Met diamantpoeder voor een instant glow

06:15 - 03:45
luistertijd 06:15 - leestijd 03:45

Getest Rodial Pink Diamond Lifting Face Mask

Claims:
– Geeft een directe lift aan je huid
– Geeft een strakke uitstraling en verheldert de teint

Een jeugdige en stralende teint… dat wil natuurlijk iedereen

Sheet maskers zien we steeds meer in Nederland. Het is een opvallende trend die komt overwaaien uit Korea. Benieuwd naar nog meer beauty innovaties uit Korea? Klik dan hier.

Maar wat is het eigenlijk? Sheet maskers zijn een soort velletjes papier of katoen die gedrenkt zijn in een serum. In het velletje is een aantal gaten uitgespaard. Deze zijn voor je ogen, neus en mond. Op deze manier breng je het masker heel makkelijk aan. Het is als het ware al op maat gemaakt voor je gezicht. De kracht van deze masker zit hem vooral in het feit dat je de huid tijdelijk even ‘afsluit’ waardoor de substantie van het masker de kans krijgt om goed in de huid te trekken.

Eerder testte ik al sheet maskers van de merken Starskin (speciaal voor de lippen) en Qiriness. Klik op de linkjes om mijn reviews te lezen.

Vandaag test ik het nieuwe liftende masker van Rodial: Rodial Pink Diamond Lifting Face Mask.

Door de verpakking aan drie kanten op te knippen, haal je het masker er zonder beschadiging uit.

Iets over de ingrediënten

De meest opvallende ingrediënten in het Rodial Pink Diamond Lifting Face Mask zijn diamantpoeder, een zogenaamde ‘skin tighter’ en extract uit roze grapefruit.

Let wel op bij gebruik van citrus op de huid en blootstelling aan de zon. Wil je weten waarom? Klik dan hier.

Hoe gebruik je het masker?

Je gebruikt het masker nadat je je huid goed hebt gereinigd. Om het masker makkelijk uit de verpakking te halen, adviseer ik om de verpakking aan drie kanten open te knippen en de verpakking als het ware open te klappen. Hierdoor haal je het masker makkelijker uit de verpakking en loop je niet het risico dat het stuk strekt. Je kunt de overtollige vloeistof die in het zakje zit, eerst aanbrengen op de huid. Daarna vouw je het masker open en breng je het velletje op je gezicht aan. Zo maak je optimaal gebruik van je masker en gooi je geen waardevolle vloeistof met de verpakking weg.

Het helpt om het masker bij je voorhoofd als eerste aan te brengen, vervolgens te zorgen dat het goed past bij je ogen en als laatste je mond. Druk het masker even goed aan zodat het masker goed aansluit en er geen lucht meer tussen zit. Zorg dus dat het masker overal goed je huid raakt, zodat het serum zijn werk kan doen. Je laat het masker zo’n 20-30 minuten zitten. Perfect voor een klein half uurtje ‘me time’.

Shop het masker hier online

 

Mijn ervaring

Ik test dit masker bij een model in mijn salon; op die manier kan ik zelf foto’s maken van de behandeling.

Het masker voelt licht, maar tegelijkertijd ook vol aan en ruikt heerlijk. Lekker fris! Het masker sluit makkelijk aan op de huid. Mijn model geeft aan dat het masker koel aanvoelt op de huid. Mocht je dit vervelend vinden, warm het masker (in de verpakking) dan eerst even op tussen je handen.

Het blijft ook 20 minuten goed opzitten. (ondanks dat ik deze tijd volgekletst heb met het model…). Na 20 minuten verwijder ik het masker soepel van het gezicht en masseer het restant van het masker in de huid. Hierover breng ik nog een dagcrème aan voor de dagelijkse verzorging.

Shop het masker hier online

 

Resultaat

We waren allebei aangenaam verrast wat een masker in 20 minuten kan doen. Het resultaat is direct zichtbaar. Vooral rond de ogen zijn de droogtelijntje als sneeuw voor de zon verdwenen.

Bovenste foto: voor gebruik van het masker. Onderste foto: na gebruik van het masker. Droogtelijntjes zijn een stuk minder zichtbaar!

Daarnaast voelt het model tijdens de inwerktijd haar huid zacht tintelen. Niet vervelend, juist aangenaam. Haar huid ziet er meteen fris en jonger uit. Je mag dus gerust stellen dat Rodial zijn claims absoluut waarmaakt! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Shop het masker hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Masker ruikt heerlijk fris en voelt verkoelend aan op de huid
  • Masker is makkelijk in gebruik
  • Direct zichtbaar resultaat; claims worden waargemaakt
  • Geen

Lees ook