Overlevingstips voor echte beauties!

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Het is volop herfst en de ijskoude wintermaanden zitten er ook weer aan te komen. Hoe te overleven als echte beauty in dit typische Hollandse weer?

Lees hieronder een aantal overlevingsstips voor een stralende huid, gezond lichaam, mooie nagels en een prachtige haardos. Kom maar op met die winterkou!

1. Les de dorst

Je huid extra hydrateren in de winter, voorkomt een droge en schrale huid. Ook je lichaam heeft tijdens de wintermaanden extra hydratatie nodig.

Drink wat vaker een bak kruidenthee en zet een kan water op je bureau. Water is nodig om je lichaam te reinigen, maar let wel: teveel is ook niet goed! Je gaat er namelijk ook veel van plassen, en dat betekent dat ook diverse mineralen en vitaminen uitgeplast worden.

2. Een cocktail minder..

Een alcoholische versnapering of een dampende bak koffie om je warm te houden, is natuurlijk lekker tijdens extra koude dagen. Helaas drogen alcohol en cafeïne je huid uit dus probeer in de wintermaanden minder alcohol en cafeïne te nuttigen.

Eén voordeel: zo word je na dat ene feestje wél fris en fruitig wakker. Scheelt ook weer flinke wallen en een bonkend hoofd..en extra camouflage-tijd.

3. Slik je mooi

Voedingssupplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse voeding. Door gevarieerd te eten, krijg je al voldoende voedingsstoffen binnen maar vaak bevat de voeding die we in de supermarkt kopen niet voldoende voedingsstoffen.

De supplementen bestaan uit o.a vitamines en mineralen te koop als pillen, capsules, druppels, poeders en drankjes. Door deze dagelijks te slikken, bouw je je weerstand extra op en voel je je meer vitaal. En hoe beter je je van binnen voelt, hoe mooier je wordt van buiten. Lees BeautyJournaal’s vitaminen woordenboek voor alle belangrijke informatie over voedingsstoffen.

4. Eet je mooi

Zalm en tonijn bevatten Omega-3 die de aanmaak van collageen bevorderen, de vitamine E in spinazie en avocado helpt je huid te beschermen tegen UV-straling en celbeschadiging en de vitamine C in tomaten en citrusfruit zijn weer goed tegen rimpels.

Suiker is de grote boosdoener voor je huid, lichaam, tanden… Probeer suikers vooral te mijden in de wintermaanden en als het kan, probeer dit sowieso te bannen uit je voedingspartoon.

Wat lekker is om te snacken? Grijp eens vaker naar (ongezoute)noten, gedroogd fruit en zaden. Zaden en noten bevatten veel zink wat huiduitslag voorkomt. Wat nog meer gezond is? Chiazaad, quinoa, boerenkool en gojibessen.

5. Tem je haardos

Is zon, zeewater en chloor in de zomermaanden een crime voor je lokken, in de winter is het de wind, regen en de centrale verwarming die je haar extra droog maken. Verwen je haren eens vaker met een verzorgend masker.

De Britse Marie Claire tipt de Charles Worthington’s Secrets Collection Intense Rescue Melting Balm (een hele mond vol, dat belooft zeker wat!) welke afrekent met droog winterhaar. Testpanellid Sabine zweert juist bij de gewichtsloze haarmaskers van Moroccan Oil.

6. Douche niet te heet

Ook al is een hete douche tijdens de vrieskou heerlijk (zeker als je drijfnat van de regen thuiskomt), het droogt je huid enorm uit. Douche dan ook zeker niet te warm. Stap je eenmaal onder de douche vandaan, dep je huid dan droog in plaats van te vegen en verzorg je huid erna met een hydraterende bodylotion of olie.

Testpanellid Gerti testte onlangs twee droge oliën uit. Ook aan te raden, is de Bio Moroccan Argan Oil van Dr. Organic of Hydra8 bodylotion van Medik8. Een andere boosdoener voor een droge huid? Een panty! Wil je geen last hebben van koude benen op de fiets kies dan voor een panty gemaakt van natuurlijk materiaal.

7. Lekker scrubben voor een zacht winterhuidje

Door regelmatig te scrubben, blijft je huid heerlijk zacht. Scrub je huid in de winter drie keer per week: dode huidcellen worden dan regelmatig verwijderd, je bloed gaat lekker stromen en je bodyproducten worden erna beter opgenomen door de huid.

Testpanellid Judy zweert bij de Reborn Shower Scrub van Bergman. Je voeten extra verzorgen tijdens de wintermaanden, maak dan je eigen kleimasker.

8. Lippen om te zoenen

Niets zo vervelend als droge lippen. Kies voor de wintermaanden voor een extra verzorgende lipbalm of gloss zoals de Balmi met vitamine E, shea butter en jojoba-olie. Wil je toch een kleurtje op je lippen? De So Supreme Lipglass van M.A.C. hydrateert de lippen en geeft ze een prachtig kleurtje.

9. Nagels

Voorkom droge nagels en nagelriemen door je nooit een nagellakremover met aceton te gebruiken en je nagels te verzorgen met een hydraterende nagelolie.

Huile Abricot van Christian Dior is al sinds 1963 een hit bij nagelliefhebbers. De olie bevat arganolie (rijk aan essentiële vetzuren), vitamine E (anti-oxiderende werking), Camelia-olie (beschermende werking) en abrikozenolie (verhoogt de weerstand van de nagels).

10. Bruin uit een potje

Zie je toch een beetje pips in de wintermaanden? Smeer je huid dan een tintje donkerder met een zelfbruiner. Testpanellid Alexandra testte zelfbruiningscremes van Guerlain, Garnier en Lovea en was enthousiast.

Toch niet zo van de zelfbruiners? Kies dan eens voor een bronzing powder. Testpanellid Judy was laaiend enthousiast over de Guerlain Terra Ora Sculpting Powder Contrast Highlighter Face & Décolleté poeder. Vergeet tijdens de wintermaanden ook niet te smeren met een SPF want ook in de winter moet je je huid beschermen tegen UV-stralen (en ook zeker tijdens wintersport).

Nog meer winter make-up- en haartips vind je in BeautyJournaal’s Inspire 4 trendmagazine. Hierin vind je tevens fijne acties om een winterfacial te winnen!

Lees ook