hier spelen de macrofagen en de fibroblasten weer een belangrijke rol om het teveel aan bloedvaatjes af te breken en zorgen dat het jonge collageen kan rijpen. Dit is een proces dat 6 maanden tot 2 jaar in beslag kan nemen.

Wat doet de Scar Repair in dit proces ?

Verstevigen van de huidbarrière

Dankzij de aanwezigheid van suiker-isomeren wordt de huidbarrière verstevigt, verbetert de vetstofwisseling en verzacht, kalmeert en hydrateert de huid. “Equisetum arvense extract” werkt dan op zijn beurt ontstekingswerend, beschermt de collagenase- en elastase enzymen, verstevigt het weefsel en verbetert de tonus en stevigheid van de huid.

De Scar Repair Forté Serum is een onmisbare tool in elk huidverbetering salon en kliniek. Je kan het inzetten bij pré- en post-operatieve zorg maar ook bij de huid die een behandeling krijgt waar huidherstel op de eerste plaats staat.

RégimA adviseert het serum te gebruiken in combinatie met de Laser Azu-repair gel om de meest kwetsbare huid een steuntje in de rug te geven.

De Laser Azu-Repair gel gecombineerd met de Scar Repair Forte Serum wordt veelvuldig en succesvol gebruikt door dokters en therapeuten bij de volgende behandelingen:

 • Laser Therapie
 • Medische peelings
 • Medische dermabrasie
 • Microdermabrasie
 • IPL
 • Definitieve laserontharing
 • Micro-Needling – ook om korstvorming bij permanente make-up pigmentbehoud te
  behandelen
 • Bij elke vorm van huidverwonding waar er een korstvorming, brandwond en littekenvorming een gevolg van is.

Hulp bij vorming van de juiste huidflora

Laser Azu-Repair Gel herstelt de huid en helpt om de juiste flora te creëren voor een optimale wondgenezing en hydratatie. Irritaties verminderen, de huid wordt gekalmeerd.

De belangrijkste ingrediënten in de Laser Azu-Repair gel zijn:

 • Azuleen – uv-schade herstellend, verbetert het genezingsproces, stimuleert gezonde celregeneratie
 • Granaatappel olie – verbetert huidelasticiteit, anti-oxidant, ontstekingswerend, stimuleert pro-collageen
  synthese, versterkt de epidermis
 • Avocado olie – rijk aan vitaminen en mineralen, een hoog gehalte aan omega 3, verbetert de
  souplesse van de huid
 • Borage olie – vochtinbrengend, herstelt intra-cellulaire vocht gehalte, ontstekingswerend
 • Bisabolol – ontstekingswerend, opname actieve ingrediënten verbeterend, vochtinbrengend
 • Alpha-tocopherol, vitmamine E – anti-oxidant, verbetert wondgenezing, ondersteunt celregeneratie en geeft bescherming.

Hier kun je RégimA behandelingen volgen in Nederland:

Beautique Mariëlle
van Twickelolaan 80
7742 WP Coevorden
tel. 06 21 526 029

www.beautique-marielle.nl
info@beautique-marielle.nl

Elita Cosmetic SkinCare
Rietgors 24
1111VR Diemen
tel. 06 27 535 737

www.elitacosmeticskincare.nl
info@elitacosmeticskincare.nl

Schoonheidssalon De Beautyline
Jan Mankeslaan 80
8442 HS Heerenveen
tel. 0513 – 627 400

www.debeautyline.nl
Info@debeautyline.nl

Dit artikel word je rechtstreeks aangeboden door BeautyCode, importeur van RégimA , zonder tussenkomst van de redactie. Lees meer hier meer reportages met RégimA op BeautyJournaal.

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.