Haar Stylen

Wetlook, de haartrend van 2012

2012 is nog maar net begonnen, dat betekent dat het hele jaar nog voor ons ligt met heerlijke seizoenen en nieuwe trends. Een van de trends van 2012 is wetlook haar. Ja, haal de gel maar uit de kast want de jaren 80 trend van strakke, gladde en glibberige kapsels is weer helemaal terug. Natuurlijk in 2012 wel met een twist.

De wetlook trend zat er al een tijdje aan te komen maar voor aankomende zomer is deze haartrend niet meer weg te denken. Veel ontwerpers lieten hun modellen voor de zomer collectie van 2012 met nat tot glibberig haar over de catwalk lopen. Ontwerpers als Alexander Wang, Donna Karen, Mugler, Laroche, Marc Jacobs, Gaspari, Proenza Schouler, Parabel Garung, Giambattista Valli, en Chanel hebben voor aankomende zomer de wetlook haartrend al voorspeld. Geniet van de fotocollage en raak geïnspireerd.

Wetlook haar

Je kunt deze haartrend op verschillende manieren toepassen, zoals te zien is op de foto’s.

Draag je haar vast en breng met gel en lak je haar strak naar achter in een lage knot of staart. Je hoeft je haar niet strak te dragen, je kunt je haar ook een wetlook geven en rommeliger dragen zoals bij Marc Jacobs (middelste foto) en Proenza Schouler (midden rechts). Een zeer opvallende manier om de wetlook trend te dragen is door je haar los te doen. Dan je haar goed met gel en haarlak behandelen en je bent klaar om über trendy over straat te gaan.

Wat vinden jullie van deze trend? Gaan jullie een gokje wagen en je haar in de gel zetten? Laat het ons weten en stuur ons jullie foto’s met jullie resultaten.

Heb je krullend haar en wil je tips hoe je je haar goed kan stijlen voordat de gel erin gaat? Bekijk hier de video met Piet-Jan Duivenvoorden

[media id= 113 width=620 height=350]

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

6 reacties

  • hoi babs, dat kan zeker voor droogshampoo’s gelden hoewel er nu ook een merk is dat het voor donker haar heeft, weet niet of dat werkt. bij deze volume poedertjes heb ik heel licht het vermoeden dat je haar toch iets lichter wordt, maar zeker faler. de glans trekt eruit, valt me op. je moet goed weten hoe je dit spul gebruikt, anders eindig je als Cat Weazle:-)

  • Hoi Monique, ik heb zo vaak naar die poeders staan kijken, maar was bang dat je het zou zien op mijn donkere haar,( en dat ik er jeuk van zou krijgen) hoewel ik las dat er ook een versie is voor donker haar is. Ben nu aan de Chi volume en die doet het ook heel goed.

  • ik gebruik momenteel van die volume poeders, halleluja, dat is droogshampoo maar dan 1000x sterker. alsof je weerhaakjes aan je haar krijgt en het voelt alsof je vijf maanden door de woestijn gesjokt hebt en totaal uitgedroogd bent. maar volume heb je en ongelofelijk veel!

  • Hoi Babs, toen ik nog heel erg kort haar had, vond ik het wel grappig. Ben het met je eens dat wetlook bij lang haar vaak een vette indruk geeft 😉

  • Hahaha, Gerti..klopt. Ik ben nooit zo een fan van gel, wetlook en dergelijke. Heb altijd het gevoel dat mijn haar ongewassen en vet is. Nee, niet mijn ding.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen