Cosmetisch medisch Klinieken Zakenpraat

Dokter De Meyere in Het Parool afgeschilderd als tietendokter van mensenhandelnetwerken

borstvergroting De uitspraken over de arts gaan in Het Parool van 16 juli 2009 nog veel verder. Officier van Justitie Jolanda de Boer zegt dat hij ‘als tietendokter ook in andere netwerken figureert’.

Het is een heikele kwestie. Vorig jaar schreef ik er nog over op mijn toenmalige blog en om als journalist netjes hoor en wederhoor toe te passen heb ik de dokter ook direct ’s avonds gebeld over de kwestie. Hij was zeer ontdaan over het stuk toen in de krant en wees alle verdachtmakingen van de hand. Hij was ook geen verdachte, hij was anderhalf jaar daarvoor (zo lang speelt de kwestie al), alleen eens als getuige opgeroepen. Vele maanden later (in 2008) kreeg ik dreigbrieven van zijn Amsterdamse advocaat dat ik mijn stuk moest verwijderen omdat ik niet zomaar publicaties uit andere media mocht overnemen als zou blijken dat die media het ook niet bij het rechte eind hadden. De advocaat bezwoer mij dat hij een rechtszaak tegen Het Parool ging aanspannen omdat er leugens over de dokter werden verteld. En ik werd gedreigd met rechtzaken en schadeclaims want vooral door mijn bericht zou de dokter een enorme inkomstenderving hebben. Opmerkelijk, voor een blog met dertigduizend bezoekers per maand terwijl de krant er tachtigduizend per dag heeft.

Nadien werd het stil en nu duikt dan toch wederom diezelfde dokter weer op in de media, in Het Parool. En wordt het artikel over dit vrouwenhandelnetwerk ook nog eens extra aangezet met nu serieus boute uitspraken over de man en zijn ethisch functioneren. Een van de parallellen met andere geruchtmakende zedenzaken uit de laatste jaren noemt Officier van Justitie Jolanda de Boer  dat ‘de dames die een borstvergroting hebben ondergaan, dat allen door een en dezelfde plastisch chirurg, dokter De meyere uit Belgie, hebben laten uitvoeren, en wel met een korting van een paar honderd euro. Deze chirurg figureert ook in andere mensenhandelonderzoeken als de vaste tietendokter,’ aldus De Boer in Het Parool. Journalist Paul Vugts meldt dat de chirurg ontkent dat hij stelselmatig vrouwenhandelaars heeft gefaciliteerd.

Wie mijn uitgebreide artikel van vorig jaar wil lezen, kan het bij mij opvragen, info@beautyjournaal.nl

Lees ook”

Gesprek met hoogleraar Berend van der Lei over wantoestanden in prive klinieken

Bergman Kliniek redt het gezicht van Medisch Centrum Scheveningen

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen