Summer is in the air!

09:03 - 05:26
luistertijd 09:03 - leestijd 05:26

Homepage Maandfavoriet juni

BeautyJournaal testpanel favorieten juni 2016

Summer is in the air! En dat zie je aan de testpanel favorieten van afgelopen maand.

Hannah Active DryEls: Hannah Active Dry

Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het ook weer tijd voor zomerongemakken zoals zonnebultjes, muggenprikken en blaren door blote voeten in de schoenen. Mijn eerste hulp bij ongelukken in de zomer is Active Dry van Hannah. Active Dry is eigenlijk bedoeld om net ontstane pukkeltjes snel in te laten drogen. Maar daarnaast is het de hulp in nood voor als je gestoken bent door een mug. Een klein beetje Active Dry aanbrengen en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook de blaasjes als reactie op de zon, of een koortslip of een blaar door teenslippers drogen hiermee snel in. Wat mij betreft een must voor in iedere toilettas.

Shop online

Janzen Body FoamSu Chen: Janzen Shower Foam

Deze maand een heerlijk product voor onder de douche: de Janzen Shower Foam! Deze heerlijke douche foam geeft echt een wellness gevoel onder de douche. Naast dat het heerlijk ruikt, voelt mijn huid na het douche heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Door de romige schuimtextuur heb je een  minimale hoeveelheid nodig. Ik heb zelf de brown 51 uitgeprobeerd. De heerlijke geur ontstaat door de ingrediënten amber, saffraan, kruiden en exotische bloemen. De Janzen Shower Foam collectie heeft nog zes heerlijke geuren; grey 04 (cedar & sandalwood), black 22 (bergamot & tonka beans), blue 33 (patchouli & blue cedar), fuchsia 69 (jasmine & ylang ylang) en orange 77 (fresh rose & mandarin). Voor elke smaak een keuze!

Shop deze heerlijke shower foam hier online

Chanel BoyCindy: Chanel Boy

De nieuwste geur in de exclusieve lijn van Chanel heet Boy en toen ik deze geur bij Chanel in de PC Hooftstraat rook, moest er natuurlijk een flesje mee naar huis. Het is de eerste eau de parfum in deze lijn (de rest zijn allemaal eau de toilettes) met als geurnoten lavendel, roos, citroen, grapefruit, geranium, oranjebloesem, sandelhout, heliotroop, vanille en musk. De geur komt in eerste instantie over als mix van de ouderwetse eau de cologne en een lavendelparfum.

Ja, er zit lavendel in. Daar ben ik dol op! Maar ook oranjebloesem, hout en citrus. Die geven een frisse en aromatische geur af. Boy is dan ook niet übervrouwelijk, maar heeft wel iets zachts door de aanwezigheid van een mooie roos en de zachtzoete basis van heliotroop, vanille, hout en musk. Dit maakt van Boy een zachte knuffelgeur als de eerste aromatische kick verdwenen is. Een zachte lavendel met oranjebloesem, heel zomers en perfect unisex. Je ruikt meteen dat dit een Chanel is, met die kenmerkende elegantie. Vanwege het frisse karakter zit Boy op dit moment hoog in mijn rotatie! Zalig!

Shop exclusief bij Chanel

Charlotte Tilbury LipstickGerti: Charlotte Tilbury Matte Revolution in Sexy Sienna en Lip Cheat in Pink Venus

Natuurlijk kon ik de introductie van Charlotte Tilbury in Nederland niet aan me voorbij laten gaan. Samen met Jolanda, voormalig tester bij Beautyjournaal, heb ik de producten verkend. Een van mijn aankopen was een lippenstift, Sexy Sienna, met bijpassend lippotlood, Pink Venus. Sexy Sienna is een prachtige kleur: koraal, niet oranje, niet roze. Niet te fel, maar wel aanwezig. Een kleur die bij elke outfit past en bij elke gelegenheid.

Dit is een matte lippenstift, die mijn lippen niet uitdroogt. Hij voelt lekker zacht en smeuïg, veel prettiger dan de meeste matte lippenstiften. De houdbaarheid is goed. Een lunch overleeft hij niet helemaal, maar welke lippenstift doet dat wel? Het potlood doet ook zijn werk. De lippenstift loopt niet uit in de verticale lijntjes. Deze lippenstift vraagt om meer, nog meer kleuren!

Je shopt de make-up van Charlotte Tilbury bij de Bijenkorf

YSL NagellakEsther van Gent: Yves Saint Laurent La Laque Couture nagellak

Nu er af en toe een mooie zonnige dag verschijnt, draag ik graag een leuk sandaaltje of slippertje. Uiteraard zorg ik er dan voor dat mijn voeten er tiptop uitzien: voetenbadje, eelt verwijderen en een mooi kleurtje op de nagels. In mijn opleiding als schoonheidsspecialiste gebruikte ik al de nagellak van Yves Saint Laurent, een erg prettige lak om aan te brengen en heel lang een mooi resultaat.

