Note: Monique heeft veel wimpers, maar normaal tot fijn van structuur.

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

Note: Monique heeft veel wimpers, maar normaal tot fijn van structuur. Marieke heeft lange, dikke krulwimpers.

Givenchy Phenomen’Eyes € 26,20
Dit zegt het persbericht: Het gepatenteerde ronde en unieke borsteltje bereikt alle wimpers en het resultaat is even precies als spectaculair. Het borsteltje is gebruiksvriendelijk en kan in verticale, horizontale en schuine positie gebruikt worden.

Monique:  Hmm, een kogelrond borsteltje.  Vreemd! Ik moet er echt aan wennen. Waarom hebben ze hier voor gekozen? Bij aanbreng  klontert de mascara heel even,  maar omdat je zo precies op de haartjes of kleine plukjes haar kan werken trek je die er wel weer uit. Het werkt heel precies, maar als je weinig tijd hebt en even snel wilt ‘ rauschen’  is dit kleine kogeltje niet handig. Maakt de wimpels goed zwart, lang en vol. 1x aanzetten voldoende.
Marieke:  Wat moeten we hier mee? Hoe breng ik dit aan? Horizontaal, verticaal? Oh, het kan allemaal! Je moet wel even de tijd nemen om ‘m aan te brengen maar dan zijn je wimpers heel secuur opgemaakt en gesepareerd. Mijn wimpers worden langer maar niet veel dikker. Deze mascara geeft een beetje hetzelfde effect als de trilmascara. Lang en mooi, alleen moet je wat langer prutsen.

YSL Everlong mascara € 27,23
Dit zegt het persbericht: Mascara met dubbel effect g: onmiddellijk langere wimpers en op termijn. De mascara bevat namelijk een cocktail aan ingrediënten (o.a. witte lupinen en wilde kastanjes) die de groei van je wimpers stimuleert. Provitamine B5 stimuleer de vochtopslag in de wimpers en geeft ze een elastisch laagje.


Monique: Een kammetjesborstel maar wel fijn genoeg om klassiek uitwaaierende wimpertjes te krijgen. Geeft een verfijnde mascaralaag met elegant gesepareerde haartjes. Klontert en plakt niet. Wel 2 of drie lagen nodig voor een vol effect.  Wij probeerden een grijsgroene  variant, die kleur werkt niet. Te licht, te non-colour.
Marieke:  Een dik, rond kammetje. Dat ziet er heel fijn uit. En zo voelt het ook aan wanneer je de mascara aanbrengt. Het kammetje voelt namelijk heel zacht. En zo is het effect uiteindelijk ook. Wimpers worden wel iets langer maar echt extreem veel lengte of volume, nee.  Het lijkt eerder alsof je ze met een soort gel even in model brengt. Kwam wellicht ook door de niet kleur grijs-groen.

Maybelline The Colossal Volum’ express € 13,49
Dit zegt het persbericht: 9 keer meer volume in één laag? Dat maakt the Collossal waar. Dankzij het unieke mega brush borsteltje worden alle wimpers bereikt. Ook zit er collageen in de formule dat ervoor zorgt dat de wimpers aan volume toenemen.


Monique: De knalgele tube met paarse letters valt lekker op en nodigt zeker uit om hem uit te proberen. De borstel is groot en vol en de mascara brengt lekker snel aan. Alleen….het droogt slecht, knipper niet met je ogen want binnen no time zit de mascara zowel in de arcadeboog als onder het ooglid.
Marieke:  Jeeej, wat een gigantisch borsteltje. Ik snap meteen waar de naam vandaan komt! Het ziet er wel veelbelovend uit. Helaas klontert de mascara na één keer strijken al en plakt hij wimpertjes aan elkaar. Je kunt niet heel secuur te werk gaan omdat het borsteltje zo dik  en grof is. Wel fijn, het effect is direct zichtbaar. Volume en meer lengte alleen niet heel erg netjes.  Minpunt: er komt veel mascara op mijn oogleden terecht bij het aanbrengen.

Revlon Beyond Natural Defining Mascara  € 12,95
Dit zegt het persbericht: De eerste mascara met extracten van watermeloen, appel en avocado en mineralen als zink, koper en kalium.  De fruitextracten verzorgen, kalmeren en verzachten de wimpers. De mineralen hebben een vitaliserende werking. De ultieme verzorgingsboost voor je wimpers.


Monique: Kammetjesborstel maar wel eentje met een goede grip, het lijkt wel of er klittenband op zit, je moet hem stevig door de wimpers trekken en dat geeft meteen definitie. Toch blijven wimpers is te dun, meerdere laagjes zijn nodig. Bovendien is er een tendens tot plakken tijdens het drogen.
Marieke:  Klittenband, dat is het inderdaad. Zo klinkt het ook een beetje als je met het borsteltje door je wimpers gaat.  Dit borsteltje kamt je wimpers echt waardoor wimpers wel mooi uit elkaar gaan staan. Alleen lengte en volume? Nee, dat is een beetje magertjes. Je moet vaak smeren voordat je iets ziet. Maar dat zal wel nodig zijn om je  wimpers ook tegelijkertijd te verzorgen???

Lees ook:

Onze mascaratest deel 2, najaar 2008, Lancome, Helena Rubinstein, L’Oreal, Bourjois

 

Lees ook