shop Kanebo Sensai 38 C Volumiser mascara smudge proof! Dit is écht de áller, allerbeste smudge proof mascara die we kennen! Gegarandeerd een dag- en avond lang géén mascara onder je  ogen. Bekijken Het Europese directoraat voor de kwaliteitsbewaking van medicijnen en gezondheidsproducten heeft laten weten een resolutie te hebben aangenomen waar in staat dat […]

00:44 - 00:26
luistertijd 00:44 - leestijd 00:26

Het Europese directoraat voor de kwaliteitsbewaking van medicijnen en gezondheidsproducten heeft laten weten een resolutie te hebben aangenomen waar in staat dat de veiligheid van producten voor baby’s en kinderverzorging gegarandeerd moet worden.

Deze hernieuwde aandacht voor veiligheid is tot stand gekomen na discussies in onder meer Frankrijk. De industrie zou er te weinig rekening mee houden dat kleintje gemakkelijk cosmeticastoffen binnen kunnen krijgen via handjes en badwater. Bovendien is de kleine mens veel gevoeliger voor eventuele toxiciteit van stoffen dan een volwassene. Toxische, allergene en potentieel hormoonverstorende stoffen mogen er niet meer in zitten en de hoeveelheid conserveringsmiddel moet zo laag mogelijk zijn.

Lees ook