Brands we love Gezicht Hélène V. Oogverzorging Rimpels en slapte

Environ: Wat je niet wist over oogverzorging

Helene V
Geschreven door Helene V

Aanpak van pigment en lijntjes met gels & stempel!

logo-environ

De oogcontour veroudert het snelst

De oogcontour is de meest kwetsbare zone. Omdat de huid hier veel fijner is, laat de veroudering hier als eerste haar sporen na. Wist je dat dit proces al voor je twintigste levensjaar begint? De huid rondom de ogen bevat weinig talg- en zweetklieren, waardoor ze sneller uitdroogt en haar elasticiteit verliest. En… we knipperen ongeveer 10.000 keer per dag met de ogen, zodat de huid extra belast wordt. Lijntjes en rimpels zijn het gevolg.

Donkere kringenWallen en kringen

Wallen of donkere kringen geven de indruk dat je vermoeid bent.

Wallen worden veroorzaakt door plaatselijke vet- of vochtophopingen. Vetophoping is vaak genetisch bepaald en dan is een operatieve ingreep de enige manier om er vanaf te komen.

Vochtophoping ontstaat door een slechte vochtbalans, omdat je bijvoorbeeld niet voldoende water drinkt. Daar is dus eenvoudiger iets aan te doen.

Bij donkere kringen onderscheiden we blauwe en bruine kringen. Blauwe kringen zijn het gevolg van een zeer dunne huid onder de ogen en een trage bloedcirculatie. Deze dunne huid is transparanter, waardoor de blauwe kleur van de bloedvaatjes te zien is.

De huid rond de ogen is gemiddeld 0,5 mm dik, terwijl de huid op andere plaatsen gemiddeld 2 mm dik is. Zo begrijp je wel dat bloedvaten onder die dunne huid duidelijk te zien zijn. Bovendien laat je huid enkel de blauwe en violette golflengtes van licht door, waardoor ze blauw licht terugkaatst.

Ook door vermoeidheid, stress of een tekort aan vitaminen en mineralen kan de huid bleker worden en zijn kringen sneller zichtbaar.

Bruine kringen, een pigmentprobleem

Een andere oorzaak van donkere kringen onder de ogen is zogenaamde periorbitale hyperpigmentatie. Dit komt vooral voor bij donkere huidtypen. Het is een huidaandoening waardoor de pigmentcellen door blootstelling aan zonlicht in de huid onder je ogen meer pigment aanmaken dan op andere plaatsen in je huid.

Naarmate we ouder worden, verliest de huid ook haar elasticiteit en stevigheid, en wordt ze dunner. De dunner wordende huid zakt onder de ogen gemakkelijker tegen elkaar aan, waardoor het pigment dichter bijeen komt te liggen en de huid donkerder oogt. De kleur van deze kringen is dan eerder bruin.

Hoe verzorg je de oogcontour het beste?

Environ AVST Eye Makeup RemoverVerwijder elke avond je oogmake-up

Maar… doe dat op een zachte manier. Vergeet niet dat de huid rond je ogen heel delicaat is. Environ adviseert AVST Eye Make-up Remover. Deze olievrije reiniger verwijdert perfect je mascara en oogschaduw zonder de ogen te irriteren en laat geen vette waas op je oog na.

Breng een druppeltje op een droog watje aan, laat het watje enkele seconden rusten op je ogen, zodat de make-up de tijd krijgt om op te lossen. Verwijder daarna je make-up door zachtjes met het watje over je oogleden en wimpers te wrijven. Ga niet schrobben als de make-up niet onmiddellijk verwijderd is.

Dit product bevat bovendien Honeybush Tea Extract met een kalmerende werking. Heb je vermoeide, geïrriteerde ogen, doe dan wat van de AVST Eye Make-up Remover op twee wattenschijfjes en laat deze vijf tot tien minuten op je ogen rusten. Het ontspannend gevoel is heerlijk.

Mix met de Pre-cleansing oil

Gebruik je af en toe waterproof mascara of eyeliner, voeg dan een druppeltje AVST Pre-Cleansing Oil toe aan je Eye Make-up Remover en je watervaste oogmake-up smelt zo weg. Deze pre-reiniger kan trouwens ook worden gebruikt voor het gelaat; hij maakt onzuiverheden, talg, make-up en zonnefilters los en reinigt tot diep in de poriën.

Environ AVST Eye GelGebruik aansluitend een doeltreffende ooggel

Wil je zichtbare resultaten verkrijgen bij kraaienpootjes, verslapte oogleden, wallen en kringen? Dan is een ooggel op basis van vitamine A, vitamine C, antioxidanten en peptiden écht iets voor jou. Vitamine A normaliseert alle huidfuncties, waardoor de huid rond je ogen dikker en minder transparant wordt.

Pigmentregulatie en collageenboost

Bovendien stimuleert het ook de doorbloeding en normaliseert het samen met vitamine C de aanmaak van pigment. Dus ideaal voor wallen en zowel blauwe als bruine kringen.

Door vitamine A en C en peptiden wordt ook de collageenproductie in de huid geboost, wat weer resultaten biedt op rimpeltjes en de huid strakker maakt. Environ AVST Eye Gel combineert vitamine A met vitamine C en E en de peptiden Matrixyl 3000 en Dermaxyl.

Peptiden bij fijne lijntjes

Environ C-Quence Eye GelZijn expressierimpeltjes je grootste zorg, kies dan voor Environ C-Quence Eye Gel. Behalve de peptiden Matrixyl 3000 en Dermaxyl, waarvan bekend is dat ze de synthese van collageen stimuleren, bevat de C-Quence Eye Gel een derde peptide, namelijk agireline.

