Dit hadden verkoopsters haar gemeld bij zowel Etos als Douglas.

01:08 - 00:40
luistertijd 01:08 - leestijd 00:40

Dit hadden verkoopsters haar gemeld bij zowel Etos als Douglas. Wij zijn hogelijk verbaasd over zoveel onzin voorlichting, het klopt gewoon niet. Ten eerste niet dat dagcrème tegenwoordig standaard een spf bevat, van welke hoogte dan ook, en ten tweede dat het erin zit maar niet gecommuniceerd wordt.

 

 

Johann Wiechers zegt erover: 

Onze chemicus ‘Je hoeft inderdaad niet een SPF op te geven als dit er ’toevallig’ wel in zit. Maar dan mag je het ook niet claimen tenzij je ervoor het bewijs hebt. En je doet de studie alleen maar om de claim te kunnen maken. Dus crèmes die wel een SPF 15 hebben zonder dit te claimen is legaal gezien mogelijk maar zal in de praktijk niet voorkomen. Ik zou, als ik deze consument was, dit soort berichten niet geloven want wie moet je geloven? De dame achter de toonbank die iets zegt of een manufacturer die niets zegt? De laatste zegt niet voor niets niets.’

Lees meer over zon, huid en gebruiksregels in deze rubriek!

Lees ook