Anja vertelt waarom deze methode zo goed is

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14

Kniptechniek voor krulhaar

Krullen? Voor de één een pretje voor de ander een ramp. Het lijkt, of je er weinig aan behoeft te doen, maar niets is minder waar. Krulhaar is van zichzelf droog haar en gaat snel aan de uiteindes pluizen. Als je eindelijk je kapsel een beetje op orde hebt en je gaat met vochtig weer naar buiten: KROES!

Veel kappers weten niet hoe ze krulhaar goed moeten knippen

Ik heb in het verleden een groot aantal kappers versleten omdat veel kappers niet goed weten hoe om te gaan met krulhaar. Vaak wordt het haar uitgedund waardoor er nog meer volume ontstaat, soms wordt er een mes gebruikt om het haar te ‘slicen’ waardoor de eindes weer pluiziger worden. Regelmatig wordt er net in een verkeerd stukje van je krul geknipt waardoor er geen mooie val meer in die lok zit…

Lees hier ons meest recent nieuws en reviews voor je ‘krul haar’

 

Kom je thuis, en ga je het wassen, schrik je je rot….

De kapper droogt na de behandeling je haar en dan ziet het er nog redelijk uit. Maar als je thuis je haar wast, schrik je je rot. Van alles ga je kneden, van wax tot krullenolie van de toko of de black hair dresser, two fase spray om je lokken weer te ‘bundelen’ of Twist Around Spray om weer driedimensionale krullen te krijgen. Een paar jaar geleden kwam ik via het krullenforum (bestaat helaas niet meer ) in aanraking met een nieuwe kniptechniek voor krullen: Curlsys.

Shop hier al jouw producten voor krul haar met korting

Wat is Curlsys?

Deze kniptechniek is ontwikkeld door de Schot Brian McLean die met zijn vrouw Waltraud, in Stuttgart woont. Ook hebben zij een nieuwe permanent-wikkel-techniek, de ‘normale’ wikkel-techniek stamt uit 1910, ontwikkeld: de Supercurl. Bij een gewone knipbeurt pakt de kapper een bundeltje haar en knipt dit vervolgens recht af of knipt het in.

Knippen in een curve

Bij de Curlsys-methode pakt de kapper een bundeltje haar, wat al van nature bij elkaar hoort, en knipt dit met een speciale schaar in een curve. Hairchange noemt het overigens: halve maantjes ( bij deze salon heb ik het overigens mijn tweede keer laten knippen.

Lees hier ons meest recent nieuws en reviews voor je ‘krul haar’

 

De kapper/kapster leert links- en rechtshandig met deze speciale schaar te knippen. De rechterkant van je hoofd wordt namelijk met de rechterhand geknipt en de linkerkant van je hoofd wordt met links geknipt. Je begrijpt dat als een plukje haar recht wordt afgeknipt, een krul eindigt in een borsteltje.

Bij een curve eindigt de krul in een penseeltje. Er schijnen overigens 36 manieren te zijn, om zo’n bundeltje te knippen! Op deze manier kan er een gewenst kruleffect worden gerealiseerd en kan men twee keer zoveel volume geven aan krullend én ook aan steil haar.

Hier wat foto’s van vóór en ná het Curlsys knippen:

Conclusie van Anja:

De methode werkt echt…

In totaal heb ik nu drie keer, bij verschillende salons, mijn haar d.m.v. deze techniek laten knippen. Je haar krult écht beter en valt soepeler. Ook voelt het, als je met je handen door je krullenbos gaat, luchtiger aan! Je moet er rekening mee houden dat, wanneer er geen model in je haar zit, het eerst gewoon in model moet worden geknipt voor men overgaat op Curlsys.

Lees hier ons meest recent nieuws en reviews voor je ‘krul haar’

Je kan niet oneindig doorgaan met de Curlsys techniek….

Normaliter gaat er ongeveer 1 cm. van je haar af en krult je haar gemiddeld 2 cm. op! Deze manier van knippen is niet goedkoop. Men is ongeveer 1 uur met je haar bezig.  Voordeel is, dat je veel langer plezier hebt van krullen zonder pluis (ongeveer 2 á 3 maanden), en je daarna 2 keer je haar, je zou haast zeggen helaas, weer bij een gewone kapper moet laten knippen. Dit, omdat de haren niet recht, dus even lang, geknipt zijn. Maar in deze periode blijft het kruleffect nog lichtelijk aanwezig.

Bekijk hier een interessant video:

Shop hier al jouw producten voor krul haar met korting

 

Lees ook deze artikelen over krul haar:

Lees ook