Laat jij je leiden door wetenschap, intuïtie of de waan van alle dag?

08:10 - 04:53
luistertijd 08:10 - leestijd 04:53

‘T is natuurlijk heel blase om je eigen onderwerpen in het zonnetje te zetten zo aan het einde van het jaar, maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Het zijn onderwerpen waar ik uitvoerig over schreef en die me aan het hart gingen. En wel om diverse redenen: soms omdat het taboedoorbrekend was, soms omdat het ook heel persoonlijk was, soms omdat ik het gewoon vernieuwend vond. Hier komen de favoriete artikelen die ik schreef:

De vajacial

OMG, wat was dit een behandeling zeg. Ik die eigenlijk altijd een beetje fulmineerde tegen die zedenbrigade die maar vond dat het lichaam haarloos moest zijn: want haar was inmiddels zwaar taboe. Totdat ik me liet overhalen tot het waxen mijn van schaamstreek incluis extra verzorgende behandeling. Geen notie wat ik me daarbij moest voorstellen, maar een massage zou het vast niet zijn, ha!

Hup, alles eraf, complete Brazilian. Ik had mijn onderkantje al jaren niet meer gezien in deze staat. En wat was het een hel om te ondergaan, maar oh wat was het effect verrassend opwindend. Die superzachte huid, heerlijk, En zo schoon! Ik ben bijna een jaar lang trouw elke maand er naartoe gegaan, en worstelde mij elke keer door de hellepijn heen (ja, echt, het is gewoon niet te harden). Nu ga ik inmiddels voor de Strip, net iets minder heftig. (En, echt, sugarwaxing vind ik toch prettiger).

Lees mijn reportage over mijn firsttime Brazilian +

De Baby Quasar Lamp

Wat heb ik een hoop tijd doorgebracht met dat malle Willie Wortel lampje en wat was het lekker. Rood licht, het is het licht van de toekomst, en de toekomst is nu. De warmte geeft een weldadig gevoel aan je huid en na afloop heb je het idee dat je een facial gehad hebt.

Ik moest wel even in een routine komen, maar die heb je snel te pakken als je doorhebt hoe lekker het is. Rood licht heelt de huid, maar stimuleert ook de fibroblasten. Het zet eigenlijk alle huidcellen aan voor een optimale werking. Hier begon mijn geloof in beautytools….

Niet alleen ik ben fan geworden, ook Gerti uit ons testteam.

Waarom er overbehandeld wordt bij borstkanker

Dit onderwerp gaat me als vrouw natuurlijk aan het hart. Begin dit jaar was ik bij een borstkanker congres in Amsterdam, en sprak ik met internist-oncoloog Johan Berends over de staat van behandelen anno 2016. Ik was mede getriggerd door het feit dat ik maar liefst drie maal een oproep voor screening kreeg. Omdat ik op de eerste oproep niet reageerde werd ik nog tweemaal benaderd dat ik toch echt moest komen voor eigen best wil. Wat is hier aan de hand, vroeg ik mij af. Waarom word je zo bang gemaakt? En waarom zijn de behandelingen nog altijd ‘ van dik hout’? Zijn er al alternatieven?

Ik leerde over de mama-print, over de werkelijke redenen van overbehandeling, over de werkelijke redenen van massale screening. Een eye-opener, die me altijd bij zal blijven….

Lees het artikel hier.

Het DNA van mijn huid geanalyseerd: dus daarom heb ik geen rimpels!

Ik zit toch al 24 jaar in dit vak, maar pas enkele jaren geleden leerde ik dat er een verschil is tussen verrimpelen en uitzakken. Jarenlang kregen wij beautyjournalisten alleen maar onderricht in rimpelvorming en vroeg ik me al vaak af waarom ik geen rimpels kreeg maar wel een uitzakkende huid, en waarom anderen heel veel rimpels hebben en geen sagging skin. En om eerlijk te zijn: eigenlijk snap ik er nog geen jota van, want een uitzakkende huid is ook een verslappende huid en daar moeten dan toch vanzelf de plooien in vallen?

