De Italiaanse modeontwerpster lijkt nu zeker 20 jaar ouder

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

Vanavond was er bij RTL Boulevard een item over de Italiaanse modeontwerpster Donnatella Versace en haar gezicht. De vrouw is pas 59 jaar maar door de vele cosmetische bewerkingen ziet ze er veel ouder uit. Je vraagt ondertussen ook af of er niet meer aan de hand is waardoor ze er steeds misvormder uit gaat zien? Veroudert ze in rap tempo waardoor er steeds meer ingrepen gedaan moeten worden? Heeft ze ooit siliconen in laten spuiten, die niet meer te verwijderen zijn en in een verslappende huid steeds meer bijspuitwerk nodig hebben om de extreme snavelvorming tegen te gaan? Haar mond is inmiddels buitenproportioneel groot. Haar kin verdwijnt er onder.

Maar ze schijnt een gevleugelde uitspraak te hebben: “Natural? What is natural? What is that? I do not believe in totally natural for women. For me, natural has something to do with vegetables.”

 

Wat vindt onze eigen expert dr Frank Niessen er eigenlijk van, als plastisch chirurg? Hij laat ons per mail weten: ‘Het blijft altijd een interessant onderwerp: wat hebben ze gedaan en waarom. En is dat dan fout gegaan?Wanneer je niet de behandelaar bent, kun je er eigenlijk niets zinnigs over zeggen zonder te speculeren. Ik ben daar geen fan van.

In mijn eigen praktijk zie en hoor ik dat met patiënten moeite hebben met het verschil tussen hun innerlijke jeugd en hun uiterlijke veroudering. Ze willen er iets minder boos en moe uitzien.

Maar in dit geval is het lastig om te zeggen wat er gedaan is. Is de huid nog soepel, hoe beweegt het gelaat, etc. Mij valt wel op dat de gezichten steeds gevulder worden, want dat wordt zogenaamd geassocieerd met de jeugd, maar de gezichten worden zo ook steeds pasteuzer, minder soepel, ogenschijnlijk meer verlittekend. En ja, als kind leer je door te kopiëren, mogelijk ligt daar een oorzaak voor het feit dat celebrities op elkaar gaan lijken?’

 

Lees ook