Transparant zoet en vochtig parfum

04:07 - 02:28
luistertijd 04:07 - leestijd 02:28

Haar eerste geur met de naam Glow heeft Jennifer Lopez al tien jaar geleden gelanceerd. Daarna kwamen er verschillende flankers met de variaties op de naam zoals Glow after dark, My Glow, Sunkissed Glow etc. Met haar andere geuren erbij had ze al 19 parfums onder eigen naam staan. En nu is er weer een nieuwe geur met de naam Glowing. De zoveelste flanker met de weinig creativiteit voor de naam zou je denken. Maar Jennifer Lopez denkt anders. Ze noemt het een evolutie van haar eerste geur. Wat bedoelt ze er eigenlijk mee?

Naarmate we ouder worden, krijgen we steeds meer stof voor de zelfreflexie. Wat heb ik bereikt?  Wat heb ik gedaan in mijn leven? Zijn er ook momenten waarbij ik anders had gehandeld met de ervaring van nu? En zo dacht Jennifer ook over haar eerste geur Glow. Nu ze tien jaar wijzer is, hoe zou haar eerste geur zijn geworden als het nu werd gelanceerd? Bij de gedachten hieraan is het niet gebleven. Het idee is  aangepakt en uitgevoerd door Coty met Glowing als resultaat.

Jennifer geeft voorkeur aan de schone, iets zepige geuren die aan de natte huid doen denken, want dat is sexy.  En Glowing is ook zo’n geur. Alleen in tegenstelling tot zijn voorganger Glow is het volgens Jennifer houtiger, donkerder en sexier. “Het is meer New-York” – zegt ze.

Als ik Glowing op een geurstreepje spuit, dan ruik ik een frisse groene geur met lichtzoete houtige achtergrond.  Het lijkt op de groene plantaardige geur van geplette bloemenstengels gemengd met viooltjesbladen, lichtzoete transparante bloemenzweem en zachte fruitigheid van gele vruchten. Daarachter ruik ik de lichtromige houtnoten van sandelhout. De geur is vochtig en transparant. Het doet me denken aan iemand die net uit de douchecabine is gestapt. Een licht aura van zeep en vochtige huid is duidelijk aanwezig.

Op mijn huid die de zoete componenten van het parfum neigt te versterken, opent deze geur iets anders. Het begin is zoeter en fruitiger en het verloop van de geur is voller en meer veelzijdig. Het hier boven beschreven beeld wordt aangevuld met een geur van sappige mango, het warme akkoord van amber, zoete vanille en ergens in de verte het lichtbittere stoffige poeder van eikenmos. Ik ben eigenlijk wel verrast over het verschil in de opening op een geurstreepje en op de huid.

De geurcompositie van Glowing is samengesteld uit de topnoten van bergamot, mandarijn en cipres, hartnoten van oranjebloesem, lelietjes-van-dalen en Indische goudenregen en basisnoten van sandelhout, amber sultan, vanille, vetiver, patchoeli en kasjmier musks. Het is gecreëerd in samenwerking tussen twee neuzen Calice Bekker en Caroline Sabas. Bij de naam Calice Bekker moet je vooral denken aan de bestseller J’ador van Dior, maar ook onder andere aan de geuren voor By Kilian en de nieuwe geuren van Oscar de la Renta. Caroline Sabas heeft vaker samen met celebrities gewerkt waaronder Britney Spears (Midnight Fantasy) en Rihanna. Ze is ook de neus achter de flankers zoals Miami Glow en Sunkiss Glow.

De flacon van Glowing bevat een klein geheim. Elke keer als je op het spuitknopje drukt, licht het voor 15 seconden op met een koud wit licht. Het weerkaatst zich van de bodem en de wanden van het flacon waardoor het effect van de maneschijn ontstaat. Een extra dimensie aan de belevenis van de geur met de naam Glowing.

Glowing is te koop vanaf €25 voor 30ml EDP (het kleinste flacon licht helaas niet op), €35 voor 50ml EDP en €45 voor 75ml EDP. Daarnaast is er ook een BodyLotion verkrijgbaar voor €12 voor 200 ml.

Lees ook:

 

Lees ook