Iedere maand vragen we aan ons testpanel welk product favoriet is geweest.

11:49 - 07:05
luistertijd 11:49 - leestijd 07:05

Iedere maand vragen we aan ons testpanel welk product favoriet is geweest. Dit zijn de favorites van de maand februari!

Harriet

ROC Reinigingsmelk met 3-voudige werking (3 in 1) 200ml ongeveer €11,95 tot €12,95. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

” Roc 3-in-1 Cleansing Milk verwijdert make-up, zelfsde waterbestendige op doeltreffende wijze. De reinigingsmelk tonifieert en verfrist en hydrateert uw huid gedurende 24 uur.
Roc Facial 3-in-1 Cleansing Milk biedt met zijn lichte textuur een complete verzorging”, dit is de beloften van het product.

Via een aanbieding bij de Etos (1 + 1gratis) koop ik 2 flessen van 200ml. Er is ook een verpakking van 500ml met pompsysteem, maar deze werkt naar mijn mening vaak niet goed. De 200ml zit in een knijpfles en dat vind ik beter werken.

Ik wissel regelmatig van reiniger. Zolang er geen irriterende stoffen in zitten, het mild is maar toch goed schoonmaakt en een goede prijs heeft, ben ik tevreden.
Ik besteed geen enorm bedrag aan een reiniger omdat het middel nog geen minuut op je huid zit en je alles wegspoelt – een hele waslijst aan ingrediënten heeft dan geen zin.

En voilà, deze reiniger is subliem! Het voldoet aan alle eisen: mild maar grondig, heel fijne substantie (melk/lotion combinatie), geen merkbaar parfum en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Je knijpt een hoeveelheid in je handen, masseert het over je gezicht en spoelt  het af met water. Schoon, fris, alle waterproof make-up is weg en je houdt een zacht, niet trekkerig gezicht over.

Rona

Keune Blend Volume Instant Refreshing Dry Shampoo. Het is een droogshampoo waar ik eerder een review over schreef en die zo goed bevalt dat ik er niet meer buiten kan. Het is echt mijn redder in nood als ik onverwachts de deur uit moet en eigenlijk mijn haar had moeten wassen. Een last-minute wasbeurtje is met mijn lange haar niet aan de orde maar vettige lokken zijn echt een looks-killer.

Denk overigens niet aan de ouderwetse droogshampoo waardoor je zo’n doffe toef op je hoofd kreeg! Nee, dit is een écht tof product, niet alleen is je haar instant fris en luchtig, de bonus is dat het mooi volume geeft. Bovendien glanst het mooi en voelt het ook nog eens verzorgd aan, ‘instant conditioner’ zegt Keune daarover. Het is geen woord teveel gezegd.

Simpel op de haarwortel sprayen, paar minuten laten intrekken, uitborstelen en stylen. Klaar! Ook fijn is dat het busje net niet te groot is om mee te nemen, handig. Er zit 150 ml in een fles, de prijs ligt tussen de €14,50 en €16,95.

Babs

CHI Volume Booster is een versteviging in spray vorm. De booster heeft een ultieme formule die diep in het haar doordringt en enorm veel volume, body en stev igheid geeft aan het haar. De lichtgewicht, vloeibare en volume gevende lotion met flexibele stevigheid zorgt ervoor  dat het haar mooi in model gestyled kan worden zonder het haar te verzwaren.

Ik heb hem gekocht op de John Beerens bloggersdag, nadat het bij mij gedemonstreerd was. De kapster heeft wat bij mijn haaraanzet gespoten en daarna geföhnd. Mijn haar werd een beetje stug, kreeg meer body en het werd opeens “so easy” om met de föhn volume te creëren, zodat mijn haar niet zo plat op mij hoofd lag. Lekker luchtig, geen jeuk op mijn hoofdhuid, echt een aanrader! De prijs verschilt per webshop, maar begint bij €18,-

Jolanda

Yes to cucumber calming shower gel

Soms is parfumvrij ook wat muffig en dat ben ik af en toe erg zat. Dan wissel ik mijn ongeparfumeerde producten af met producten die wel iets geparfumeerd zijn maar wel mild zijn met ingrediënten.

