8 haar- en make-up trends in het voorjaar van 2017

06:56 - 04:09
luistertijd 06:56 - leestijd 04:09

Wat gaan we dit voorjaar beleven qua trends? To be honest, er zijn steeds minder trends, maar we zien wel populaire voorkeuren bij vrouwen en die hebben we verzameld voor je. Althans, onze Dian!

Hidden braids: Wat veel gespot is op de catwalk zijn de verschillende soorten vlechten door het haar heen, of toch niet? De nieuwste trend is juist het ‘verstoppen’ van kleine vlechtjes tussen het haar. Dit zorgt voor een speels effect.

80’s look: Glowy skin is helemaal in. Een moisturizing effect is heel natuurlijk en brengt een mooie glans met zich mee. Zo ziet je huid zonder make-up er erg gezond uit.

Black liner: Met deze trend gaan we terug naar de middelbare school periode. Het zwarte oogpotlood op de waterlijn is weer terug! Een mooie winged liner is verleden tijd want deze trend gaan wij de komende tijd steeds vaker zien

Onze tip voor een black liner is de Catrice 18hr Colour & Contour eye pencil. Dit oogpotlood brengt heel makkelijk aan op de huid, blijft goed zitten en werkt gemakkelijk uit. Het oogpotloodje is matt zwart en kost €2,99. Je kan dit prouct kopen bij de Kruidvat en Trekpleister.

Bold lips: Bij onder andere Valentino en Oliver Theyskens is deze bold lips trend al op de catwalk gespot. Rode matte lippen met voor de rest vrij weinig tot geen make-up op is de lente trend van dit jaar. Ook de kleuren fuchsia en oranje gaan het dit jaar goed doen wat betreft lip kleuren.

Wij hebben een aantal bold lips shop tips op een rijtje gezet.

Super Sleek: Stijl haar is weer helemaal hot. Op de catwalk van Versace schitterde Gigi Hadid al met deze look. Dus het is tijd om de stijltang er weer bij te pakken!

Heavy Blush: Deze 80’s trend is terug! Normaal gesproken zijn wij vrouwen heel voorzichtig met het aanbrengen van blush, maar die tijd is voorbij. Bij deze trend is er maar een regel: hou je vooral niet in tijdens de applicatie! Breng de heavy blush aan op de plekken waar je normaal ook zou contouren. Welke kleur je gebruikt maakt niet uit, van aardetinten tot aan rood, als het maar opvalt!

Een heftige blush tip is de Dior blush in kleur 889 New Red. Deze blush komt met een sculpting borsteltje waarmee je de blush gemakkelijk kan aanbrengen op de gelaatscontouren. De blush kost €38,20 en is hier te koop.

Nog een tip is de AfterGlow Blush van Urban Decay in de kleur BANG. De naam zegt het al, aanwezig is deze blush absoluut. De blush heeft rood/oranje gloed over zich en heeft een matte finish. Je koopt dit product hier voor €30,50.

Glitter lips: De simpele matte lip trend van vorig jaar maakt dit jaar plaats voor de glitter lips. De meest extreme kleuren kwamen dit jaar voorbij op de catwalk, niets is meer te gek. Metallic lippen vallen samen met glanzende lippen onder deze trend. Zolang het maar shiny en glittery is!

Een leuke shop tip voor metallic lips zijn de Milani Amore Mattallics lip cremes. Milani heeft maar liefst 15 metallic liquid lipsticks die matte opdrogen maar tegelijkertijd een metallic finish hebben. De lipsticks hebben een heerlijke geur en blijven de hele dag door zitten. Je shopt deze producten in veel verschillendekleuren voor €10,5o bij The MakeUp Spot

Wil jij toch liever een glanzende lip? Dan is de Mac Plushglass in de kleur Ample Pink misschien wel watvoor jou. Dit is een transparante zacht roze lipgloss met hoogglanzende finish. Je shopt dit product voor €21,50 hier.

 

 

Matching make-up:

Marjolein Estee Lauder Genuine Glow 2

Marjolein testte Estee Lauder Genuine Glow for lips and cheeks

De meeste vrouwen kiezen nog altijd een andere kleur lipstick dan hun oogschaduw, maar dat gaat binnenkort veranderen. De nieuwste trend op gebied van full face make-up is een minimaal kleurenpalet gebruiken. Gebruik je roze oogschaduw? Dan kan je ook gewoon een roze lippenstift dragen. En om de look helemaal af te maken mag je gerust nog een roze blush aanbrengen.

Een leuke tip is de Guerlain Lipcheek. Dit is een getinte 2-in-1 gel voor zowel wangen als lippen. Met dit product matcht je make-up al helemaal! De tint is niet gelijk te heftig en dus makkelijk op te bouwen. Je brengt deze blush/lipgloss als het ware aan met een ‘nagellak kwastje’. Naast de mooie zachtroze kleur wat dit product af geeft ruikt het ook nog eens heel lekker! De Guerlain Lipcheek kost €33,95 en shop je hier.

Ook Estée Lauder heeft een leuk 2-in-1 product genaamd de Blushing Cream for Lips and Cheeks. Je shopt dit product hier voor €23,60.

Je kan uiteraard ook losse producten gebruiken in dezelfde kleur in plaats van 2-in-1 producten.

 

Lees ook