Regelmatig komen er nieuwe kleurtjes in het assortiment en dus kwam ik recentelijk bij een bezoekje aan de parfumerie de nieuwe kleur Savage Pink tegen.

Een mooie roze/bruinige kleur met reflecterende deeltjes erin. Subtiel, maar toch spannend en gemakkelijk te combineren met veel kleuren kleding. Ik gebruik altijd een basecoat om zowel mijn nagels te beschermen tegen verkleuren als om de lak beter te laten hechten. Yves Saint Laurent heeft het ons makkelijk gemaakt, door een base- en topcoat in één product te combineren. Probeer eens een mooi kleurtje van dit merk en je bent een verslaving rijker.

Shop online

Jane Iredale Eye ShereSimone: Jane Iredale Eye Shere Liquid Eye Shadow

De vakantie staat voor de deur en ik vind het altijd een hele uitdaging om een keuze te maken wat ik meeneem aan make-up producten. De bedoeling van kamperen is een beetje back to basic, dus ik zal keuzes moeten maken. Maar naast een waterproof mascara is de Eye Shere Liquid Eye Shadow zeker een item dat meegaat. Het is namelijk een vloeibare eyeshadow die je heel makkelijk met je vingers kunt aanbrengen zonder dat hij strepen achter aat of vlekken maakt. Daarnaast droogt hij super snel en camoufleert kleine adertjes op de ogen. Je kunt hem alleen gebruiken of je poederoogschaduw eroverheen aanbrengen voor een intenser effect. En hij is waterproof… Dus ook na een duik in het zwembad zie je er nog steeds perfect uit!

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt

Art Deco Sun BlushCorine: Art Deco Sun Blusher

Afgelopen winter was ik al fan van de limited edition winter make-up collectie van Art Deco. En ook deze zomer zag ik weer schitterende producten voorbij komen. Mijn oog viel afgelopen maand op de Art Deco Sun Blusher. Nu vliegen de blushers en bronzers je in deze periode natuurlijk om de oren – elk merk lanceert er wel eentje – toch is het vinden van een goede bronzer vaak nog een uitdaging. Teveel glimmertjes of net iets te donker en het eindresultaat is al snel niet meer natuurlijk te noemen.

De Art Deco Sun Blusher heeft een fijne textuur die moeiteloos met je huid samensmelt. Wanneer je je kwast door het hele doosje beweegt, dan vermengen de kleuren zich tot een mooie bronzer. Ga je heel gericht over het binnenste deel, dan pak je alleen de roze kleur die als blush heel geschikt is om de appeltjes van je wangen zo’n ‘ik ben net lekker buiten geweest’ kleurtje te geven. Dit product zit de komende maanden nog wel gebakken in mijn toilettas!

Shop online

Rituals Fortune OilEsther Kalkman: Rituals Fortune Oil

Mijn favoriet in juni is de Fortune Oil van Rituals. Deze olie voor onder de douche ruikt heerlijk naar mandarijn en ceder. Als de olie in contact komt met water gaat deze heerlijk schuimen. Na het douchen voelt m’n huid iedere keer heel lekker zacht aan, zonder plakkerig of vettig gevoel.

De olie hydrateert de huid goed en dat vind ik vooral in de zomer heel belangrijk. Een bodylotion is na het douchen met deze olie niet meer nodig. Heel fijn als je naar een feestje wilt in dat ene mooie korte jurkje, waaronder je wel mooie gladde benen zonder droogte wilt laten zien.

Shop deze heerlijke olie hier online

Monique Lindeboom: Avene Tolerance Extreme CreamSchermafbeelding 2016-06-30 om 22.36.56

Ik ben de laatste tijd heerlijk bezig met allerlei huidbehandelingen. Van peelings tot laser en ik merk dat mijn huid tussendoor wel wat rustmomentjes kan gebruiken. Ze moet al hard genoeg werken – van binnenuit. Rust betekent voor mij kiezen voor een zeer neutrale, kalmerende crème, waar even geen anti-aging actives in zitten, maar gewoon kalmerende en hydraterende stoffen, en zo min mogelijk potentiële irritanten.

Tolerance is fantastisch. Het is volledig steriel verpakt, lucht- en lichtdicht. De inci-lijst is kort: naast water enkele triglyceriden, sheaboter, saffloer olie en een acrylaat voor de emulsiemix. Geen enkele conservering. De crème is licht vet maar absoluut niet storend en goed te combineren met make-up. Ook als je eczeemplekjes hebt is dit een heel goed verdraagbare crème.

Shop hier online.

Lees ook