Ik kreeg deze mega flacon van de dochter van mijn collega, die ik wat oogschaduwpalletjes had gegeven die ik niet gebruikte. Als dank kreeg ik deze joekel en wat is het lekker. Het schuimt lekker royaal, droogt niet uit en is redelijk zuinig in gebruik. De fles heeft een handige tuimeldop, dus geen gedonder met losse doppen in de badkamer. De geur is inderdaad komkommerig, een lekker ‘clean’ geurtje. Moeilijk om te benoemen, ik heb een afkeer van zoete geuren, kruidig vind ik ook lekker maar die frisse geuren zoals citrus en komkommer vind ik heerlijk. Het doet wat goeds op mijn humeur. De naam Yes to, is ook zo grappig!

Maxim

Maxim zwaait de winter uit met een subtiele geur van Osmanthus in Lush 1000 kisses.

Het gebeurde toen ik een week voor Valentijnsdag langs de gezellige winkeltjes in Amsterdam liep op zoek naar de geurige verrassingen. Bij Lush kwam ik bijzondere geuren tegen die ze speciaal voor de dag der geliefden hebben uitgekozen. Het was nogal verrassend, want in plaats van het verwachte roos- en chocoladethema rook ik veel citrus in deze creaties. En toch waren ze op een mooie manier met andere akkoorden gecombineerd om bij liefdesthema te passen. Ik heb alle drie de nieuwe geuren geprobeerd en één daarvan met de verleidelijke naam “1000 kisses” heeft mijn hart gestolen. Het is ook mijn favoriet product van de maand februari geworden.

“1000 kisses” is een simpele, maar mooie geur, opgebouwd rond Osmanthus en Mirre. Osmanthus is een bijzondere bloem met een zacht witbloemig karakter en mooie nuancen van citrusachtige frisheid en zoete fruitige zuurtje van een abrikoos. Op mijn huid kan Osmanthus soms te zuur worden, maar gelukkig gebeurde het niet met de “1000 kisses”. Daar opent Osmanthus met het peperige bittertje van een grapefruit en wordt ondersteund door de warme zoete gloed van Labdanumhars (ook vloeibare amber genoemd). Mirrehars vormt een mooi transparant aura om de bloem heen. In zijn totaliteit is de geur “1000 kisses” vrij subtiel en zacht zoals een kus hoort te zijn. Als ik het op mijn huid draag, denk ik sterk aan zacht lenteweer, een warme vochtige lucht en subtiele zachte bloemengeuren. Precies wat ik nodig heb in de maand februari, wanneer de komst van het voorjaar op elk moment wordt verwacht en toch nog lang op zich lijkt te wachten. “1000 kisses” kan je kopen als een vast of een vloeibaar parfum. De laatste vind ik veel mooier op mijn huid.


Jiska

Somber licht, een vale huid, weinig kleur… laat de lente maar komen! Met Chanel Blush Horizon

Toch heb ik al een aantal weken een voorproefje in huis; de Blush Horizon van Chanel. Een prachtige blush met de koelere roze tinten en warme perzikachtige tinten van de zon.  Normaliter gebruik ik een bronzing powder om een zonnig effect te creëren, maar om mijn huid net wat frisser te maken en een gezonde uitstraling te geven vind ik dit product mooier. De blush zal het mooiste effect geven als straks de zon weer gaat schijnen, maar voor deze wintermaanden voldoet dit product zeker . Chanel brengt per look vaak een limited edition uit en dit product is er een van, volgend jaar zien we wel weer…

Dorine

Mijn favoriete producten van de maand februari zijn de Rahua shampoo en conditioner. Ik ontving bij aankoop van een ander product 2 proefjes van deze 100% natuurlijke haarverzorging zonder chemische reinigingsbestanddelen en ik was gelijk verkocht. Ik heb meteen de 2 relatief dure Rahua flacons aangeschaft en ik ben er bij iedere wasbeurt nog steeds heel blij mee. De geur (van o.a. Palo Santo, heilig hout) is zo ontzettend lekker en verfijnd, dat het ech t een plezier is (en blijft) om mijn haar te wassen. Daarnaast zijn mijn haren na de shampoo netjes schoon, en na de conditioner voelen ze ook lekker zacht en verzorgd aan. Bovendien maakt de conditioner mijn haar en hoofdhuid niet snel weer vet, wat ik meestal heb na het gebruik van een conditioner of haarmasker (zelfs al gebruik ik het alleen maar in de haarpuntjes en ter hoogte van mijn paardenstaart-haarelastiekje).

Sabine

Voor de maand februari heb ik zelfs twee favorieten producten:

1: Purol Bee lipbalsem: Met het koude weer van de laatste tijd en de hoog opgestookte kachels in huis en op kantoor, zijn mijn lippen een droge dorre bedoeling geworden. Een verzachtende, vettende en verzorgende lipbalsem is dan een must. Purol Bee Lip balsem is voor mij de eerste hu lp bij droge lippen. Niet alleen vet, maar ook verzorgend door de bijenwas en vitamine C en E!

2. Dr. van der Hoog: anti-aging Goodnight wrinkles. Een anti-rimpel nachtmasker.
Dit is een nieuw product van Dr van der Hoog. Een heerlijk masker dat je aanbrengt voor het slapen gaan, in plaats van een nachtcrème. Peptiden en een extract van Okra plant hebben een ontspannende werking op de huid.
Het is heerlijk wakker worden met een gladgestreken huid, zacht en zichtbaar verminderde rimpels.

Gerti

Capture Totale van Dior.

Dior staat voor mij bekend om zijn make-up,  niet direct vanwege de huidverzorging. Toen ik onlangs voor 10 dagen proefmonsters meekreeg van de dag- en nacht verzorging van Capture Totale was ik aangenaam verrast. Mijn huid voelde vanaf het eerste moment heerlijk zacht. Oké, Capture Totale bevat siliconen die voor dat gladde gevoel zorgen, maar ook de volgende ochtend voelde mijn huid nog steeds zacht. Mijn gezicht zag er uitgerust uit, terwijl ik in die periode chronisch slaaptekort kwam. Mijn favoriet uit de serie is daarom de Intensief herstellende nachtcrème. Helaas hangt er een stevig prijskaartje aan, €160,-. Maar zodra mijn huidige crème op is, ga ik zeker overstag.

Debbie

Dr. Hauschka gekleurde dagcrème

De laatste tijd probeer ik steeds meer terug te gaan naar wat ik ècht belangrijk vind en dat is een zo natuurlijk mogelijke huidverzorging. Omdat ik het ook fijn vind dat mijn huid een gezond tintje krijgt zonder meteen naar een foundation te grijpen heb ik kort geleden een sample gekocht van Dr. Hauschka gekleurde dagcrème. Gewoon om uit te proberen. Maar wat is deze crème fijn! Een verzorgende dagcrème met bijenwas, pinda, amandel en tarwekiemolie, kweepeer, Sint-Janskruid en Franse Roos.

De combinatie van de verzorgende crème en de fijne natuurlijke kleur die deze crème geeft maakt dat het voor mij het f avoriete product van deze maand is. In eerste instantie lijkt de wat dikke crème erg donker van kleur maar eenmaal uitgestreken op de huid vermengt het zich heel mooi met mijn eigen huidskleur en heb je er maar weinig van nodig. Ook de voor mij typische Dr. Hauschka geur vind ik erg prettig. Ik heb echt het gevoel dat naast de gekleurde dagcrème mijn huid van een mooi tintje voorziet, het de huid ook op een natuurlijke wijze  verzorgt. De hele dag zie ik er natuurlijk verzorgd en fris uit en voelt mijn huid heel fijn aan! De gekleurde dagcrème zit in een tube en kost €23,50 voor 30ml.

Lees ook