' Inderdaad een leuke vraag', zegt Johann Wiechers, onze cosmetisch chemicus, ' maar wel heel algemeen.

01:22 - 00:49
luistertijd 01:22 - leestijd 00:49

‘ Inderdaad een leuke vraag’, zegt Johann Wiechers, onze cosmetisch chemicus, ‘ maar wel heel algemeen. Laat ik hem maar opvatten als een vraag over moisturizers, de vochtinbrengende crèmes.

Als je een tijdje niets hebt gebruikt is het verschil inderdaad vaak dramatisch in het begin en aan het eind neemt het voor je gevoel af.  Je bereikt inderdaad een plateau, want zaken kunnen niet oneindig blijven verbeteren. Je hebt dan inderdaad wat de vragensteller/vragenstelster noemt een onderhoudsfase. En dit is inderdaad voor de meeste processen in de huid zo’n vier tot 8 weken (huidskleurvermindering duurt wat langer tot je het maximum bereikt; vochtinbrengende werking vaak wat korter).

Als je dan op iets anders overstapt zul je afhankelijk van het werkingsmechanisme een verandering zien. Je zult zeker merken dat je een ander product smeert en dat suggereert ook al veel. Maar als je, wat het effect ook is, objectief zou meten met ‘skin bioengineering equipment’ vraag ik me af of je dit ook werkelijk ziet. Zo’n onderzoek is mij niet bekend maar zou wel heel leuk zijn eens te doen.’

Lees hier meer interessante Q & A’s met onze chemicus.

(ps: de foto bij dit artikel is willekeurig gekozen, heeft geen betrekking op het verhaal)

Lees ook