Droge huid Gezicht Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vette huid

Profiel: Vichy Idealia voor 30-plus vrouwen

Deze maand ligt er een nieuwe huidcrème van Vichy in de apotheek, geschikt voor vrouwen die de eerste tekenen van huidveroudering zien, voor alle huidskleuren, voor elke vrouw die een zijdezachte structuur wenst voor haar huid.

Zachter, gladder, egaler

Idealia belooft een gladdere huidstructuur die zachter aanvoelt en kleinere poriën vertoont, een egalere teint die er ook lichter uitziet en blozend lichtroze van kleur is en fijne lijntjes minder zichtbaar maakt.

Hiervoor deed Vichy onderzoek naar de wensen van vrouwen van alle rassen (onderzoek in Frankrijk, China, Brazilië en Amerika) en vroeg hen specifiek naar hun ideale huidbeeld en daaruit kwamen trefwoorden als ‘homogeen, glad en stralend’.  Rimpels staan momenteel minder in de belangstelling, maar een stralende huid is des te belangrijker. Een gloed die als het ware van binnenuit komt, die glad aanvoelt.

Kombucha

De crème wordt gecommuniceerd rond het star-ingrediënt Kombucha in een percentage van 3%. Kombucha heeft eigenschappen als een anti-ager met anti-oxidant eigenschappen en verzachting. Kombucha is gefermenteerde thee, de inci naam is Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment. De producent ervan is Sederma in Frankrijk. Meer over deze stof lees je in dit dossier.

Verder zit er aan belangrijke stoffen onder meer in: het Vichy thermale water, adenosine dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Ook is er wat data over anti-rimpelwerking. Verder zit er tocopheryl acetaat in, een synthetische vitamine E derivaat, en een ester van salicylzuur, die niet in water maar in olie oplosbaar is wat de opneembaarheid van de stof zou verhogen.

Siliconengel voor bijzonder huidgevoel

Volgens insiders is er een nieuwe silicone aan het product toegevoegd die het mooie huidgevoel zou geven, het draagt de industrienaam Shin Etsu KSG-16 en bestaat onder meer uit dimethicone, maar dan een unieke gelvorm. Om de fijne glow op je huid te krijgen zijn er mica parelstoffen aan toegevoegd en kleurstoffen. Het conserveringssysteem is opgebouwd uit fenoxyethanol, samen met caprylyl glycol, het eerder genoemde ester van salicylzuur en propyleen glycol.

Idealia komt in versies voor de droge huid, en voor de gecombineerde huid. Gezien de glow die het product op de huid geeft, adviseren we je ook eens de zg. BB cream uit de Neovadiol lijn te gebruiken, de Lumière. Deze is voor de wat oudere huid bedoeld en geeft naast een heerlijke textuur ook een fijne dauwfrisse gloed.

De crème kost € 24,95, te koop bij de apotheek.

 • Lees hier meer expertadviezen, productreviews en nieuwtjes voor je gezichtshuid

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

44 reacties

 • Foute boel zeg dat ze er geld voor vragen zou je moeten melden bij vichy. Jammer dat je er pukkels van krijgt, enig idee waarom?

 • Hier in de apotheek hebben ze wel samples,
  maar die verkopen ze gewoon…voor 5€…
  Staat thans op: gratis monster.
  Maar ja,heb hem wel kunnen testen!
  Voor mijn huid is ie niet zo goed,krijg er wat puistjes van….

 • ik gebruik nu een maand of 4 de idealia droge huid had vaak last van puistjes op de kaaklijn nu nooit meer deze creme is echt zijn geld waard ik heb nog nooit een huid gehad die zo mooi is echt een aanrader

 • Als je wil zien welke ingrediënten in Vichy Indealia zitten kan je dat vinden op Op deze website staan gelukkig bij de meeste Vichy producten welke stoffen erin zitten. Ik gebruik nu zelf Idealia dagverzorging voor de normale / gemengde huid. Bevalt mij uitstekend. Groetje Rita

 • nathalie, voor welke anti-oxidanten stoffen in deze creme specifiek geldt dit dan volgens jou? ik heb het even niet over actives, omdat dat een verzamelnaam is voor de enorme hoeveelheid werkzame stoffen en die kun je nooit over een kam scheren als het om krachtverlies gaat door verpakking.

