Geinspireerd door afslankboek van Mieke Kosters…

05:47 - 03:28
luistertijd 05:47 - leestijd 03:28

Staande in de rij bij het postagentschap, viel mijn oog op het boek Het Geheim van Slanke Mensen van Mieke Kosters. Elke dag chocola en toch 12 kilo eraf, aldus de kaft. Het boek zat in het plastic dus doorbladeren was niet mogelijk maar op de achterkant van het boek stond: ‘Mieke ontwikkelde een methode waarin je ontdekt hoe je de regie op je eetgedrag pakt: Alles mag! Je wilt niet langer teveel eten. Jij kiest bewust voor afvallen en slank(er) blijven. In Het Geheim van Slanke Mensen ontdek je hoe ook jij kunt eten wat je wilt… én afvallen!’ En toen heb ik het boek gekocht…..

Het boek op zich oogt een beetje ‘druk’ door de kleurtjes en blokken waarin de tekst geschreven staat. Veel onderwerpen worden puntsgewijs besproken en dat maakt het boek een beetje een ‘schoolboek’. Wel leest het makkelijk weg. Mieke was, voor ze het boek schreef, 15 kilo zwaarder dan ze nu is. Toentertijd, dus vóór het boek, was voor haar  ‘de wereld’ verdeeld in twee kampen.Het slanke kamp met van die dunne types die het zo makkelijk hebben; de geluksvogels ofwel de ik-eet-lekker-alles-wat-ik-wil-mens én de iets dikkere figuren, de levensgenieters, die van de wind al aankomen en die een eeuwige strijd moeten voeren, waar zij zichzelf onder schaarde. Ze keek rond en wat haar opviel was dat slanke mensen gewoon toastjes met brie eten op een verjaardag! En dat leefpatroon van slanke mensen is ze uit gaan zoeken.

Wie is Mieke?

Mieke heeft een opleiding gedaan tot gewichtsconsulente, het boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen en de theorie heeft ze i.s.m. psycholoog/expert gedragsdeskundige Anne de Jong uitgewerkt tot deze afslankmethode.

De methode:


We kiezen voor slank, diëten houdt niemand vol dus gaan we het 6 stappenplan in.

1. Durf te dromen en wat wil je bereiken?

2. Genieten en tóch afvallen!

3. Ik mág wel, maar ik wíl niet! Of:? Kies voor “slank” in lastige situaties.

4. Voorkom emo-eten

5. Maak favoriete eetgewoontes

6. Eet wat je wilt en kom níet aan!

Mieke voor én na:

Het boek staat boordevol tips en eyeopeners, waaronder:

  1. Slanke mensen eten wat ze willen, ze willen niet te veel eten!
  2. Slanke mensen eten niet alleen worteltjes
  3. Ik mag niet; wordt: ik mag alles, alleen niet te veel
  4. Neem niet ál het lekkers maar neem alleen het allerlekkerste!
  5. Een keer een moorkop brengt de wereldvrede niet in gevaar.
  6. Tóch eten=dikker worden=balen. Maar?  Níet eten=afvallen=kicken!
  7. Genieten is géén synoniem van te veel eten!
  8. Ik bepaal zélf wat ik weeg

Hier kun je het eerste hoofdstuk van het boek lezen om een indruk te krijgen over de “lesstof”. Ook zijn er een aantal keuzes m.b.t. dat extra steuntje in de rug. Mieke geeft workshops, waaronder de workshop ‘Slank in 1 middag’. Voor alle workshops geldt: niet-goed-geld-terug-garantie! Ook kun je je gratis aansluiten bij een vierweekse Facebook-groep die altijd op maandag begint.

Live de uitleg van Mieke m.b.t. afvalrage op RTV NH om een nóg beter idee te krijgen van haar methode.

Ik vind het boek een echte aanrader omdat er niets frustrerender is dan lijnen. Het boek houdt je een spiegel voor over eetpatronen in zijn algemeenheid en de valkuilen in het bijzonder. Heb je het boek gelezen en de stappen doorlopen, dan zeg je: “Ik mag alles maar ik wil niet.” Het negatieve wordt omgedraaid tot iets positiefs. We gaan voor het allerlekkerste!

SHOP dit geweldige boek hier online!

 

Andere boeken die getipt worden:
De Voedselzandloper van Kris Verburgh en Het Vastendieet van Michael Mosley en Mimi Spencer.
Lees ook:

Lees ook