Welke blijft goed zitten en geeft niet af?

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

chubby sticks

Voor deze review testte ik de lipcolors voor de Urban Decay Super-Saturated en Clinique Chubby Stick Intense. Ik houd van lipsticks en -glosses en heb ze dan ook in allerlei soorten, merken en kleuren en dus in een vrij grote hoeveelheid. Maar wat me opvalt, is dat ik het altijd in een stiftvorm koop. Van Monique kreeg ik dus twee potloden opgestuurd, nagenoeg dezelfde kleur, van Clinique de Chubby Stick Intense, kleur 03 Mightiest Maraschino en van Urban Decay de Super-Saturated in de kleur F-Bomb.

Chubby Stick Intense

Clinique zegt over deze stick: Dit is de perfecte combinatie van vocht-inbrengende lipbalsem en dekkende lipstick. Een uitgebreide pigmentenmix creëert een intens kleureffect terwijl rijke botervarianten, oliën en anti-oxydanten de lippen beschermen en verwennen met onmiddellijke en langdurige vochtinbreng. De stick bevat sheaboter, mangopittenboter en jojoba-olie voor zachte, soepele en verzorgde lippen.

Urban Decay – Super-Saturated

Urban Decay schrijft op hun website: ‘Het is een rijk en romige lippenstift met een waanzinnige hoeveelheid glans, gevangen in een mollig potlood.’

Natuurlijk begrijp ik dat de stick van Clinique zou moeten fungeren als een lipbalm en het potlood van Urban-Decay als lippenstift. Ik heb beide potloden in eerste instantie apart opgedaan. Wat me van beide potloden opviel was dat het zo gemakkelijk opbrengt. Het is een nogal felle, diepe kleur en ik was bang dat de randen van mijn lippen niet mooi zouden worden. Niets was minder waar. Eerlijk gezegd heb ik tijdens het gebruik geen verschil bemerkt in de ‘lipbalm’ en de ‘lippenstift’. Beide potloden brengen erg makkelijk aan. Omdat beide sticks nagenoeg dezelfde kleur hebben, heb ik ze halfzijdig op mijn lippen aangebracht om ze te vergelijken. Ik heb de avond ervoor mijn lippen geëxfolieerd zodat ze mooi glad waren. Voor gebruik heb ik mijn lippen niet gepoederd of met een primer bewerkt  en ook heb ik geen lipliner gebruikt om te zien welke resultaten er zouden komen.

Rechts op de foto zit de Urban Decay (dit is de linkerkant van mijn lippen, je moet het in spiegelbeeld zien), deze is iets feller van kleur. Links zit Clinique (dit is de rechterkant van mijn lippen).

Hier zie je links, dat Urban Decay meer afgeeft dan Clinique.
Na zoveel uur geen verschil te bemerken als je naar onderstaande foto kijkt.

Mijn conclusie: Anja concludeert:

Beide sticks werken even prettig. De potloden lopen niet uit, voelen prettig aan, maar geven naar verloop van tijd toch een ietwat droog gevoel. Het potlood van Urban Decay glimt meer, dat is ook de bedoeling, en geeft ook meer af. Clinique is iets matter en voelt, ondanks dat het een lipbalm zou zijn, direct al  iets droger aan op mijn lippen nadat het is opgebracht.  De stick van Clinique kun je opdraaien en het potlood van Urban Decay moet je slijpen. Ik zou van beide sticks zo nog een aantal kleuren bij kopen. Ikzelf heb geen voorkeur qua merk.

Lees ook