Gezicht Oogverzorging Pigmentvlekken Rimpels en slapte

Estée Lauder’s Re-Nutriv Intensive Age-Renewal supercrème

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Met resveratrol en ferulazuur

De Re-Nutriv lijn van Estée Lauder bestaat alweer enkele jaren, maar het Lauder-concern blijft met opvallend doorzettingsvermogen sleutelen aan het stabiliseren en biologisch activeren van hun meester-stofje reseveratrol. De krachtige anti-oxidant van oorsprong uit rode wijn die begin dit nieuwe millennium zo beroemd werd dankzij medische onderzoeken en uitkomsten in verband met kanker, maar ook met levensverlengende eigenschappen bij muizen, maar dat laatste is alweer in twijfel getrokken of zelfs afgekeurd door de wetenschap. Voor skincare worden vooral de eigenschappen om de huid te beschermen tegen uv-schades geroemd.

Estée Lauder introduceerde de stof ook met luide trom in haar Re Nutriv crème in 2009 en had vanwege de instabiliteit van de stof een nieuw bouwpakketje gemaakt dat zij resveratraat noemde. We mogen aannemen dat ook dat nog niet naar totale tevredenheid was omdat het nu in 2012 van de Ultimate Youth Creme overgaat in de Intensive Age-Renewal lijn, en aan de resveratrol is wederom gesleuteld. Het is nu gekoppeld aan ferulazuur.

Deze stof is afkomstig van de Ferula Assafoetida plant, waarvan ook het de laatste jaren steeds vaker gebruikte ferulisch zuur afkomstig is. Het staat bekend als een krachtige anti-oxidant die ook andere stoffen als vitamine c en e kan versterken. Tevens wordt het geroemd om de antibacteriële eigenschappen.

Het is fascinerend om te zien hoe een bedrijf aan haar concept kan blijven sleutelen, en voor een journalist ook heel overzichtelijk. Het betekent dat er absoluut potentie in een formule kan zitten en de drive om dat telkens te verbeteren in inspirerend. Ferulisch zuur wordt als skincare stof al langere tijd gebruikt in het zeer hoogwaardige skincare merk Skinceuticals, en ook Helena Rubinstein en Biotherm verwerken het in een crème.

Het anti-aging bommetje van resveratrol gekoppeld aan ferulazuur wordt door Lauder samen de Supermolecule RVF-10 genoemd, en het merk spreekt nu van een supercrème: verkrijgbaar in een gezichtsproduct en een oogproduct.

De claims zijn:

  • Vermindert en voorkomt lijntjes en rimpels, de huid gaat er gladder en egaler uitzien.
  • Revitaliseert de huid en laat haar opnieuw stralen
  • Vernieuwt de huid voor een algemeen jeugdiger aanzien. De huid ziet er steviger uit en voelt soepeler aan.

Er is geen onderzoeksinformatie aangeleverd waaruit de uitkomsten van deze claims af te lezen zijn.

Verder staat er in de persinformatie dat er Zuidzeeparels en vloeibaar goud in zit voor resp. een stralende gloed op de huid en een kalmerende werking. Estée Lauder heeft op het concept 25 patenten aangevraagd. De gezichtscrème kost 200 euro voor 50 ml, de oogcreme 105 euro voor 15 ml. Vanaf 1 oktober 2012.

Lees ook:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen