Een mooie matte teint is prachtig. De hele dag of avond een mooie matte teint houden is echter lastig.

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Een mooie matte teint is prachtig. De hele dag of avond een mooie matte teint houden is echter lastig. Na verloop van tijd wordt de huid onder de foundation droog en trekkerig of hij wordt vet en gaat glimmen. Veel vrouwen gaan dan bijpoederen, maar dat heeft eigenlijk niet zo veel zin – je loopt het risico op het beruchte gekoekte effect: een te dikke laag onregelmatig zittende make-up. De oorzaak ligt vaak in de foundation zelf: een matterende foundation heeft veelal een iets uitdrogend effect op de huid – om de huid mat te houden wordt de talgproductie afgeremd. Na verloop van tijd reageert de huid hier op door juist extra talg te gaan produceren en  – simsalabim – de eerst zo trekkerige, droge huid gaat plots glimmen.

Givenchy onderzocht aankoek-fenomeen

Givenchy nam dit probleem onder de loep en meent nu de oplossing te hebben gevonden met zijn nieuwe foundation: Eclat Matissime, een product met een heel ingewikkelde formule, maar gelukkig eenvoudig in het gebruik. Deze foundation is romig, licht en voelt bijzonder fris aan. Givenchy claimt dat hij de huid tot wel 9,5 uur mooi mat houdt. Dat doet hij door middel van zinkbolletjes, die talg absorberen waar het nodig is, maar de huid niet uitdrogen. Daarnaast bevat deze foundation gember, kaneel en pimpernel, bedoeld om de huid zuiver te houden, poriën te verkleinen en de huidtextuur glad te maken.  Tot slot heeft Eclat Matissime een SPF 20.

De foundation is eenvoudig aan te brengen en is zuinig in het gebruik. Twee pompjes van de fluïde is genoeg. Breng ze aan op de rug van de hand, om ze vervolgens met de vingertoppen of een sponsje op het gezicht te verspreiden. Begin bij de neus en focus op de oogcontour, het voorhoofd, de neusvleugels en de kin. Voor extra egaal effect kan ’s avonds de Powder Foundation Matissime worden aangebracht met een grote poederkwast. De fluide kost € 45,50 en is verkrijgbaar zes tinten. De poeder foundation kost € 44,50 en is verkrijgbaar in 6 tinten.

Minder wallen, kringen en rode vlekken met Lookx

Het Nederlandse salonmerk Lookx lanceert een nieuwe concealer in drie tinten. De concealers bevatten edelsteendeeltjes, waaronder toermalijn, hectoriet en mica. Blauwe en rode verkleuringen worden  snel en effectief gecamoufleerd, waardoor wallen, kringen, pigmentvlekjes en andere oneffenheden minder zichtbaar worden. De concealer heeft een prettige crèmevorm en is makkelijk aan te brengen. Een extract van kamille verzacht de tere huid rond te ogen.  De concealer kost € 19,95. Wij hebben ze nog niet getest, wie wel?

Lees ook:

Lees ook