shop Sebastian No.Breaker Hybrid Bonding & Styling Spray Herstelt vezelverbindingen en sealt het haar. Geen pluis meer, wel glans en veerkracht! Bekijken Nederlandse plastisch chirurgen hebben de handen ineen geslagen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd om met normen te komen waaraan de 240 priveklinieken die ons land rijk is, getoetst kunnen gaan worden. […]

01:15 - 00:45
luistertijd 01:15 - leestijd 00:45

Nederlandse plastisch chirurgen hebben de handen ineen geslagen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd om met normen te komen waaraan de 240 priveklinieken die ons land rijk is, getoetst kunnen gaan worden. Hiermee verzet de beroepsgroep zich tegen de wildgroei aan schimmige klinieken die zonder voldoende vakkennis operaties uitvoeren als borstvergrotingen en liposucties, zo meldt De Volkskrant zaterdag 22 oktober 2011.

Zowel de Inspectie als de beroepsgroep had grote behoefte aan een normstelling om de kwaliteit van klinieken en ingrepen te kunnen controleren en kwalificeren. De nieuwe normen worden een stuk strenger dan de huidige maatregelen. De krant schrijft dat complicaties en sterftecijfers openbaar gemaakt moeten worden. Ook mogen plastisch chirurgische ingrepen alleen nog door daartoe opgeleide specialisten worden uitgevoerd. Momenteel mag elke arts snijdend werk verrichten en iedereen mag in ons land ook een privekliniek openen. Vergunningen zijn niet nodig, er is nauwelijks controle, de inspectie grijpt pas in na grove fouten. Plastisch chirurg Hans Pieter van Not vertelt aan de krant dat je in ons land makkelijker een kliniek opent dan een Chinees restaurant.

Lees hier meer over dit nieuwsfeit.

Lees ook