Clinique, Ultrasun, Dior, LookX, Etat Libre, Dadi’ Oil…

11:28 - 06:53
luistertijd 11:28 - leestijd 06:53

BeautyJournaal testpanel favorieten juni 2017

Juni was een warme maand, volop zonneschijn en hoge temperaturen. Hoe hebben de testers deze zomermaand beauty wise doorstaan? Welke producten beschermden tegen UV-straling, uitgelopen mascara door de hitte of een duik in het zwembad? In dit artikel lees je de testpanel favorieten van afgelopen maand.

Gerti: Clinique Lash Power Mascara

Mijn  favoriet deze maand is Clinique Lash Power mascara. Ik kocht deze mascara omdat hij zo’n klein borsteltje heeft en dat leek me handig voor mijn onderste wimpers, maar ook om mascara goed tegen de wimperimplant aan te zetten. Daarnaast hoopte ik op goed separeren. Niks mooiers dan lange, niet geklonterde wimpers.

Deze mascara doet exact wat ik ervan verwacht. Mijn onderste wimperharen kan ik er makkelijk mee bedekken zonder dat ik mijn ooglid raak. Mijn wimpers zijn prachtig gesepareerd. Maar de mascara geeft niet veel extra volume. Maar nu komt de truc… Ik breng eerst een laagje Clinique Lash Power mascara aan. Daaroverheen breng ik een volume mascara aan.

Volume mascara’s hebben de neiging dat ze je wimpers laten samenklonteren. Nu totaal niet.  Als derde laag breng ik nogmaals een laagje Clinique Lash Power aan, eigenlijk zoals je een basecoat en een topcoat voor je nagels gebruikt. Ik sluit in feite de volume mascara in. Dat geeft een prachtig resultaat, gesepareerde lange wimpers én volume. En dat zonder dat ik ook maar iets van vlekken onder mijn ogen krijg. Want deze mascara geeft totaal niet af! Een huilbui, een regenbui, deze mascara doorstaat alles!

Je kunt hem dan ook alleen met warm water verwijderen. Ik had daar niet zoveel vertrouwen in, maar het werkt als een tierelier. Je moet wel echt warm water gebruiken (ca. 39 graden). Lauw water is niet voldoende. Ik kan hem van harte aanbevelen.

Shop hier online

 

Esther: UV-werende zonnehoed

Misschien geen product dat je op de huid smeert, maar wel een heel goed product om zonneschade te voorkomen in het gezicht. Normaal ben ik al heel voorzichtig met de zon en gebruik ik dagelijks meerdere keren een SPF30 om mijn huid te beschermen tegen UV-straling.

Maar omdat ik momenteel mijn pigmentvlekken aan het behandelen ben, ben ik extra voorzichtig en doe ik er alles aan om met mijn gezicht uit de zon te blijven. Echter, kun je dat niet altijd voorkomen, zeker niet als je kijkt naar de afgelopen weken met hoog zonnig weer met een, voor Nederland zeker, hoge UV-straling.

Zo hadden wij een aantal tuinfeestjes gepland staan en dan kun je niet altijd een plekje in de schaduw veroveren. Uitkomst is dan een zonnehoed gemaakt van UV-werend materiaal. Ik heb er zelf eentje aangeschaft voor de vakantie en voor op het terras zitten, en deze kwam nu heel goed van pas. Naast dat hij je gezicht goed beschermd, scheelt het enorm in de warmte en heb ik diverse complimenten gekregen over hoe leuk hij me stond! Er zijn vele soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Via het shoplinkje kom je bij een leuke variant.

Shop hier online

 

Su: LOOkX Eyeliner

Om altijd een frisse look te hebben, heb ik enkele jaren geleden een permanente eyeliner laten zetten. Maar om soms een beetje af te wisselen met kleuren gebruik ik de LOOkX Eyeliner.

De LOOkX Eyeliner is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Om meer een speels effect te geven, gebruik ik soms wel 2 tot 4 kleuren tegelijkertijd. Door de speciale kleurpigmentatie geeft de eyeliner een ma effect op de oogleden. De eyeliner heeft een zogenaamde ‘smarttouch gripzone’, waardoor hij lekker in de hand ligt. Om de punt van de eyeliner goed scherp te houden, zit er een mini puntenslijper aan het uiteinde van de eyeliner. Verder is het product waterproof en ben je ervan verzekerd dat het 14 uur een mooi effect geeft aan jouw make-up look.

Shop Lookx hier online

 

 

Karmelita: Dadi’ Oil

Oftewel wonderolie, oorspronkelijk ontwikkeld als nagelriem-olie is het echt de top of the bill. Je nagels worden zo ongelofelijk mooi van deze olie dat het gewoon verslavend is. Het was eerder ook al nagelstyliste Esther Kalkman haar favoriet.

Maar… deze olie doet zoveel meer dan dat; droge voeten zijn in no-time zacht en gehydrateerd, winterhanden worden weer mooi en pijnloos zonder kloofjes. Gebruik de olie op je gezicht wanneer het extreem koud is… maar óók (en dit vind ik echt fantastisch!) werkt hij wondgenezend. Bij kleine wondjes rondom de wond aanbrengen (niet op de wond zelf) en de wond is snel dicht. Breng de olie aan op een gesloten wond en littekens genezen heel mooi.

