Een nieuwe lijn en een nieuw product welke afrekenen met een (hyper)gevoelige huid..

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Wist je dat maar liefst 62 procent van de Nederlandse vrouwen een gevoelige huid ‘ervaart’ en dat deze groep groeiende is? De oorzaken zijn niet goed aan te wijzen. Het kan stressgevoeligheid zijn, verkeerd cosmetica gebruik, of milieu invloeden. Ook is het zo dat we steeds meer producten op een dag gebruiken, waardoor onze huid gaat protesteren.

Huidverzorgingsproducten (in dit artikel vertelt chemicus Hans Lambers alles over cosmetica en de gevoelige huid), bepaalde voedingsstoffen of het weer (denk maar aan de kou tijdens een wintersportvakantie of de hitte tijdens een weekje Mallorca) kunnen je huid prikkelen, en dat kun je ervaren als gevoeligheid. Met o.a jeuk, pijn en een branderig gevoel. Ook kan je huid rood worden.

Een feit: Rosacea (lees hier een groepsverslag van de Gladskin enzym-creme tegen Rosacea) en couperose zijn huidproblemen die kunnen voorkomen bij een gevoelige huid. Nog een feit: eind vorig jaar werd bekend dat de jeuk-factor bij eczeem door wetenschappers aan het National Institute of Health in Bethesda is ontrafeld.

Hypergevoelige huid en een gevoelige huid: de verschillen

Als je regelmatig last hebt van een pijnlijke, jeukende en branderige huid, dan is je huid overgevoelig. Heb je af en toe last van bovenstaande symptomen dan heb je een gevoelige huid maar dan in mindere mate.

De nieuwste producten van Eucerin en Gladskin zijn hier op afgestemd. Eucerin komt met de Hypersensitive huidverzorgingslijn (in een luchtdichte verpakking) dat is onderverdeeld in twee producten: UltraSensitive – verlicht en verzacht de huid – en AntiRedness dat – juist! – roodheid tegengaat.

Kalmeert, verlicht en gaat roodheid tegen

Het geheime wapen is volgens Eucerin het ingrediënt SymSitive, een stofje dat de zenuwhyperactiviteit reguleert. Het claimt hiermee de huid direct te verlichten en de huidirritatiegrens te verlagen. Het Licichalcone A, een kalmerend ingrediënt uit zoethout, vermindert weer roodheid.

Verdere claims zijn o.a dat het de huidbarrière versterkt en dat het uitermate geschikt is bij  rosacea en couperose. Groene pigmenten in de AntiRedness producten zorgen er weer voor dat roodheid direct minder zichtbaar is.

Kies je favoriet

De lijn bestaat uit vijf producten waaronder een UltraSensitive reinigingslotion, een UltraSensitive kalmerende crème voor de normale tot gecombineerde huid, een UltraSensitive  kalmerende crème voor de droge huid, een AntiRedness corrigerende crème en een AntiRedness kalmerende crème voor de droge huid.

SHOP  Eucerin Ultra Sensitive lijn hier online.

Fijn om te weten: alle producten kun je zowel als dag- of als nachtcreme gebruiken. Ze bevatten geen parabenen, paraffine, parfum/geurstoffen, alcohol en kleurstoffen.

Gladskin Daily Care

Heb je een (hyper)gevoelige huid, maar heb je ook vaak last van acne, dan is het nieuwste huidverzorgingsproduct van Gladskin wel iets voor jou.

Gladskin Daily Care bevat vier ingrediënten die claimen effectief te zijn tegen een (hyper)gevoelige huid: water, glycerol, Cetiol V en Cera Cetomacrogolis emulsificans. Samen hydrateren ze de huid en maken het zacht en soepel.

Wat ook interessant is om te lezen: in dit artikel wat we eerder publiceerden vind je alles wat je wilt weten over hydratatie van de huid.

De Gladskin Daily Care crème is ideaal te gebruiken voor na een Gladskin behandeling. Heb je geen behandeling op de planning dan kun je het product natuurlijk ook gewoon gebruiken als dagcrème. Goed om te weten: deze crème is ook als een 2-Step combinatie te koop samen met een Gladskin gel naar keuze.

Verdere claims van Gladskin’s Daily Care: het product us hypoallergeen, dermatologisch getest, bevat geen zuren, alcohol, parfum en parabenen. En fijn ook: de crème trekt direct in. Handig voor als je in ochtend altijd zo gehaast bent.

SHOP Gladskin producten hier online.

 

Lees ook