Psychologie Zakenpraat

Intieme fotoreportage toont vrouwen op hun mooist

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Puur natuur en zonder masker

De ochtend is het moment waarop vrouwen op hun mooist zijn. Kort na het ontwaken, het haar lekker in de war, geen make-up en vaak nog half slaperig. Dan komt de natuurlijke schoonheid het beste tot zijn recht, omdat vrouwen op deze veelal intieme momenten hun ‘masker’ nog niet hebben opgezet. Het masker van kille zakenvrouw, strenge docent, oplettende moeder, zorgzame partner. Het masker dat vrouwen belemmert om echt zichzelf te zijn.

Met dit in gedachten creëerde celebrity fotograaf Veronique Vial een unieke, alledaagse en intieme atmosfeer voor haar modellen. Een fotoshoot zonder make-up artists, zonder assistenten of kunstmatige belichting. En ja… ook beroemde vrouwen blijken in de ochtend te gapen, roken meteen na het wakker worden een (stiekeme) sigaret of drukken nog een keertje extra op de snooze knop van de wekkerradio. Ook deze vrouwen genieten nog steeds van het knuffelen in bed met hun kinderen of huisdieren. Gelukkig zijn het ook nog steeds … ach ja … mensen zoals jij en ik.

Wynona Ryder

Wynona Ryder

Tatjana Patitz

Tatjana Patitz

Sofia Coppola

Sofia Coppola

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Milla Jovovich

Milla Jovovich

Laetitia Casta

Laetitia Casta

Julianne Moore

Julianne Moore

Janice Dickinson

Janice Dickinson

Denise Richards

Denise Richards

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Stiekem vragen we ons op de redactie natuurlijk wel af hoe intiem, ongedwongen en oprecht puur natuur je bent, wanneer er een fotocamera op je is gericht. Ben je dan in staat jezelf te blijven? Ach, misschien is deze gedachte wel een pleidooi voor het feit dat de beeldschone vrouwen in deze fotoreportage in het echt – zonder camera – nog beeldschoner zijn.

En jij? Wanneer ben jij op je mooist?

Bron

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren