Welke zijn het deze maand…

09:57 - 05:58
luistertijd 09:57 - leestijd 05:58

Harriet:

‘Ik zocht een concealer die de hele dag goed blijft zitten en goed dekt, zonder pancake effect. De Dermablend foundation had ik al eerder gebruikt als vloeibare concealer – dat werkte ook, dus deze wilde ik zeker proberen. En deze concealer van Dermablend/Vichy voldoet! Je brengt het rechtstreeks met de stick op je huid aan voor sterke dekking of je strijkt met je vinger over de stick en brengt op die manier een dunner laagje aan. Dat kan natuurlijk ook met een penseeltje. Ook fijn is de hoge beschermingsfactor, zeker voor onder de ogen belangrijk.De substantie is vergelijkbaar met concealer uit een potje, maar dan in stickvorm. Erg handig, prijs is €20,50.’

Babs:

‘Na de make-over bij Wella en Max Factor kreeg ik van de Wella Pro Serie de Frizz Controle haarlak, Volume conditioner en de Frizz Control Mousse mee. Alle producten zijn erg goed, maar als favoriet kies ik deze keer voor de Control Mousse. Ik heb diverse mousse producten geprobeerd en van veel kreeg ik toch altijd jeuk op mijn hoofd. Ik ben toen overgegaan naar de haarverstevigende sprays, want volgens mijn kapper was mousse zó 2010… Deze mousse is werkelijk zalig, hij ruikt zoals de producten bij de kapper en als ik mijn haar in model breng, wordt hij mooi glad ( geen Frizz) maar ook steviger en volumineus. En geen jeuk op mijn hoofd, top! Hier lees je ons artikel van de verwendag terug. Donkerrode bus, Pro Series Frizz Control Mousse, 250 ml €6,45.’

Rona:

‘Mijn product van de maand december is een parfum; Sombre Negra van Yosh. De eerste keer dat ik het rook, sprongen de tranen me in de ogen! Een prachtig bewijs van hoe geuren emoties op kunnen roepen. Sombre Negra is een warme, donkere geur met o.a. vetiver, olibanum, patchouli, ceder, iriswortel, guaiac hout, kruidnagel. Een duale, rokerige houtgeur, warm maar met een donker, gevaarlijk randje. Een mysterieuze geur die blijft verwonderen. De fles is strak en de omdoos grijs, ik zou nooit verwachten dat het deze geur zou bevatten. ‘Donkere Schaduw’ is de vertaling van Sombre Negra. Yosh over deze geur: ‘Sombre Negra is a double agent. The man who wears Sombre Negra is not what he seems. Elegant and forbidden – his presence is undeniable but he can vanish without leaving a trace. The woman who wears Sombre Negra is a smoldering beauty. Highly perceptive and discerning, she knows more thans she lets on. She sees beyond the shadows, without fear of the unknown.’ Persoonlijk zou ik heel nieuwsgierig worden naar de man die deze geur draagt. 

In eerste instantie ruik ik roze peper, jeneverbes en ceder, gevolgd door kruiden zoals komijn en kruidnagel, en dan de zwoele tonkaboon, hout, patchoeli en vetiver, rokerig ook door de wierook.

‘Op een open plek in een dichtbegroeid nat bos pruttelt een pot boven een rokerig houtvuur waarvan de vonken in het rond springen. Een vrouw op blote voeten roert traag door de substantie, haar blik is naar binnen gekeerd. Als ze je opmerkt, nodigt ze je met een handgebaar uit haar te volgen naar een grot die verborgen ligt achter de laaghangende takken van een boom. Binnen ruikt het vochtig, tegen verrotting aan, mos en paddenstoelen groeien op de wanden. Je voelt haar bedwelmende warmte als ze glimlachend naar je toe buigt om je oude verhalen in het oor te fluisteren. Zacht streelt haar hand je wang en dan dringt ineens tot je door dat ze een heks is. Een witte heks, dat wel, maar je voelt dat haar macht eeuwenoud is en dat ze je hard zal terechtwijzen als je iets verkeerds doet.’

Ik ben heel erg blij met deze geur. Complexe, warme en rokerige geuren passen bij mij. Het is dan ook verbazingwekkend hoeveel mensen die de geur bij mij ruiken reageren met ‘Dit ben jij’ of ‘Wat past deze geur goed bij jou.’ Iedere keer dat ik me in deze geur hul (ik spuit hem niet zo maar op, het is letterlijk omhullen) ervaar ik een gevoel van thuiskomen. Hoe mooi kan een geur zijn!  Met dank aan Tanja Deurloo die me liet kennismaken met Sombre Negra. 50 ml kost €130.’

Marte:

‘Mijn favoriet van de maand is Laura Mercier tightline cake eyeliner. Tijdens ons feestelijke uitje bij Skins Cosmetics, heb ik me laten verleiden tot het kopen van enkele producten die ik zelf gebruikt heb van het merk Laura Mercier. Tightline cake eye liner in de kleur Bleu Marine zit in een simpel doch mooi doosje in keiharde vorm, je zult het “nat” moeten maken met speciale activator van dit merk waarna je het met een platte eyeliner kwast aanbrengt op je bovenste wimperrand: op je tightline dus. Je tilt als het ware een klein beetje je wimper op, waarna je het lijntje op de wimperrand zet. Natuurlijk heb ik al geprobeerd om er een beetje een winged eyeliner mee te maken en ook op de onderste wimperrand. Het is een heel fijn product, mega gepigmenteerd, blijft lang en mooi zitten zonder te craqueleren, makkelijk om mee te werken en niet geheel onbelangrijk ook weer makkelijk te verwijderen. Prijs €25,45.´

Maxim:

‘In de feestelijke maand december had ik veel bijzondere geuren geroken, kennis gemaakt met een aantal nieuwe merken (zoals nu_be bijvoorbeeld) en ook een paar geuren herontdekt die al geruime tijd op de markt zijn (waaronder ook L’Eau van Diptyque). Het is vrij intense maand vol geurige belevenissen. Het is dan ook vrij moeilijk om een favoriet te kiezen tussen al deze prachtige parfums. En toch was er een geur waarmee ik een warme band heb opgebouwd en mij er meerdere keren door heb laten verleiden. Tom Ford Noir. Een warme kruidige geur met nootmuskaat en zwarte peper is heerlijk om te dragen tijdens de koude wintermaanden. Krachtig, maar tegelijkertijd elegant en niet opdringerig. En het is eindelijk weer eens een “Noir” geur waarin ik de donkere kanten goed kan herkennen. Op internet wordt deze geur vergeleken met de twee grote klassiekers van Guerlain – Habit Rouge en Heritage. Maar het is absoluut geen copycat, wel een moderne interpretatie van de klassieke thema van oriëntaalse herengeuren. Ik zal er straks meer over vertellen hier op BeautyJournaal. Prijs is €77 voor 50ml.’

Anja:

‘Mijn product van de maand is Been- en voetgel van Elcurina. Uiterlijke verzorging vind ik heel belangrijk, en verzorgen houdt niet op bij alleen je hoofd/nek/decolleté. Voeten zijn erg belangrijk maar lijken vaak een ondergeschoven kindje. Ik ga elke 5 a 6 weken naar de pedicure en in die tussenliggende weken onderhoud ikzelf mijn voeten. Ik heb dan ook een aantal van de bekende voetverzorgingsmerken in mijn kastje staan maar eigenlijk loop ik nergens warm voor. Het nadeel van die producten is dat het een vettige laag achterlaat op je voetzolen en dat je zelfs ’s ochtends, wanneer je je bed uitkomt, uit moet kijken om niet uit te glijden op je badkamervloer of in de douche. Omdat ik vaak in Limburg verblijf/woon, kom ik regelmatig in Duitsland om “in te kaufen”. Daar liep ik tegen de volgende been- en voetgel aan van het merk Elcurina. (de rode tube.)

Wat belooft het: Elcurina been- en voetgel met extract uit rode wijnbladeren is een verkwikkend en rustgevend massagemiddel voor benen en voeten. Het extract werkt activerend en versterkend. Het voordeel van deze gel is, dat deze geheel intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Je krijgt er super zachte voeten van en na gebruik, wel een nacht in laten trekken, kun je (als je hier last van hebt) makkelijker eelt weghalen. Ik heb nog niet zo’n goed intrekkend voetproduct gevonden. Te koop bij de Norma in Duitsland, een soort Lidl, voor €1,69!’

Jolanda:

‘Mijn favoriet is Inglot Under Eye Corrective Illuminator nr 56. Een mooie dunne concealer voor onder je ogen om wat jaartjes mee weg te gummen, is moeilijk te verkrijgen. Het is of te dik waardoor juist meer lijntjes zichtbaar zijn of de kleur is te roze of laat een witte waas zien. Dan kan je het net zo goed laten, vond ik. De Touche Eclat, wat een bestseller op dit gebied is, is me nooit bevallen. Ik reageerde daar wat gevoelig op en rond mijn ogen wil ik dat niet hebben. Deze oog-concealer werd opgebracht door een visagist en ik zag direct het resultaat. Een rustigere uitstraling en minder vermoeid, minder oud? Dat zeker! Na opbrengen thuis, want thuis is het moment van de waarheid, lukte het ook prima. Al gaat het beter met de vingertoppen dan met een concealerkwastje, gewoon rustig inkloppen. Het product blijft soepel en verdeeld daardoor zo goed over de enigszins verslapte huid onder mijn ogen. Eèn of twee klikjes geeft direct product en daar heb ik doorgaans voldoende aan voor twee ogen. Nou ja, soms een derde voor dat extra effect. De kleur nr 56 is precies mijn huidskleur en dat werkt voor mij beter dan een lichtere kleur. Prijs €19 via de webshop van Inglot.’

Lees ook