Nee Lindeboom….uitzakken heeft vooral met de vetcompartimenten die neder dalen te maken en met spierverslapping (kun je trouwens wat tegen doen: veel tongzoenen en zo…) en ja ook wel huidverdunning door afname van collageen en elastiene, maar…dat laatste, daar heb ik dus genetisch niet erg veel last van, zo blijkt uit mijn persoonlijke DNA huid-analyse die ik bij Pascaud Beauty Innovations mocht ondergaan: Genoxage.

Weer zo’n eye-opener…voor mij. In 2016. Lees dat complete artikel hier en bekijk mijn uitslagen.

Depressief door de Pil

Dankzij dat zeer verhelderende artikel in de Belgische krant de Standaard werd ik me ook weer bewust van wat ik mezelf jaren heb aangedaan (en ja al vanaf mijn prille dertiende jaar!!) met deze hormoonpil tegen zwangerschap en ongesteldheidsellende. Ik werd er ongelofelijk zompig van in mijn hoofd. Maar wie zou dat beamen…vroeger? Later?

Totdat ik na experimenten er zelf achter kwam en dacht: dit nooit weer…..En nu pas….staan er artsen op die het beamen. Beter laat dan nooit. Weet dat het maar om een klein percentage vrouwen gaat, maar je zal er maar toe behoren. Ik ben er klaar mee.

Lees mijn persoonlijk verhaal, gelardeerd met feiten uit andere media.

Mijn ontmoeting met Michelle Doherty uit Australie van Alpha-H

Michelle Doherty zit rechtsboven…

Dit is een van de leukste kanten van mijn vak: inspirerende mensen ontmoeten die iets moois ontwikkelen en daar heel veel mensen mee blij maken. Aan het begin van de zomer ontmoette ik met Gerti uit mijn testteam de Australische Michelle Doherty, de oprichtster van het prachtige en oh zo betaalde skincare merk Alpha-H.

Eye-opener nummer zoveel….

De mooiste producten ontstaan momenteel uit een persoonlijke behoefte en niet uit een marketingformule. Dat is echt passe. Michelle kampte al vele jaren met een zware acne huid en restte weinig anders dan paardenmiddelen te gebruiken die haar huidconditie eigenlijk alleen maar verder naar de Filistijnen hielp – het bekende verhaal (en helaas…het gebeurt nog steeds!)

In de jaren 90 kwam ze het fenomeen van de ‘zuren’  op het spoor: in Amerika werd er al volop mee geëxperimenteerd, maar gewoon goed voor de industrie werd het pas ruim tien jaar later. Nu weet ik zelfs hoe ik met een mild zuurtje de eerste hormonale verschijnselen op de huid van mijn pril dertienjarige dochter kan minimaliseren (thank god…).

Dit verhaal, en haar inzichten over het formuleren van echt goede producten zonder dat ze honderden euro’s moeten kosten, heeft mij en Gerti een geweldige middag bezorgd.

Lees de reportage hier, en doe je voordeel met onze inzichten!

52 jaar en blossoming

En dan tot slot nog even mijn ego documentje van het jaar. Ik moest het een keer schrijven. Zoveel mensen vroegen zich af wat er met mij toch gebeurd was, ik zag er zo totaal anders uit. Het heeft allemaal met mijn prive-situatie te maken gehad, en dat hang je nu eenmaal niet meteen aan de waslijn. Toch?

Maar het feit dat steeds meer media een Halleluja roepen richting de ouder wordende vrouw (en man), en de moderne wereld gaat inzien dat je als vijftiger niet achter de tuinplanten zit met een punnikwerkje maar eigenlijk gezonder van lijf en geest ooit door de wereld raast, heeft me doen besluiten toch mijn geheimpje te verklappen.

Have a read, and enjoy. En wil je me iets vragen? Mag dat zeker, stuur gewoon een mail naar info@beautyjournaal.nl of text me via Facebook. Ik ben nooit te beroerd om je te helpen.

********************

In een volgend artikel ga ik je vertellen welke nieuwe producten en behandelingen ik het meest spraakmakend vond in 2016. En natuurlijk volgt er ook een overzicht van welke onderwerpen jullie het meest geboeid hebben in 2016. Stay tuned!

Lees ook