  over anti oxidantverwerking in het algemeen kun je ook nog even dit lezen: https://www.beautyjournaal.nl/2009/11/moeten-anti-oxidanten-in-een-pompje-of-mag-de-pot-ook-deel-2/

 • @monique, ik heb van jetske ultee geleerd dat de actieve ingredienten en antioxidanten vervliegen omdat ze niet tegen zuurstof kunnen

 • diana, alleen glazen potjes horen in de glasbak *wink*, en het is geheel afhankelijk van de formulering van een creme of hij wel of niet in een pot mag, de moderne wereld beschikt over heel goede conserveringsstoffen waardoor je gerust met schone vingers je creme mag aanraken. tenzij je het gewoon niet lekker vind natuurlijk…dat kan ook.

 • Je kunt ze overal op het internet kopen, google maar eens , DPL light,
  Ik heb een onrustige huid, vaak rode plekjes,dit verminderd de lamp erg goed, maakt mn huid rustiger zeg maar.
  En nu al een tijd een en dezelfde creme, scheelt ook een hoop,

 • Klinkt goed die dpl lamp, waar koop je die ergens?
  en wat voor verschil merk je aan je huid?

 • Ik gebruik al jaren met veel tevredenheid olaz 7 tekenen zonder parfum, werkt prima voor mij

  En ben in het bezit van een DPL light therapy lamp, wonder ding!!!
  En nu aan het sparen voor een Reaura aparaat,

 • Ik ook niet! had de creme wel erg graag willen proberen als het in een tube zou komen maar helaas.
  Ben nog steeds op zoek naar de juiste creme voor mij..

 • @nathalie, ja die logica ontgaat me echt, ik denk dat er veel meer van verkocht zou worden als het in een tube of flacon zou zitten,
  Ik hou niet van potten creme,met je vingers erin brrr.

 • Potjes creme zijn goed voor de glasbak,

  Een goede creme hoort in een pompflacon of tube te zitten, het is mij een raadsel waarom ze dat bij vicky nog steeds niet doen.

 • Ik gebruik al wat produkten van Vichy maar deze nog niet.
  Aangezien ik naar de 50 ga, is het misschien wat voor mij.

 • Ik zou het potje heel erg graag willen winnen, heel simpel omdat ik gewoon op zoek ben naar een goed product, ik ben echt benieuwd of het allemaal waar is wat beweerd wordt. Ik zoek een creme voor de gecombineerde huid die mijn huid glad maakt en mijn grove poriën aanpakt, ook zie ik dat er kombucha inzit en dat is normaal erg goed voor je gezondheid dus ik ben erg benieuwd hoe dat uitpakt op mijn huid.

 • Al tijden gebruik ik met veel plezier Neovadiol van Vichy, zowel dag als nachtcreme. Idealia beloofd een stralende huid… nou dat wil ik graag uitproberen!

 • Ik heb 18 dagen in het ziekenhuis gelegen met 18 dagen anti biotica. Mijn huid heeft daar erg onder geleden. Mijn huid heeft wel een opknapbeurt verdiend.

 • dames, vul wel het mail en win formulier in he, want alleen hier een post achterlaten is niet voldoende hoor:-)

 • Heb al heel wat potjes staan die niet bevallen of niet doen wat ze beloven, winnen doe ik zelden,maar misschien nu wel.
  Hoor wel vaak positieve dingen over Vichy, dus ben erg benieuwd.
  En in mijn apotheek hadden ze ook geen sample, meen dat mijn drogist dit merk eerder ook verkocht, daar geven ze wel sample.

 • Hallo Allemaal,
  Lijkt me leuk om te winnen, maar bij deze wil ik toch ff vertellen dat ik de allerliefste apotheek medewerksters heb. Ben gewisseld van apotheek en ben er erg blij mee. Had ook zo onuitgeslapen, onvriendelijke dames voor me die deden alsof je er niet was, maaaaaar nu niet meer. Dus gewoon wisselen! Groetjes Anika

 • Het lijkt me een heerlijke creme, ik ben 44 en die egale teint en de fijnere huidstructuur spreken me erg aan. Heb een vrij droge huid. Ik zou het graag willen winnnen. De sample was al heel fijn.

 • Ook ik heb de vervelende ervaring met de apotheek medewerksters. Zij zijn niet klantgericht en vinden je een zeurpiet. Maar je wilt toch advies voordat je iets aanschaft en zeker bij een gevoelige oudere huid.