Argireline helpt bij het afremmen van het samentrekken van de oogspieren, zodat de vorming van nieuwe rimpeltjes tegengegaan wordt en bestaande rimpeltjes minder expressief worden. Eén druppeltje ooggel is voldoende voor de twee ogen. Breng de gel zowel boven als onder de ogen aan. Kom echter niet te dicht bij de ogen, blijf liever op het benige gedeelte.

Wanneer je huid eenmaal gewend is aan de vitamine A uit de ooggel, dan kan je de dosering vitamine C aanvullen met Environ C-Boost. Door de pigmentregulerende en herstellende eigenschappen van de hoge dosis vitamine C zal dit product je helpen in de strijd tegen bruine kringen, rimpeltjes en verslapping.

BeautyJournaal tip: deze ooggel heeft een ongelofelijk mooi gladstrijkend effect, zonder dat het trekkerig wordt.

Intensiveer het resultaat van je ooggel: het stempeltje

Environ Cosmetic Focus CITWil je het resultaat van bovengenoemde producten met topingrediënten intensiveren, dan kan je voor het aanbrengen van je ooggel, de huid behandelen met Environ Cosmetic Focus-CIT.

Dit stempeltje met fijne, korte naaldjes doorprikt je hoornlaag. Wist je dat de hoornlaag een barrièrefunctie heeft? Ze beschermt je huid tegen het indringen van externe agressieve factoren. Daardoor komen ook je huidverzorgingsproducten moeilijker in je huid terecht. De Focus-CIT creëert op een pijnloze manier microscopisch kleine kanaaltjes in je hoornlaag. De ingrediënten kunnen daardoor gemakkelijk door deze kanaaltjes glijden en diep in de huid dringen.

Behandel je graag heel je gezicht op deze manier, gebruik dan de Gold Roll-CIT. Hier zitten de naaldjes op een rolletje. Bovendien zijn de naaldjes nog fijner dan op de Focus-CIT waardoor het beste resultaat gegarandeerd wordt.

Environ RAD SPF 15

Bescherm de huid rond je ogen tegen de zon

Gebruik zowel in de winter als in de zomer een beschermende zonnecrème met SPF 15 rond de ogen. Zelfs bij bewolkt en koud weer dringen de UVA stralen in je huid en veroorzaken ze voortijdige huidveroudering door de vitaminen in je huid en je collageen en elastine te beschadigen.

Zonnecreme met extra anti-oxidanten

Zonlicht is ook oorzaak van overmatige pigmentvorming met bruine kringen als gevolg. Environ RAD SPF 15 is ideaal om dagelijks zowel je oogcontour, volledige gezicht en alle andere lichaamsdelen die aan licht blootgesteld worden te beschermen. Bovendien zit deze zonnecrème boordevol antioxidanten die de opgelopen huidschade door de zon onmiddellijk herstellen.

Draag ook altijd een zonnebril met UV-bescherming wanneer je buiten komt op een zonnige dag. Hierdoor zal je je ogen minder samenknijpen en krijg je minder snel fronslijnen.

Jane Iredale ConcealerCamoufleer je donkere kringen of wallen met concealer

 Jane Iredale Active Light Under-eye Concealer reflecteert het licht, waardoor rimpeltjes minder zichtbaar worden. Dit product bevat boekweitzaad en komkommer die vermoeide ogen kalmeren en wallen ontzwellen. Het product bestaat in zes tinten, zodat je zeker de kleur vindt die perfect bij je huidtint past. Heb je eerder last van donkere kringen, gebruik dan liever Jane Iredale Enlighten Concealer dat tegelijkertijd pigment verbleekt en door zijn oranje kleur ideaal is om blauwe kringen weg te werken.

Wil je nog meer praktische tips?

Eet gezond! Een jeugdige huid komt ook van binnenuit. Volg een gezond voedingspatroon en vul dit aan met voedingssupplementen op basis van vitamine A en antioxidanten. Advanced Nutrition Programme biedt je Skin Complete aan met vitamine A en zeven fytovoedingsstoffen: extract van groene thee, druivenpitten, kurkuma, bosbessen, beta-caroteen, luteïne en lycopeen. Deze voedingsstoffen werken samen om de cellen van je diepere huidlagen te beschermen en je huid te herstellen.

Drink waterDrink voldoende water om de vochtbalans in je huid op peil te houden en droogtelijntjes te voorkomen. Alcohol houdt daarentegen het vocht vast onder de ogen en kan wallen veroorzaken. Limiteer dus je alcoholconsumptie.

Stop met roken! Roken versnelt uiteraard het verouderingsproces. Roken onttrekt zuurstof aan de huid, waardoor het celmetabolisme en de doorbloeding vertragen. Zo wordt de huid vaal en worden rimpeltjes sneller zichtbaar. Bovendien knijpen veel mensen de ogen dicht telkens ze aan een sigaret trekken.

Slaap voldoende! Je huid herstelt wanneer je slaapt. Zorg dus voor voldoende nachtrust.

 

Meer weten?

Wil jij weten waar je Environ behandelingen kunt ondergaan, of waar je bovengenoemde producten kunt kopen? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie. En hier vind je de salonlocator.

Volg Environ ook op Facebook!

Logo Environ

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Environ op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden.

Over deze schrijver

Helene V

Helene V

Healthy Skin. Happy Me.

Om het voor jou eenvoudig te maken concentreren wij ons op het totale plaatje. Voor de verzorging van je huid werken we vanuit een totaalconcept, wetenschappelijk onderbouwd gaan wij voor een gegarandeerd resultaat. Dit door de huid van binnenuit te ondersteunen met huidsupplementen (Advanced Nutrition Programme), aan de buitenzijde met vitaminerijke verzorgingsproducten (Environ) en als finishing touch gezonde minerale make-up (jane iredale).

Reageren