Ze meette het met haar hygrometer uit de salon, en wat denk je?

07:23 - 04:25
luistertijd 07:23 - leestijd 04:25

Getest Garnier SkinActive Hydra Bomb Masker

Naast je dagelijkse verzorging zijn juist de extraatjes zoals een peeling of een masker een feestje voor je huid. Me-time voor jezelf om de drukte van de week even te vergeten. Was vroeger een masker altijd op basis van een crème of klei, tegenwoordig zijn de vliesmaskers helemaal hot. Zowel voor thuis als bij de schoonheidsspecialist zie je steeds vaker deze velletjes gedrenkt in een serum, die zo vanuit de verpakking op de huid worden gelegd. Doordat het vliesje je huid afdekt, kunnen de werkstoffen alleen maar richting de huid. Hierdoor kunnen de werkstoffen optimaal hun werk doen.

Ik test vandaag voor BeautyJournaal het Garnier SkinActive Hydra Bomb Masker.

Claims

Na 15 minuten (na het eerste masker):

Na 1 week (na drie maskers in totaal):

Welke ingrediënten gaan deze beloften waarmaken?

Op de verpakking staan expliciet vermeld: granaatappel en hyaluronzuur. Mooie werkstoffen die hydraterend werken. Maar als ik dan de INCI-lijst bekijk, dan moet ik wel heel ver doorlezen wil ik deze twee ingrediënten tegen komen. Ze staan dus niet hoog op de INCI en hoe lager de plaats op de INCI, hoe lager het aandeel in werkzame stoffen. Pas na Methylparabeen (plaats 11) en Propylparabeen (plaats 16) kom ik granaatappel extract en hyaluronzuur op respectievelijk plaats 17 en 20 tegen.

Na water staat Propylene Glycol als tweede op de INCI-lijst. Propylene Glycol is een minerale olie en wordt ook wel gebruikt als een goedkoper alternatief voor Glycerine (nummer drie op de INCI), dat bovendien sneller in de huid trekt. Het voorkomt vochtverlies en zorgt voor betere opname van andere stoffen in de huid. Uit de INCI-lijst mag je dus concluderen dat de hydratatie van dit masker voornamelijk te danken is aan de Propylene Glycol en Glycerine.

SHOP HIER ONLINE

 

Het gebruik van het masker

Vliesmaskers zijn altijd voor éénmalig gebruik. Dit komt omdat het serum, waarin het vlies gedrenkt is, voor het grootste deel in de huid trekt. Het makkelijkst is om de verpakking aan drie kanten open te knippen. Hierdoor haal je het masker makkelijk uit zijn verpakking, waarna je hem open kunt vouwen.

Het masker heeft een witte en een blauwe kant. De witte kant komt op de huid te liggen. De blauwe kant is een beschermlaag. Deze verwijder je nadat je het masker op de huid hebt gelegd. Druk na het verwijderen van de beschermlaag het masker goed aan op de huid, zodat er geen luchtbelletjes meer tussen zitten. Hierdoor kan het serum goed zijn werk doen.

De geur is heel fruitig en het masker voelt lekker fris aan. Het blijft ook goed zitten, als je niet de rust hebt om even lekker lui te zijn. Je kunt er dus gewoon mee stofzuigen of rechtop zitten om een boek te lezen. De inwerktijd is 15 minuten.

SHOP HIER ONLINE

 

Daarna kan het masker in één beweging van de huid verwijderd worden. Het resterende serum, dat op de huid achterblijft, masseer je daarna nog even lekker in.

Meten is weten

Ik heb gedurende een week om de dag het SkinActive Hydra Bomb masker gebruikt. Voordat ik het eerste masker aanbracht, heb ik een half uur na het reinigen van mijn huid een vochtmeting gedaan. Hiervoor heb ik de zogenaamde Hydra Guard gebruikt. Een handig klein apparaatje waarmee je professioneel het vochtgehalte van de huid kunt meten. Je plaatst de Hydra Guard op de wang, wacht een paar seconde en dan geeft hij het vochtgehalte van je huid aan. In de winter of het vroege voorjaar moet dit minimaal 30% zijn.

Komt de vochtmeting boven de 50% dan is hij excellent en is je huid goed gehydrateerd. Voor de zomer liggen deze minimale percentages hoger omdat je huid dan minder te lijden heeft van de verwarming en de weersinvloeden. Bij de eerste meting was mijn vochtpercentage 33,8%. Een half uur na het verwijderen van het masker heb ik weer een meting gedaan. Toen was het vochtpercentage van mijn huid toegenomen naar 40,4%. Een mooie toename dus.

SHOP HIER ONLINE

 

De laatste meting heb ik een dag na het derde masker gedaan en ook weer een half uur na de reiniging. De meting kwam toen uit op 34,4%. In een week tijd was er dus een meetbare verbetering van het vochtgehalte van mijn huid van 0,6%. Dit is eigenlijk een verwaarloosbare verbetering. Mijn ervaring is dat sterk hydraterende producten zoals serums met hyaluronzuur na een week een verbetering van minimaal 5% geven.

Conclusie: het masker geeft wel een goede instant boost aan het vochtgehalte van de huid, maar niet zozeer op de lange termijn. Overigens… als je kijkt naar de claims, sluit dat ook aan bij wat Garnier belooft.

Los van de cijfertjes… hoe voelt mijn huid aan?

Vlak na het masker zag mijn huid er fris uit en voelde vol aan. Ongeveer een uur na het verwijderen van het masker kreeg ik wel weer de behoeft om een crème aan te brengen, omdat mijn huid wat trekkerig aan ging voelen.

Na de kuur van drie maskers voelde mijn huid zacht aan en had een mooie frisse glans. Of het ook effect heeft op fijne lijntjes kan ik niet beoordelen, omdat ik geen fijne lijntjes heb.

SHOP HIER ONLINE

 

Pluspunten Minpunten
  • Goede verbetering van het vochtgehalte op de korte termijn
  • Makkelijk in gebruik
  • Fruitige geur en voelt lekker fris aan
  • Blijft goed op de huid zitten
  • Perfect voor een me-time moment
  • Minimale verbetering van het vochtgehalte op de lange termijn

Nieuwsgierig geworden naar vliesmaskers? Bekijk dan ook:

 

Lees ook