Expertadvies Gezicht Grove porien Huidzorg Vette huid

Wat kan ik doen bij een onzuivere huid met littekentjes?

Ioulia Armagou
Geschreven door Ioulia Armagou

Juliette Armand specialist Diana Beugel geeft tips

Homepage Juliette Armand Onzuivere Huid en Littekens

Lezersvraag: In mijn puberteit heb ik veel last gehad van acne. Inmiddels ben ik 34 en heb nu nog steeds een wat onzuivere huid, maar vooral veel littekentjes in mijn gezicht (voornamelijk wangen) en grote poriën. Wat zou ik hieraan kunnen doen?

Juliette Armand specialist Diana Beugel legt uit:

In onze Huidcoach Centers werken we o.a. met de Apocalypsis Therapy van Juliette Armand die een medium-deep peeling bevat. Deze therapie werkt fantastisch op een huid met grove poriën, acne, littekens van acne en onzuiverheden. De Apocalypsis Therapy is tweeledig in te zetten, dat wil zeggen als “acne” therapie bij een actieve acne (met pustels en papels) en als “exfoliation” therapie bij een huid welke de sporen van een doorlopen acne vertoont. Denk hierbij aan een onzuivere huid met littekentjes en een grove poriënstructuur.

LEESTIP! Bekijk hier ook de reportage van onze Sabine over de Apocalypsis therapy.

Onze specialiteit

Een van onze specialiteiten is de acne treatment. Na jarenlange ervaring, dermatologische scholing voor onze beroepsgroep en daarbij een aantal stagedagen meegelopen te hebben met een dermatoloog in het ziekenhuis maakt dat we weten welke stappen er genomen kunnen worden.

Eerste zorg: ontstekingen reduceren

Op het moment dat de acne actief is, is de eerste zorg om de ontstekingen te reduceren door de cliënt van de juiste adviezen en behandelingen te voorzien. Voornaamste doel hierbij is het minimaliseren, of nog liever het voorkomen, van blijvende huidschade. Zo nodig overleggen we met de arts. We coachen de klant door dit traject heen.

Juliette Armand Apocalypsis PhytopeelingPhytopeeling met zoetwatersponsen

In dit stadium kunnen we de keuze maken om een Apocalypsis Therapy Acne in te zetten door middel van de Phytopeeling. Dit is een medium-deep peel op basis van 3 soorten zoetwatersponsen.

Bij deze therapie zetten we de peeling in als masker. Deze zoetwatersponsen hebben het vermogen om onder andere onregelmatige verhoorning te herstellen en talg te reguleren.

Deze kuur mag tot 2 keer per week herhaald worden en wordt altijd in combinatie met speciaal afgestemde producten voor thuis geadviseerd.

Exfoliation therapie in kuurverband

Is de acnehuid hormonaal in een rustiger vaarwater gekomen dan zetten we heel graag de bovengenoemde Exfoliation therapie in kuurverband in. De hoeveelheid en intensiteit van de kuur is altijd maatwerk. Maar een ding staat vast, je huid wordt er zoveel beter van!

Juliette Armand Apocalypsis Phyto AHA LotionGebruik maken van het zelfherstellend vermogen van de huid

De Apocalypsis Therapy bevat zoals gezegd een medium-deep peeling en doet zijn werk dus in de diepere huidlagen. Door de huid licht te irriteren maken we gebruik van het zelfherstellende vermogen van de huid.

We werken met een protocol, dat wil zeggen: de eerste dag starten we met de intake en de huidmeting, vervolgens zetten we de Phytopeeling (ook wel kruidenpeeling genoemd) en AHA’s in, hierna werkt de peeling nog 5 dagen door.

Je voelt echt dat er wat gebeurt met je huid!

De belevingen zijn verschillend, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat de huid roze ziet en strak aanvoelt. De peeling zorgt ook voor een intense doorbloeding en ook treedt meestal schilfering of zelfs vervelling op. Na de Phytopeeling mag je de huid niet met water in aanraking laten komen, dus ook niet naar de sauna of sporten, want dan ga je transpireren.

Vervellingsproces niet verstoren

Tijdens dit vervellingsproces smeer je alleen met de Sunfilm SPF30 van Juliette Armand. Dit om het vervellingsproces niet te verstoren. Na die 5 dagen kom je terug in ons Huidcoach Center en voeren we de herstelbehandeling uit. Hierna mag je ook thuis de dagelijkse verzorging met de speciale Juliette Armand producten weer oppakken en uitvoeren.

Ik heb in mijn huidverbeteringscarrière met heel veel peelingen voor verschillende doeleinden gewerkt en vind dat de Apocalypsis Therapy echt aan de verwachtingen voldoet. Het totale huidbeeld verbetert na elke behandeling!

Diana BeugelMeer weten over Diana Beugel?

Ze is eigenaar van Huidcoach Center in Hoorn en Middenbeemster. Kijk voor meer informatie op haar website www.huidcoachcenter.nl of volg haar op facebook.

Over deze schrijver

Ioulia Armagou

Ioulia Armagou

Ioulia is chemicus en directeur van Juliette Armand. Zij heeft dit merk samen met haar man Michalis Papaefstratiou, die ook chemicus is, opgericht in 1992. Haar passie voor de beautybranche is ontstaan door eerder voor cosmeticamerken te werken, waarbij ze heeft bemerkt dat ze graag meer voor de huid wilde kunnen betekenen.

Ze besloot dan ook haar expertise in te zetten om nieuwe formules te ontwikkelen, persoonlijke waardes toe te passen op het laboratoriumwerk en innovatieve cosmetica te ontwikkelen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze streeft ernaar om de ware benodigdheden van de huid te identificeren en hier aan bij te dragen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen