Wella expert Mirjam Homma geeft antwoord

02:49 - 01:41
luistertijd 02:49 - leestijd 01:41

Hoe werken shampoos voor fijn haar eigenlijk?

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Ik vraag me af hoe shampoos voor fijn en dun haar het haar dikker kunnen maken en waar. Gebeurt dit in de hoofdhuid of in de haar zelf buiten de hoofdhuid?

BeautyJournaal’s expert Mirjam Homma (hierboven rechts op de foto), knip-, styling- en verzorgingsspecialiste bij het Wella Professionals Education Team, geeft antwoord.

Haar is van nature dun of dik. Wil je je dunne haar voller laten lijken, dan zijn daar een aantal trucjes voor. Volumeshampoos werken bijvoorbeeld door de haarschubben te openen en de ruimtes die zo ontstaan te vullen met een soort “luchtkussentjes”. Zo wordt als het ware de diameter van het haar vergroot en lijkt het haar voller. Er zijn ook volumeshampoos die het haar stugger maken (lees: haarschubben openen), waardoor het haar minder glad over elkaar valt en voller lijkt. Dit is het tegenovergestelde van wat een zogenaamde ‘smoothen’ shampoo doet, die zorgt er juist voor dat de haarschubben sluiten, zodat het haar glad over elkaar valt.

Niet alleen shampoos van belang, ook een gebalanceerde voeding

Uiteraard is het ook belangrijk dat je gebalanceerd eet en voldoende vitamines binnenkrijgt, zoals Vitamine B. Dit houdt je haar gezond en daardoor zal het minder snel uitvallen. Shampoos die cafeïne bevatten zorgen voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor het haar meer zuurstof krijgt en sterker en steviger wordt.

Wella EIMI Ocean SpritzGebruik tot slot stylingproducten voor vol haar

Er zijn ook veel stylingproducten die je haar voller laten lijken. Denk hierbij aan stugmakende texture producten, zoals de zoutspray EIMI Ocean Spritz van Wella Professionals. Een droogshampoo kan ook helpen, bijvoorbeeld EIMI Dry Me. Deze maakt het haar luchtig (ja… daar zijn de “luchtkussentjes” weer), waardoor het haar voller lijkt.

Föhn je haar altijd tegen de vallende richting in, dus met je hoofd naar beneden. Linksvallend haar föhn je naar rechts en het rechtsvallende gedeelte föhn je naar links.

Succes!

Heb jij ook een vraag over je het knippen, stylen of verzorgen van je haar?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over het knippen, stylen of verzorgen van je haar, stel ze dan meteen aan Mirjam.

We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website, onder vermelding van ‘Mirjam’.

Wella Relaunch'09

Wil je meer informatie over Wella, producten en trends? Ga naar www.wella.nl
En via de Wella salonfinder vind je een Wella Professionals salon bij jou in de buurt.

Lees ook