BABOR Brands we love Droge huid Gevoelige huid Gezicht

Corine vertelt: Versterk je huidbarrière met Babor

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Weg met roodheid en irritaties!

Exclusieve winterproducten van BABOR versterken je huidbarrière

De exclusieve winterproducten van BABOR zijn een reden te meer om tijdens de gure en koude maanden de frisse buitenlucht te trotseren! Daarnaast beschermen ze je huid tegen droge verwarmingslucht.

In dit artikel vertellen we je over producten die je huidbarrière versterken en de winter het hoofd te bieden. Want je gezicht kan je immers niet verstoppen achter een lekker warme muts van schapenvacht…

Rejuvenating Face Oil

Deze lichte, verzorgende gezichtsolie herstelt met behulp van roosextract het lipidenevenwicht van de huid. Daarnaast verbetert het de natuurlijke beschermingsmechanismen tegen schadelijke milieustoffen en vrije radicalen. Laat je niet afschrikken door de term ‘olie’… het product wordt goed door de (droge) huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter. Wel een hele mooie glow.

Bescherming tegen roodkleuring en irritaties door kou en droge (binnen)lucht

Het SkinDefence systeem in deze olie beschermt de huid tegen roodkleuringen en irritaties, veroorzaakt door kou, wind en luchtdroogte. Waardevolle, plantaardige oliën – zoals macadamia notenolie en amandelolie – verzorgen de huid en maken haar fluweelzacht.

Je huid is meteen na het aanbrengen van de olie een stukje elastischer en dat vertaalt zich – samen met bovengenoemde glow – in een jeugdiger uitstraling. Droogterimpeltjes verdwijnen, de huid ziet er weer gezond en soepel uit. Ik smeer er zelfs mijn lippen mee in en neem ook de bovenkant van mijn handen mee.

Zo zalig in gebruik….

De olie ruikt waanzinnig lekker, wat de winter onverwachts gezellig maakt. En het mooie matzwarte flesje met handig doseerpipetje (een druppel is voldoende voor je gezicht) staat natuurlijk schitterend in je badkamer.

 

Shop online

 

Skinovage Cold Protect Shield, stimuleert vitamine D receptoren

Deze rijke, romige en verzorgende crème kan je zien als een beschermingsschild tegen barre, winterse omstandigheden. In de crème zit Cichoreiwortel-extract, dat belangrijke barrièrefuncties van de huid herstelt. Het extract lijkt qua werking op vitamine D, aangezien de functies van vitamine D-receptoren erdoor worden gestimuleerd.

Osmotische werking, waardoor werkzame stoffen beter opgenomen worden

Sheabutter en macadamia notenolie maken de uitgeputte winterhuid weer soepel. En net als de olie maakt deze crème je droge huid weer lekker zacht. Roodkleuringen en een trekkende huid worden voelbaar minder. Algenextracten beschermen samen met alpine stamcellen tegen door het milieu veroorzaakte huidveroudering. Zoals alle Skinovage producten, bevat ook de Skin Protect Cream de werkstof Osmotec. Deze stof herstelt het osmotische evenwicht van de huidcellen, zodat de werkzame stoffen beter kunnen worden opgenomen.

Voordelig, want zowel voor de dag als nacht bruikbaar

Je kunt de Skin Protect Cream dag en nacht gebruiken, als een fijne basisverzorging voor in de wintermaanden. Zelf breng ik ook nog een extra laagje aan gedurende de dag, wanneer ik weet dat ik de kou in ga. Bijvoorbeeld voor een rondje hardlopen door weer en wind. Mocht jij een wintersporter zijn, dan is de Skin Protect Cream een must-have voor op de lange latten.

Shop Skinovage hier online

 

Voor nog meer hydratatie van de droge winterhuid: BABOR Ampoule Concentrates

De ampullen van BABOR zijn inmiddels wereldwijd een begrip. 17 miljoen ampullen gaan elk jaar van de hoofdvestiging in Aken op reis rond de wereld naar beauty-fans in heel de wereld. In dit artikel lees je er meer over.

Je kunt kiezen uit maar liefst 14 verschillende, hooggeconcentreerde ampullen, gericht op de behoefte van je huid: LIFT & FIRM ampullen maken glad en verstevigen; HYDRATION ampullen zijn een weldaad voor de huid die vocht nodig heef; REPAIR ampullen regenereren en versterken, terwijl SOS ampullen bij speciale beauty-problemen snelle verlichting geven.

Corine heeft altijd ampullen in haar toilettas op reis

De ampullen vind je al sinds jaar en dag in mijn toilettas, vooral voor mee op reis. Door de verschillende varianten kan je je huid precies geven wat het nodig heeft; bijvoorbeeld na een lange vlucht, of na een dagje zon en strand. En door de slimme verpakking heb je altijd een kraakvers serum bij de hand, dat precies genoeg is voor eenmalig gebruik.

Voor nog meer hydratatie van de droge winterhuid zijn de HYDRATION ampullen een echte aanrader. Deze zijn verkrijgbaar in drie varianten:

  • Hydra Plus: hyaluronzuur hydrateert en bindt vocht tegelijkertijd in de huid. Een dun filmpje verhindert dat het vocht weer ontsnapt.
  • Algae Vitalizer: natuurlijke plankton-algen-extracten hydrateren de huid en hebben tegelijkertijd een anti-oxidatieve werking door de activering van de natuurlijke huidfuncties.
  • Perfect Glow: glow-pigmenten herstellen onregelmatigheden en zorgen voor een frisse, natuurlijke uitstraling. Polysacchariden hydrateren op intensieve wijze, terwijl peptiden het afschilferingsproces van de huid bevorderen en bij regelmatig gebruik de huidvernieuwing ondersteunen.

 

Shop de ampullen hier online

 

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love dossier van Babor.

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.