 • vichy lijkt me heerlijk, heb wel een sample gehad van neovadiol, maar dat is altijd zo weinig en weet je nog niet echt wat het product voor je kan doen, dus ik zou dit heel graag willen winnen om twe testen

 • @Monique en @Babs, ik denk niet dat er aan de Idealia een tintje zit:-)) Ik had het over de Neovadiol Lumiere waar wel een tintje aanzit. Soms krijg je van die verwarringen… @Debby, blij dat het niet alleen aan mij ligt, die grommerige apothekersassistenten. Maar onze Marte maakt dat natuurlijk helemaal goed!

 • @Monique, Debby reageerde op Rona, die denkt dat er een tintje in zit 😉 In het artikel staat niets over een tintje..

 • ik zou het weleens uit willen proberen ,mijn huid heeft veel te lijden gehad ,door weer en wind enzo daarom lijkt me het wel iets , ik weet niet hoe of wat ik moet gebruiken voor mijn huid ,ben nu 55 en wil graag zoiets uit proberen

 • Ik heb deze crème ook en maar er zit niet echt een tintje aan hoor. Het moet een subtiele glans geven (niet echte gemerkt, geef ik eerlijk toe). Maar het is wel een lekker product. Fijne smeerbare creme, hydrateert goed en maakt de huid heerlijk glad.

  Het is natuurlijk ook een prachtig potje.

  Dat van verschrikkelijk apotheekmedewerkers heb ik ervaring mee (sorry Marte). Bij mijn apotheek kijken ze je aan alsof je gek bent als je om een sample vraagt. Verschrikkelijke klantenservice en gewoon onbeleefd. Maarja wat doe je eraan.

 • @Monique, te bescheiden voor:-)) Waarschijnlijk Zeeuws trekje, ‘licht onder de korenmaat laten schijnen’
  @Marte, helemaal gelijk, maar wat doe je er aan? Ik althans koop het dan niet, vooral niet omdat er een tintje aanzit. Eerst even kijken, voelen, ruiken, etc.

 • lekkere manier om iets nieuws te promoten. We hebben iets nieuws…maar u kunt het niet eerst even testen, koopt u gelijk de hele pot maar!

 • @Marte, nee hoor niet vreemd, wel heel sympathiek. Ik snapte het alleen eerst even niet:-)) En potten open rukken daar doen ze hier niet aan hoor. Die mevrouw reageerde een beetje bozig: ‘Ik kan er toch ook niets aan doen dat ik geen sample/tester heb?’ Tja, denk ik dan…

 • @Marte, ik zat eerst een beetje dommig naar je reactie te kijken:-)) Totdat ik je profiel (dat er nu op staat) las. Je werkt in een apotheek! Ahh, toen snapte ik hem… Ik vraag je e-mailadres even na.

 • oow lieve Rona, als ik daarin iets voor je betekenen kan? Als ik geen testers heb in de apotheek, ruk ik eerlijk gezegd gewoon een pot open en boek em af als verloren gegaan. Je wilt em toch eerst testen voordat je een product koopt niet waar?

 • Ik probeer al tijden een sample te bemachtigen van de Neovadiol Lumiere die voor mijn huid beter geschikt zou zijn. Maar helaas, de apotheek heeft geen sample hiervan en overigens ook niet eens een tester. Daar baal ik dan weer van!

 • Veel lijnen zeggen de beste cremes te verkopen, alleen zijn het meestal verkooppraatjes. Ik zoek nog steeds de juiste creme voor de 30+ huid. Normaliter is Vichy erg goed, wellicht zijn ze ook met deze creme geslaagd voor het publiek. Graag wil ik hem winnen om het uit te testen!

 • Ik ben zo ontzettend benieuwd naar de creme. Ben al enkele jaren fan van Myokine en werd een beetje verdrietig toen bekend werd dat ze er de eerste keer al mee zouden stoppen. gelukkig kwam het product terug in de apotheekschappen, al was het wel alleen de dagcreme maar.

  De nieuwe “look” van het potje spreekt mij ook erg aan! Krijg er een beetje een aziatisch gevoel bij. Kan denk ik ook wel aangezien l’Oreal group meerdere marketing merken onder zich heeft.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.