Expertadvies Gezicht Huidzorg Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vitamine A (+derivaten) Vitamine c Voor hem Werkstof dossiers

De krachtige Juliette Armand Vit. C en Vit. A serums

Ioulia Armagou
Geschreven door Ioulia Armagou

Patricia Ides legt uit waarom ze zo goed zijn

Juliette Armand huidverzorgingsproducten zijn sinds dit voorjaar op de Nederlandse markt verkrijgbaar. De cosmeuticals worden geproduceerd door de Griekse chemicus Ioulia Armagou en door hannah SIRC gedistribueerd. In ons land werken er inmiddels 50 gespecialiseerde schoonheidsspecialisten mee, zij zijn tevens hannah huidcoach.juliette armand - patricia ides

BeautyJournaal legt elke maand aan een van de 10 specialisten een vraag voor over deze nieuwe lijn. Deze maand gaat het over de vitamine C en A serums, en waarin zij zich onderscheiden van andere hoogwaardige serums in de markt. Juliette Armand specialiste Patricia Ides uit Amsterdam geeft uitleg:

De impact op fibroblasten

juliette armand retin c serumRetinol en vitamine C worden inderdaad veel gebruikt in huidverbeterende producten en met een goede reden. Beide zijn ze van grote invloed op de fibroblast, dat is onze bindweefselvormende cel die zowel collageen als elastine produceert en daarnaast ook nog een aantal stoffen die van belang zijn voor de bindweefselgrondsubstantie. Deze laatste bestaat voornamelijk uit vocht wat gebonden is tot een soort gel en waarin de vezels en cellen “drijven”.

Kwetsbare vitaminen

Er zitten echter wel wat haken en ogen aan het gebruik van deze ingrediënten. Vitamine C bijvoorbeeld is van zichzelf erg instabiel en valt snel uit elkaar. Juliette Armand gebruikt het AA2G- vitamine C complex.

De stabiele vormen

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en is daardoor moeilijk in crèmes te verwerken. AA2G heeft zowel een glucosemolecuul en een watermolecuul die met elkaar verbonden zijn. dit maakt dat de vitamine C zowel in water als in vetoplosbaar is en gemakkelijk in crèmes en serums verwerkt kan worden. Wanneer het product wordt aangebracht op de huid en in contact komt met een huideigen enzym, dan verbreekt deze glucose-verbinding en juliette armand forte c serum 12 procentwordt er geleidelijk vitamine C vrijgegeven.

Zonder irritatie

Veel vitamine C producten werken irriterend op het huidoppervlak. De AA2G houdt het huidoppervlak echter intact en sluit hiermee vochtverlies via verdamping uit. Zo behouden, dieper in de huid, de collageenvezels en de fibroblasten genoeg eigen vloeistof, de structuur van de huid blijft vol en de huid produceert een goede eigen celvernieuwing.

Retin-C serum en Retin-C 24h Cream

Producten van Juliette Armand die deze bijzondere AA2G bevatten zijn het Retin- C Serum en de Retin-C 24h Cream. Deze producten worden ingezet voor de aanmaak en het herstel van huidweefsel, als krachtige antioxidant en bij pigmentvlekken of gewoon voor een mooie egale teint.

Forte C serum 12%

Een ander bijzonder vitamine C product van Juliette Armand is het Forte C Serum 12%. In dit product wordt gebruik gemaakt van gevriesdroogde ascorbinezuur, wat in een apart compartiment wordt gehouden. In een ander compartiment zit de vloeistof waarin de ascorbinezuur moet worden opgelost. Pas als het product in gebruik wordt genomen, meng je juliette armand retin c 24h creamde vitamine C met de vloeistof waardoor het gebruiksklaar wordt. Hierna is het product 6 weken buiten de koelkast of 3 maanden in de koelkast houdbaar. Door dit systeem zal de kwaliteit van de vitamine C nooit terug kunnen lopen, terwijl het product nog op de plank staat.

Geen retinol maar retinyl palmitaat

Dan komen we bij de Retinol, wat een bekende in de huidverbetering is. Retinol (vitamine A) staat bekend als een sterk middel tegen huidveroudering. Nu gebruikt Juliette Armand echter geen pure Retinol, maar Retinyl Palmitaat. Deze vorm van Retinol is stabieler en bij consequent gebruik zeker zo effectief.

Niet irriterend, wel net zo goed

Een groot voordeel van Retinyl Palmitaat is dat het de huid niet irriteert bij gebruik, zoals Retinol dat wel doet. Er worden bijna mythische eigenschappen aan pure Retinol toegedicht, maar in de praktijk haken veel mensen af vanwege de constant droge, schrale, schilferende en geïrriteerd aanvoelende huid.juliette armand skin boosters chronos antitox serum

Zo benoemde een gebruiker het eens als volgt: “als ik bij de supermarkt langs het diepvriesvak loop dan wil ik mijn hoofd tussen de diepvriespizza’s leggen voor verkoeling”. Ook Retinyl Palmitaat heeft sterke huidstimulerende en anti- acne eigenschappen en is veel vriendelijker voor je huid. Dit ingrediënt zit in het Retin-C Serum, de Retin-C 24h Cream en in het Hydra Antitox Serum van de lijn Skin Boosters.’

Zeg nou zelf, dit zijn producten die je anno 2015 in je badkamer wilt hebben staan! We kunnen ze je met een gerust hart aanbevelen.

Meer weten over Patricia Ides? Ze is eigenaresse van Beauty Studio Victoria te Amsterdam. Kijk voor meer informatie op haar website www.beautystudiovictoria.nl.

  • Op zoek naar een Juliette Armand specialist? Kijk op juliettearmand.nl voor een adres in de buurt.
  • Heb jij ook een vraag aan één van de Juliette Armand specialisten en BeautyJournaal’s huidexperts? Stuur hem dan via het contactformulier.

 

Over deze schrijver

Ioulia Armagou

Ioulia Armagou

Ioulia is chemicus en directeur van Juliette Armand. Zij heeft dit merk samen met haar man Michalis Papaefstratiou, die ook chemicus is, opgericht in 1992. Haar passie voor de beautybranche is ontstaan door eerder voor cosmeticamerken te werken, waarbij ze heeft bemerkt dat ze graag meer voor de huid wilde kunnen betekenen.

Ze besloot dan ook haar expertise in te zetten om nieuwe formules te ontwikkelen, persoonlijke waardes toe te passen op het laboratoriumwerk en innovatieve cosmetica te ontwikkelen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze streeft ernaar om de ware benodigdheden van de huid te identificeren en hier aan bij te dragen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen