Expertadvies Gezicht Grove porien Huidzorg Pigmentvlekken Vette huid

Welke peeling is geschikt voor mijn vette huid?

Ioulia Armagou
Geschreven door Ioulia Armagou

Suzan Oerlemans geeft echt eerlijk advies

Lezersvraag: Ik ben een vrouw van 30 jaar en heb al jaren last van een vettere huid met nog regelmatig een puistje. Afgelopen zomer ging het prima met mijn huid, maar nu is mijn huid ruw, heb ik meer puistjes en mee-eters en zelfs meer vlekjes gekregen. Ik weet dat het goed is om de huid te laten peelen door een huidspecialist, maar welke diepere peeling zou nu voor mijn huid geschikt zijn?

Juliette Armand specialist Suzan Oerlemans legt uit:

Een onzuivere huid na de zomer is een veelvoorkomende huidklacht. In mijn HUIDINSTITUUT zie ik dit huidbeeld vaak na de zomer terug bij mijn cliënten. Tijdens de zomer geef ik bij dit huidbeeld het advies om de huid goed te beschermen tegen de zon en vooral niet te peelen om de huid haar natuurlijke bescherming te laten behouden in deze periode. In de zomertijd doen het zeewater, de ontspanning en een goede zonbescherming veel goed voor de huid.

De rol van UV-licht, vooral in de zomer

Maar dan komt het; de huid verdikt zich onder invloed van UVA en UVB-licht met het gevolg dat de huid in de nazomer en herfst vaak een uitbraak krijgt van meer puistjes en talg. Met een ruwere, onzuivere huid tot gevolg. Ook is er vaak toch nog pigmentschade door het zonlicht op de open puistjes, wat onsierende vlekjes geeft.

Juliette Armand Apocalypsis PhytopeelingWelke peeling?

Een goede peeling is een prima manier om de huid te verdunnen, activeren en herstellen. Er zijn veel manieren om dit te doen en ik snap best dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn keuze zou een kruidenpeeling zijn, de Phytopeeling van Juliette Armand uit de Apocalypsis Therapy. Dit is een intensieve medium deep peeling die echt verbetering geeft op huidverkleuringen, pigmentvlekken en het natuurlijke regeneratieproces van de huid stimuleert. Deze kruidenpeeling kan daarnaast nog gecombineerd worden met fruitzuren, voor een nog intensere werking.

LEESTIP! Volg hier het verslag van Sabine die deze phytopeeling onderging…

Juliette Armand Apocalypsis Phyto AHA LotionEen behandeling met zoetwaterspons en fruitzuren

De skin booster Apocalypsis Therapy Exfoliation Treatment heeft als belangrijkste werkstoffen drie krachtige zoetwatersponsen uit Rusland en Canada met een naaldachtige structuur die exfoliëren en aanzetten tot celvernieuwing, waarbij we gebruik maken van het zelfherstellende vermogen van de huid. Dit combineren we met fruitzuren voor een nog diepere werking. Heel veel krachtigs uit de natuur voor een gezonde frisse huid!

Schilfers en velletjes

Een medium deep peel is niet zomaar een simpel “scrubje”. Je zet een proces in de huid in werking wat zeker 10 dagen duurt. De stimulans die de peeling veroorzaakt in de huid zorgt voor een prikkel om nieuwe cellen aan te maken in de opperhuid. De peeling zorgt voor doorbloeding en dringt heel diep in de huid door. Dit alles zorgt ervoor dat je huid eerst moet herstellen voor je het echte resultaat ziet. Het gevolg: de eerste dagen een trekkerige, wat rodere huid en daarna velletjes en schilfers. Rond de vijfde dag kan een herstelbehandeling ingepland worden om het genezingsproces beter en sneller te laten verlopen. Plan zo’n behandeling dus niet net voor een leuk feestje, maar wel 2 weken daarvoor zodat je huid na 10 dagen weer straalt!

Goede thuisproducten behouden het resultaat

Na zo’n superpeeling in de salon zie je dat de vlekjes verminderd en soms zelfs weg zijn, en de huid weer fris en vitaal is. Ook is de huid nu veel gladder, heeft weer een natuurlijke glans en is de talgafscheiding gereguleerd. Kortom… een gezonde frisse huid die je ook zo wil houden. Om dit resultaat te behouden is het van het allergrootste belang goede thuisproducten te gebruiken. Laat je daarom na een medium deep peeling goed adviseren. Je kunt namelijk door verkeerd advies snel weer een slecht huidbeeld terugzien. Door goede producten thuis te blijven gebruiken, kun je het resultaat behouden en nog verder verbeteren. Juliette Armand heeft alles in huis om blijvende huidverbetering te garanderen!

Onbeperkt peelen? Liever niet!

In mijn HUIDINSTITUUT werk ik al 18 jaar met alle verschillende soorten peelings en ik ben er gek op! Het herstelmechanisme in de huid na een peeling is namelijk ultieme huidverbetering. Het is één van de mooiste dingen om een huid weer gezond te krijgen. Wel is het belangrijk dat de keuze van de peeling goed is. Er zijn niet voor niets zoveel soorten. Als er een peeling goed zou zijn voor iedereen deden wij als huidspecialisten dat wel bij iedereen, maar nee. We hebben microdermabrasie, het zogenaamde zandstralen, kruidenpeelings, melk-, fruitzuur- of salycilzuurpeelings, tca-peelings en natuurlijk de laserpeelings.

Geef huid hersteltijd na peeling

Deze behandelingen hebben allemaal een andere werking en een ander doel. Fantastisch om mee te werken, omdat we voor ieder huidbeeld een andere peeling in kunnen zetten. Maar ze zijn ook zeker niet voor iedereen onbeperkt geschikt. Ook is het belangrijk om de huid na een peeling goed te laten hertellen en te beschermen. Te snel een volgende peeling laten doen, kan heel schadelijk zijn voor de huid. Laat je goed adviseren en geniet dan van wat een goede peeling voor jouw huid kan betekenen. Heel erg veel huidverbetering…..als je het mij vraagt.

Profielfoto Suzan OerlemansMeer weten over Suzan Oerlemans?

Ze is eigenaar van Suzan Oerlemans  HUIDINSTITUUT te Aarle Rixtel. Kijk voor meer informatie op haar website www.huidintopconditie.nl of volg haar op facebook.

  • Op zoek naar een Juliette Armand specialist? Kijk op juliettearmand.nl voor een adres in de buurt.
  • Heb jij ook een vraag aan één van de Juliette Armand specialisten en BeautyJournaal’s huidexperts? Stuur hem dan via het contactformulier.

Over deze schrijver

Ioulia Armagou

Ioulia Armagou

Ioulia is chemicus en directeur van Juliette Armand. Zij heeft dit merk samen met haar man Michalis Papaefstratiou, die ook chemicus is, opgericht in 1992. Haar passie voor de beautybranche is ontstaan door eerder voor cosmeticamerken te werken, waarbij ze heeft bemerkt dat ze graag meer voor de huid wilde kunnen betekenen.

Ze besloot dan ook haar expertise in te zetten om nieuwe formules te ontwikkelen, persoonlijke waardes toe te passen op het laboratoriumwerk en innovatieve cosmetica te ontwikkelen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze streeft ernaar om de ware benodigdheden van de huid te identificeren en hier aan bij te dragen.

1 reactie

  • Duidelijke uitleg van Suzan over de Apocalypsis Exfoliating Therapy van Juliette Armand. Ik doe hem bij mij in de praktijk ook regelmatig met geweldige resultaten. Ik ben benieuwd naar de review van Sabine.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen