shop Pascaud Firmness collageen supplement Firmness is het eerste supplement waarin de drie belangrijkste bouwstenen van collageen – die zorgen voor stabiliteit van collageen en dus voor stevigheid van de huid – in de juiste verhouding aanwezig zijn. Perfect om de stevigheid van de huid te stimuleren. Na 3 maanden zie je dat de veerkracht, […]

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Het verhaal van Katie Piper was een aantal jaar geleden groot nieuws. In 2008 was ze nog druk bezig met haar veelbelovende tv- en modellencarrière – tot dat haar vriendje regelde dat ze een bak zwavelzuur in haar gezicht gegooid kreeg.

Daniel Lynch

Katie ontmoette via Facebook ene Daniel Lynch. Hij volgde haar al een tijdje, maar dat wist zij niet. Hij nodigde haar uit voor een etentje, ze ging er op in. In eerste instantie was ze zeer blij met de relatie. Na een avondje uit boekte het koppel een hotelkamer. In deze hotelkamer werd Katie Piper verkracht en in elkaar geslagen door Daniel Lynch. Ook dreigde hij haar neer te steken en op te hangen (….). Na een gijzeling van 8 uur bracht Daniel Lynch Katie naar huis.

Doodsbang dat Daniel Lynch haar wat aan zou doen heeft zij nooit de politie ingeschakeld. Twee dagen later kreeg Katie Piper verschillende telefoontjes met excuses. Hij wist haar zelfs over te halen om af te spreken bij een internetcafé. Dit had zij beter niet kunnen doen. Op het moment dat zij arriveerde bij het internetcafé, we rd Katie benaderd door de handlanger van Daniel Lynch. Toen deze handlanger dichtbij genoeg was, gooide hij zwavelzuur in haar gezicht. Na de aanval wist Katie Piper snel een café in te rennen waar 112 werd gebeld. De reddingsdiensten moesten een uur wachten voordat deze aan de slag konden, omdat ze niet zeker waren welk zuur er gebruikt was.

Revolutionaire behandeling

In het Chelsea and Westminster Hospital onderging Katie een zeer revolutionaire behandeling onder leiding van Dr. Mohammad Ali Jawad. De huid van Katie Piper werd volledig verwijderd en vervangen door matriderm (vervanger van de lederhuid) om de basis van de huid te herbouwen. In totaal heeft Katie Piper 40 operaties ondergaan. Ook droeg ze zo’n 23 uur per dag een plastic masker. Om het littekenweefsel zachter de maken en ervoor te zorgen dat de huid vocht vasthield. Daarnaast is ze naar een speciale kliniek in Frankrijk geweest om de vorming van littekenweefsel te verminderen, om te voorkomen dat haar huid zou gaan samenklonteren.

De Katie Piper Foundation

Tegenwoordig is Katie Piper een ware ‘spokeswoman’ voor verminkte mensen. Ze heeft de Katie Piper Foundation opgericht, met als motto: Making it easier to live with burns and scars. Om de stichting steun bij te dragen heeft Katie Piper een zeer inspirerende Tv show: Katie Piper, My Beautyfull Friends. In deze show is te zien hoe Katie Piper volwassenen en jongeren ondersteunt in hun herstelperiode.

ook gaat ze de strijd aan met zorgverzekeraars om behandelingen vergoed te krijgen voor slachtoffers van verminking. Het feit dat ze zelf goed herstelde in die Franse kliniek heeft haar doen inzien dat er veel winst te behalen is en dat iedereen die aan verminking wordt blootgesteld goede hulp moet kunnen krijgen.

Natuurlijk zullen er altijd littekens blijven zitten, maar haar huid is ongelofelijk goed hersteld. Ook tatoeage van haar gezicht, voor wenkbrauwen en lippen, heeft haar veel goed gedaan. In onderstaande video legt Piper nogmaals zelf uit wat zij heeft meegemaakt en waarom haar stichting zo belangrijk is. Haar programma Katie Piper, My Beautyfull Friends te zien bij RTL.

Bekijk deze indrukwekkende video en ontmoet de helden van de Katie Piper Foundation

Katie Piper DVD 2011 from Katie on Vimeo.

Lees ook:

Lees ook