shop Bapscarcare Siliconen Littekengel Bapscarcare gel is een nieuwe generatie siliconengel voor littekenbehandeling, verrijkt met vitamine E. Bekijken Deze maand ligt er een nieuwe huidcrème van Vichy in de apotheek, geschikt voor vrouwen die de eerste tekenen van huidveroudering zien, voor alle huidskleuren, voor elke vrouw die een zijdezachte structuur wenst voor haar huid. Zachter, […]

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Deze maand ligt er een nieuwe huidcrème van Vichy in de apotheek, geschikt voor vrouwen die de eerste tekenen van huidveroudering zien, voor alle huidskleuren, voor elke vrouw die een zijdezachte structuur wenst voor haar huid.

Zachter, gladder, egaler

Idealia belooft een gladdere huidstructuur die zachter aanvoelt en kleinere poriën vertoont, een egalere teint die er ook lichter uitziet en blozend lichtroze van kleur is en fijne lijntjes minder zichtbaar maakt.

Hiervoor deed Vichy onderzoek naar de wensen van vrouwen van alle rassen (onderzoek in Frankrijk, China, Brazilië en Amerika) en vroeg hen specifiek naar hun ideale huidbeeld en daaruit kwamen trefwoorden als ‘homogeen, glad en stralend’.  Rimpels staan momenteel minder in de belangstelling, maar een stralende huid is des te belangrijker. Een gloed die als het ware van binnenuit komt, die glad aanvoelt.

Kombucha

De crème wordt gecommuniceerd rond het star-ingrediënt Kombucha in een percentage van 3%. Kombucha heeft eigenschappen als een anti-ager met anti-oxidant eigenschappen en verzachting. Kombucha is gefermenteerde thee, de inci naam is Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment. De producent ervan is Sederma in Frankrijk. Meer over deze stof lees je in dit dossier.

Verder zit er aan belangrijke stoffen onder meer in: het Vichy thermale water, adenosine dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Ook is er wat data over anti-rimpelwerking. Verder zit er tocopheryl acetaat in, een synthetische vitamine E derivaat, en een ester van salicylzuur, die niet in water maar in olie oplosbaar is wat de opneembaarheid van de stof zou verhogen.

Siliconengel voor bijzonder huidgevoel

Volgens insiders is er een nieuwe silicone aan het product toegevoegd die het mooie huidgevoel zou geven, het draagt de industrienaam Shin Etsu KSG-16 en bestaat onder meer uit dimethicone, maar dan een unieke gelvorm. Om de fijne glow op je huid te krijgen zijn er mica parelstoffen aan toegevoegd en kleurstoffen. Het conserveringssysteem is opgebouwd uit fenoxyethanol, samen met caprylyl glycol, het eerder genoemde ester van salicylzuur en propyleen glycol.

Idealia komt in versies voor de droge huid, en voor de gecombineerde huid. Gezien de glow die het product op de huid geeft, adviseren we je ook eens de zg. BB cream uit de Neovadiol lijn te gebruiken, de Lumière. Deze is voor de wat oudere huid bedoeld en geeft naast een heerlijke textuur ook een fijne dauwfrisse gloed.

De crème kost € 24,95, te koop bij de apotheek.

Lees ook