Ik ben fan van de eerste orde. Het enige minpunt van de Dadi’ Oil is dat ik als schoonheidsspecialiste veelvuldig mijn nagels moet vijlen, want je nagels groeien als kool door deze olie. Het geheim zit hem in de ingrediënten: avocado olie (Vitamine A, D en lecithine), Extra Vergine Olijfolie, Squalane verzacht en Oleocanthal werkt anti-inflammatoire, Jojoba olie (ook wel vloeibaar goud genoemd, bevat Tocopherol / vitamine E en wordt makkelijk opgenomen door de huid). Een mix van 21 etherische oliën waaronder Citrus, Vanille, Rosemarijn, Citroengras en Lavendel geeft deze prachtige olie tot slot een heerlijke geur.

Shop hier online

 

 

Dian: Dior Lip Sugar Scrub

Nu het warmer begint te worden in Nederland, merk ik dat ik steeds minder zin heb om veel make-up te dragen. Vooral foundation en lipsticks schaf ik met dit warme weer af. Om mijn lippen toch te voorzien van de nodige hydratatie gebruik ik al een tijdje de Dior Lip Sugar Scrub.

De Lip Sugar Scrub is een exfoliërende en verzorgende stick die korreltjes suiker bevatten. Zodra je het product aanbrengt, voel je ook echt de kleine korreltjes over je lippen bewegen. Deze smelten gelukkig wel weer helemaal weg, met enorm zachte en glanzende lippen als resultaat. Het zachte gevoel houdt ook voor een langere tijd aan; na 2 uur kan ik nog altijd mijn lippen soepel over elkaar bewegen zonder dat ze alweer droog zijn. Top!

Het product zit standaard in mijn tas. Je brengt hem eigenlijk aan als een lipstick en dat vind ik enorm fijn. De meeste lipscrubs zitten in een potje en daarbij moet je als het ware met je vinger tussen de suiker ‘graaien’ om wat van het product te pakken. Bij de Dior Lip Sugar Scrub hoeft dat dus niet en ben je binnen no time voorzien van verzorgde lippen. Op BeautyJournaal heb je al eens kunnen lezen over lipbalsem verslaving en ik moet toegeven dat ook ik aardig verslaafd ben aan dit product.

Shop hier online met korting

 

Corine: Ultrasun Extreme SPF 50+ en Face Tinted SPF 30

Door mijn zongevoelige huid heb ik de laatste jaren toch wel een lichte zonbescherming fetisj ontwikkeld. Altijd op zoek naar nieuwe en nog betere zonneproducten die voorkomen dat mijn melasma (lees my story hier) terugkeert. Vaak kom je dan toch in het wat duurdere segment uit. Verrassend genoeg ontdekte ik afgelopen maand een merk dat gewoon bij de drogist verkrijgbaar is en toch een uitstekende bescherming biedt: Ultrasun.

Ultrasun Extreme SPF 50+ biedt 95% UV-absorptie en daarnaast een goede infraroodbescherming. Volgens de bijsluiter hoef je de zonnecrème slechts eenmaal daags aan te brengen, maar voor optimale bescherming smeer je uiteraard vaker, zeker na transpireren, zwemmen of afdrogen met een handdoek. Omdat een zonbeschermingsfactor de natuurlijke beschermingsduur van je huid verlengt (letterlijk vermenigvuldigt met de op de verpakking genoemde factor), zullen de lichtere huidtypes dus vaker moeten bijsmeren om niet te verbranden. Monique legt je dit in het volgende artikel haarfijn uit.

De luchtdichte pompverpakking zorgt dat de zonnecrème zijn kwaliteit behoudt en conserveringsmiddelen zoals parabenen niet nodig zijn. Ook lekker hygiënisch op het strand, want zandkorrels krijgen geen kans de flacon binnen te dringen.

Ultrasun Extreme is volledig geurloos, niet vet, geschikt voor de gevoelige huid en wordt razendsnel door de huid opgenomen. Mijn huid voelt niet plakkerig, alsof ik een dagcrème heb gebruikt in plaats van een zonbeschermer. Ik breng daarna ook nog een laagje van de Ultrasun Face Tinted SPF 30 aan. Verwacht geen volledige dekking van deze gekleurde crème; wel een gezond en zonnig tintje. Mijn huid is goed beschermd; net als bij de ‘duurdere’ zonbeschermers houdt Ultrasun mijn huid mooi egaal en vrij van pigmentvlekken. Een aanrader voor wie op zoek is naar een kwalitatief goede SPF ‘on a budget’.

Shop hier online

 

Monique: You or Someone You Like, het nieuwe parfum van Etat Libre d’Orange

 

Denk aan mint, vers gras en rozen, en je nieuwe zomerparfum is een feit. Zo ging het bij mij. Het is minty fris en zesty, zoals ze citrusachtig zo mooi aanduiden in het Engels. Ik houd van heerlijke frisse parfums in de zomer. Zo ben ik ook dol op Orange Vert van Hermes en Basil & Neroli van Jo Malone.

Deze nieuwe Etat Libre-geur is synthetisch en toch heel knap natuurlijk, zo omschrijft parfumexpert en journalist Chandler Burr deze geur en ik onderstreep dat. De geur is door haar frisheid en grassige ondertoon ook verrassend unisex. Een parfum dat je op warmere zomerdagen de hele dag door kan vernevelen. Let wel: niet op je huid – daar krijg je pigmentvlekken van! Vernevel in de lucht en loop er doorheen, de mooiste manier van parfumeren. En de naam van deze geur? Ach, doe gewoon eens ingewikkeld. Het zegt mij weinig, to be honest. Te ver gezocht. Maar dat past wel bij Etat;-) Net zoals deze eigenwijze geur. Love it!

Shop Etat Libre d’Orange hier

 

Lees ook