De Coonen Kliniek laat onze huidjes weer stralen met nieuw volume!

08:32 - 05:07
luistertijd 08:32 - leestijd 05:07

Monique en Mieke krijgen Skinbooster behandeling van décolleté en gezicht

Begin van de zomer vertelde ik jullie over de Skinboosters en hoe je daarmee je huidconditie naar een optimaal niveau kan brengen, zodat deze er weer gladder, gezonder en veerkrachtiger uit gaat zien.

Ik wilde graag de snel verslappende huid van mijn decolleté laten behandelen en Mieke wilde iets doen aan de verslapping in haar gezicht, tegen de verticale plooitjes in de wangen met name.

Bij de Coonen Kliniek in Haarlem

Wij hebben deze zomer allebei drie behandelingen gekregen bij cosmetisch arts Joris Coonen in Haarlem. Joris is een ervaren arts die zelf andere artsen traint in skinbooster- en peeling behandelingen. We laten hieronder onze resultaten zien.

Joris en Gwendolyn Coonen, Coonen Kliniek in Haarlem

Maar eerst nog even terug naar de feiten, want waarin verschillen de Skinboosters van injectables zoals fillers?

Skinboosters bestaan uit natuurlijk hyaluronzuur aangevuld met actief voedende stoffen en worden oppervlakkiger ingebracht, en dat is met name zo omdat de te injecteren vloeistoffen verschillende huidconditie-stimulerende stoffen bevatten, waar een filler maar 1 hoofdstof bevat: gecrosslinkt (bewerkt) hyaluronzuur. De boosters zijn een crème+ kun je wel zeggen: werkzame stoffen uit crèmes dringen namelijk maar moeilijk door in de huid. Door ze oppervlakkig te injecteren komen ze wel in die huidlagen waar je ze hebben wilt wat zorgt voor een optimaal effect. De huid gaat er mooier uitzien, en wordt weer veerkrachtiger.

Het decollete van Monique

Om mijn decolleté huid weer meer veerkracht te geven – deze huid verslapt opvallend sneller dan die van mijn gezicht – zijn er in drie behandelingen met behulp van microneedling (een speciale intradermale injector) huidversterkende stoffen ingebracht.

Voor mijn huid werd gekozen voor de cocktail Hyalift 75 Pro Active bestaande uit een hoog gehalte hyaluronzuur met een biorevitalisatiecomplex (rijk complex van vitamines, mineralen, anti-oxidanten etc.) gecombineerd met Silisorg voor een krachtige collageenboost.

1 dag na de skinbooster behandeling, de roodheid is al bijna weg

Ik ben nou niet bepaald het type dat in de rij staat voor injectables, ik ben niet bang voor een beetje veroudering, maar nieuwsgierig ben ik wel. En vooral naar de mogelijkheden voor het decolleté omdat daar toch weinig voor wordt aangeboden.

De intradermale injector (U225)  waarmee gewerkt wordt, had ik al eens aan het werk gezien en ik wist dat het er pijnlijker uitziet en klinkt (ja, hard geluid) dan het in werkelijkheid is. Hierdoor kan wel in korte tijd door middel van veel kleine injecties grote hoeveelheid vloeistof ingespoten worden . Op sommige plekjes van mijn decolleté was het gevoeliger, bijvoorbeeld in het midden bovenin, waar de huid minder onderhuids vetweefsel heeft, maar al met al was het heel goed te doorstaan.

Na afloop is je huid rood, maar dit trekt binnen een uurtje of zeven weg. Er wordt aangeraden om erna niet te gaan sporten of anderszins flink te gaan zweten. De volgende dag zag ik er al niets meer van op her en der een heel klein rood puntje na. De hersteltijd was verwaarloosbaar.

Daarom kon ik een week later alweer makkelijk op voor de tweede behandeling.

Ik heb er drie gehad, en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het is geen wereld van verschil, maar wel een mooi rustig verschil. Mijn huid ziet er echt wat voller uit, de verticale lijntjes zijn minder geworden. Ik vind dat mijn huid weer jonger oogt, en meer in tune is met de huid van mijn gezicht, die ook nog behoorlijk glad is. Als je de huid samenperst, ontstaan er nog steeds verticale plooitjes, maar als je dat loslaat en je staat weer gewoon zijn ze echt niet meer zichtbaar.

Mijn decolleté voordat ik de behandelingen onderging. Je ziet fijne verticale lijntjes boven de het middenpunt waar mijn bosten samenkomen.

Deze foto is gemaakt na drie behandelingen. De verticale lijntjes zijn veel minder zichtbaar, de huid toont  überhaupt meer getonifieerd. 

De psychologische impact

Het meest bijzondere vond ik nog de psychologische impact. Voorheen keek ik altijd naar de huid van mijn decolleté en schrok ik van het huidbeeld. Nu, omdat ik wist dat er iets aan gedaan was, werd het rustiger in mijn hoofd, voelde ik ineens niet meer de behoefte om altijd die focus erop te hebben. Een innerlijk weten dat het nu goed was. Kortom: het is ook een slimme manier om je beeldvorming over jezelf, je huid te beïnvloeden. En dan zit het niet eens alleen tussen de oren! Want hier is mijn resultaat!

Op deze foto kun je nog duidelijker zien hoe het mijn huid is vergaan. De eerste foto dateert van 17 juni 2016, de tweede foto van 13 september 2016. Mijn huid is in de afgelopen maanden aanzienlijk steviger geworden en de lijntjes zijn veel minder diep, zo niet zelfs onzichtbaar! Foto zonder filters of bewerking.

Links foto van 17 juni 2016 en rechts foto van 13 september. genomen met mobiele telefoon, geen bewerkingen.

 

Het gezicht van Mieke

Ook Mieke was razend nieuwsgierig naar het effect van de Skinboosters op de verslapping rond haar kaaklijn. Ze had ooit al een keer 1 behandeling gehad, en nu volgden er drie, net zoals bij mij. Mieke werd 2 x behandelt met de Hyalift 75 Pro Active + Sillisorg (voor hydratie, collageen en volume) en 1 x met de Tensorlift (met DMAE voor een verstrakkend effect).

Ze vertelde: ‘Ik wilde deze behandelingen omdat ik er fris, gezond en natuurlijk uit wil zien. Tien jaar jonger hoeft niet, maar heel goed voor mijn leeftijd is natuurlijk wel leuk. Iedereen ziet er toch graag op zijn of haar best uit.

Stimuleren van je eigen huid is mijn streven bij elke behandeling. Je huidconditie optimaal houden met een kuurtje elk jaar spreekt mij heel erg aan. Zo gehydrateerd en glanzend is mijn huid nog met geen enkele crème geweest.

Behandelingen met de injector zijn bijna pijnloos en je hebt geen bijwerkingen. Het eindresultaat is heel goed. Mijn huid voelt beter gehydrateerd en strakker en ik ervaar meer volume.

Mieke links voor de behandeling en rechts na drie behandelingen. De kaaklijn is duidelijk voller geworden.

Het is ook fijn dat je hele gezicht behandeld wordt en niet alleen een bepaald onderdeel zoals bij injectables. Je gezicht knapt dus in totaal op. Ik krijg veel complimenten nu ik er zo goed uitzie.’

Skinboosters zijn niet gecrosslinkt, Joris Coonen legt uit…

Arts Joris Coonen

Cosmetisch arts Joris Coonen legt nog eens extra uit wat het verschil is met ‘gewone’ injectables: ‘Skinboosters verschillen op een aantal belangrijke punten van injectables, zoals we aan het begin van het artikel al aangeven, maar er is nog 1 belangrijk punt. Het hyaluronzuur wordt niet gecrosslinkt zoals dat wel gebeurt bij injectables. Crosslinken is nodig om de injectables in stand te houden in de huid voor langere tijd.

Stoffen die gecrosslinkt zijn kunnen soms bijwerkingen geven. Het hyaluronzuur in de Skinboosters is heel natuurlijk en wordt mooi in de huid opgenomen. Doordat je een kuurtje van aan aantal behandelingen doet, wordt je huid gestimuleerd waardoor deze er voor langere tijd mooi blijft uitzien.’

Ben jij ook benieuwd wat Skinboosters voor jouw huid kunnen betekenen? Er zijn ook boosters om een verslappende hals aan te pakken of cellulite, wallen, zonschade en haaruitval.

 

 

Lees ook