Droge huid Expertadvies Gezicht Grove porien Huidzorg Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Voor hem

Hoe krijg ik een jeugdiger huid zonder injectables?

Ioulia Armagou
Geschreven door Ioulia Armagou

Niet elke vrouw wil injectables gebruiken om haar gezicht weer een jeugdiger aanzien te geven. Juliette Armand specialiste Mariëlle Septer geeft advies over huidverbetering met de Chronos Therapy behandeling en producten.

Homepage Juliette Armand Skinboosters

We kunnen er tegenwoordig niet meer om heen; overal komen injectables ten behoeve van verjonging en het opvullen van rimpels ter sprake. Maar worden we niet teveel geprikkeld om alleen nog maar die rimpels of vaak de fijne lijntjes te zien? En is die rimpel nou echt zo erg, of is het eigenlijk het totaalbeeld van de huid dat is veranderd? Wat we eigenlijk missen is namelijk die frisse jeugdige glans!

Het geheim van de frisse glans

 Daarom is het tijd om anders naar jezelf te kijken en om te leren wat je zelf kunt doen om mooi oud te worden met een gezonde huid, mimiek en een prachtige uitstraling. Want ouder worden we, maar jij mag zelf bepalen hoe.

Chronos therapy van Juliette Armand bestrijdt de tand des tijds. Je afspraak met de cosmetisch arts kan worden uitgesteld….

Ik zal eerst even uitleggen hoe Chronos Therapy in zijn werk gaat. Het is een behandelkuur waarmee de tekenen van huidveroudering voorkomen en ook bestreden kunnen worden. Als we ouder worden, verandert er namelijk heel veel in ons gezicht. De vorm van het gezicht verandert onder andere door volumeverlies, maar wat gebeurt er eigenlijk in de huid?

  1. Het vochtgehalte in de opperhuid en de lederhuid neemt af;
  2. Er treedt een biologische veroudering in: de productie van elastine en collageen vertraagt en wordt uiteindelijk bijzonder slecht en de stofwisseling in de huid neemt steeds meer af;
  3. Externe factoren zoals de zon, stress en voeding zorgen voor meer oxidatieve schade.

Chronos Therapy functioneert als een beschermend schild tegen deze invloeden.

LEESTIP! Volg hier de reportage die Monique maakte over haar Chronos kuur…

chronos kit klein

Hoe moet je dit zien?

Elke huid is anders en heeft een ander genetisch DNA, maar uiteindelijk doorloopt elke huid dezelfde fases. Je bepaalt alleen zelf hoe snel en in welke mate. Want daar ben jij de baas over. Het is inmiddels bekend dat 70% van de externe huidveroudering beïnvloed wordt door je lifestyle en maar 30% door je genen.

Als mens kun je kiezen om bewust om te gaan met je lichaam: sporten, niet sporten, gezond eten of alles eten, je huid verzorgen en beschermen of niet. Maar dat heeft allemaal gevolgen… Neem het sporten, ga je 1 à 2x per week sporten dan ben je fantastisch bezig met een goed onderhoud, zal je lichaam minder snel in conditie terug lopen naarmate je ouder wordt en is de spieropbouw goed. Maar heb je het enkele jaren laten liggen of ben je veel aangekomen door ongezonde voeding, zwangerschap, overgang etc. dan moet je flink aan de bak en red je het niet met 1 à 2x per week, dat snappen we allemaal. Zo is het ook met de huid!

Chronos 4D Technologie

Door de geavanceerde vierdimensionale technologie bestrijdt de Chronos Therapy huidveroudering in vier stappen:

  • Peeling System
  • Hydra System
  • Antiaging System
  • Antioxidant System

Peeling System  Om de grauwe en vermoeide huid leven in te blazen en tegelijkertijd de vochtbalans te beschermen, wordt de huid doelgericht geëxfolieerd om dode huidcellen te verwijderen. Dit wordt bereikt door de synergie tussen Glycolzuur, Salicylzuur, Urea en Keratoplast.

chronos kit kleinHydra System Verbetert de water reserves van de huid en beschermt intensief tegen transepidermaal waterverlies. Als belangrijkste stof bevat het HMW Sodium Hyaluronate en LMW Sodium Hyaluronate, 2 zeer innovatieve ingredienten voor het op peil houden van het vochtgehalte in de huid te weten ons hyaluronzuur. Hyaluronzuur is betrokken bij een heel belangrijk proces te weten het overbrengen van voedingsstoffen naar de cellen via het netwerk van bloedvaatjes en onze fibroblasten. Hyaluronzuur wordt samen met glycosaminoglycanen beschouwd als een belangrijke factoren bij het behoud van consistentie van het bindweefsel.

Antiaging System Dit prachtige systeem stimuleert de collageen- en elastinesynthese maar ook de functie van de fibroblast. Hiermee hebben we een mooie combinatie om huidvernieuwing te bewerkstellen. Eén van de belangrijkste werkstoffen in dit systeem is CL Biopeptide. Een ingrediënt dat bij in vitro onderzoek een toename van 382% in collageenproductie laat zien en een toename van 146% met betrekking tot de synthese van glycosaminoglycanen. Nu zullen deze percentages in werkelijkheid iets minder hoog zijn, maar dit geeft goed de effectiviteit weer. Peptiden spelen een belangrijke rol in onze celcommunicatie en klinische studies onderkennen de hoge efficiëntie van hun huidvernieuwende effect.

Antioxidant System Voor de essentiële bescherming van de huid hebben we antioxidanten nodig om de schade van vrije radicalen die vroegtijdige veroudering stimuleren te kunnen voorkomen. Vrije radicalen zijn schadelijke bijproducten van ons celmetabolisme welke door externe factoren als UV-straling, roken en ongezonde voeding vermeerderd worden. Het ingrediënt A Lipoic Acid (ALA) staat wereldwijd bekend als de meest krachtige antioxidant, met een antioxidantwerking die 400x krachtiger is dan vitamine C en E. De ALA zorgt daarnaast voor een diepe hydratatie van de huid en stimuleert de werking van de fibroblast en de collageen- en elastine synthese.

Het magische woord in dit systeem is kuren!

Als je je huid wilt herstellen of verbeteren dan moet je kuren. Voor het mooiste resultaat adviseert Juliette Armand met haar Chronos Therapy een kuur van 10x in 5 weken om de huid intensief te regenereren. In korte tijd wordt de huid zo voorzien van het unieke 4D systeem en haar krachtige ingrediënten. Dit resulteert in activatie in de celvernieuwing, vochtbalans, collageen- en elastinesynthese en een verbetering in functie van de fibroblast.

Hoeveel beter wordt mijn huid?

Cliënten vragen wel eens aan mij of ze er na zo een kuur direct 10 jaar jonger uitzien en antwoord hierop is lastig te geven; ja en nee. Het resultaat is natuurlijk heel erg afhankelijk van de huidconditie bij de start van de kuur en de fase waarin de huid zich bevindt, de leefstijl, of je rookt of niet, en zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van factoren die hier invloed op hebben…

skinboosters chrono therapy wrinkle correct cream klein

Effect werkt maanden lang door

Maar je zult tijdens de kuur en erna ervaren dat de huidstructuur en teint intensief verbeteren en lijntjes/rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Het maximale resultaat uit zich echter in de loop van het jaar. Omdat we tijdens de kuur zoveel functies in de huid aanzetten tot verbetering, waaronder ons collageen- en elastine synthese, heeft dat tijd nodig.

Eerst stimuleren en opbouwen, dan onderhouden

Ons collageen netwerk tezamen met een goede vochthuishouding in de dermis zorgen voor een stevigere huid. Hierbij moeten we ons wel realiseren dat collageen een complex molecuul is dat lang nodig heeft om te synthetiseren. Gemiddeld 300 – 500 dagen. Door te kuren versnel je het opbouwproces en zal je sneller resultaat bereiken. Om het echter ook vast te houden zal je het moeten blijven onderhouden.

Product gebruik

Naast het ondergaan van behandelingen is het ook essentieel om je huid elke dag ’s morgens en ’s avonds optimaal te verzorgen met de juiste producten en ingrediënten, want daar draait het om. Bij Chronos Therapy zijn dit het Hydra Antitox Serum en Wrinkle Correct Cream, producten die een synergetische werking hebben met de in de behandeling gebruikte producten.

skinboosters chrono therapy hydra antitox serum

Werken aan de fundering

Hierdoor bouw je een goede fundering van je huid. Door je huid na afloop van de kuur minimaal 1x in de 6 weken te laten behandelen bij je specialist mag je steeds meer huidverbetering verwachten.

Natuurlijk resultaat

Marielle Septer

Marielle Septer

Het is dan ook een traject waar je instapt met resultaat op langere termijn, maar tegelijkertijd ook met de mooiste en natuurlijke resultaten! Je geeft je eigen huid de kracht en de energie die zij nodig heeft om de tekenen van huidveroudering te bestrijden en er jeugdig uit te laten zien. Wat ik hier altijd heel belangrijk bij vindt, is een goed behandelplan met “voor” foto’s, een uitgebreide intake en een product pakket voor thuis.

Meer weten over Mariëlle Septer? Ze is eigenaar van Huidcoach Blaricum te Blaricum. Kijk voor meer informatie op haar website www.huidcoachblaricum.nl of volg haar op facebook.

 

 

Over deze schrijver

Ioulia Armagou

Ioulia Armagou

Ioulia is chemicus en directeur van Juliette Armand. Zij heeft dit merk samen met haar man Michalis Papaefstratiou, die ook chemicus is, opgericht in 1992. Haar passie voor de beautybranche is ontstaan door eerder voor cosmeticamerken te werken, waarbij ze heeft bemerkt dat ze graag meer voor de huid wilde kunnen betekenen.

Ze besloot dan ook haar expertise in te zetten om nieuwe formules te ontwikkelen, persoonlijke waardes toe te passen op het laboratoriumwerk en innovatieve cosmetica te ontwikkelen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze streeft ernaar om de ware benodigdheden van de huid te identificeren en hier aan bij te dragen.

3 reacties

  • Mooi product en fijn dat er thuisproducten zijn voor na de kuur om het resultaat te behouden! Zit er ook aansluitend een zonnefactor voor bescherming van de huid?

  • Dat is het probleem met alles in beauty: men speelt in op ongeduld bij mensen eb belooft instant results. Maar de huid is een levend orgaan met een eigen ritme

  • Mooi duidelijk artikel, vooral het stukje dat het toch echt tijd nodig heeft om een huid weer steviger te maken. Veel mensen beseffen dit helaas niet en verwachten binnen 2 maanden een wonder.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen