2012 is nog maar net begonnen, dat betekent dat het hele jaar nog voor ons ligt met heerlijke seizoenen en nieuwe trends.

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

2012 is nog maar net begonnen, dat betekent dat het hele jaar nog voor ons ligt met heerlijke seizoenen en nieuwe trends. Een van de trends van 2012 is wetlook haar. Ja, haal de gel maar uit de kast want de jaren 80 trend van strakke, gladde en glibberige kapsels is weer helemaal terug. Natuurlijk in 2012 wel met een twist.

De wetlook trend zat er al een tijdje aan te komen maar voor aankomende zomer is deze haartrend niet meer weg te denken. Veel ontwerpers lieten hun modellen voor de zomer collectie van 2012 met nat tot glibberig haar over de catwalk lopen. Ontwerpers als Alexander Wang, Donna Karen, Mugler, Laroche, Marc Jacobs, Gaspari, Proenza Schouler, Parabel Garung, Giambattista Valli, en Chanel hebben voor aankomende zomer de wetlook haartrend al voorspeld. Geniet van de fotocollage en raak geïnspireerd.

Wetlook haar

Je kunt deze haartrend op verschillende manieren toepassen, zoals te zien is op de foto’s.

Draag je haar vast en breng met gel en lak je haar strak naar achter in een lage knot of staart. Je hoeft je haar niet strak te dragen, je kunt je haar ook een wetlook geven en rommeliger dragen zoals bij Marc Jacobs (middelste foto) en Proenza Schouler (midden rechts). Een zeer opvallende manier om de wetlook trend te dragen is door je haar los te doen. Dan je haar goed met gel en haarlak behandelen en je bent klaar om über trendy over straat te gaan.

Wat vinden jullie van deze trend? Gaan jullie een gokje wagen en je haar in de gel zetten? Laat het ons weten en stuur ons jullie foto’s met jullie resultaten.

Heb je krullend haar en wil je tips hoe je je haar goed kan stijlen voordat de gel erin gaat? Bekijk hier de video met Piet-Jan Duivenvoorden

[media id= 113 width=620 height=350]

Lees ook:

Lees ook