Cosmeticaclaims Expertadvies Make-up Nagels

Wat doet nitrocellulose in nagellak?

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Voor slijtvastheid van nagellak

Nagelexpert Ben van Rijn uit:

‘Top Brand nagellakken bevatten altijd nitrocellulose en daarnaast ook nog een aantal andere basiscomponenten zoals filmvormers, kunstharsen, weekmakers, oplosmiddelen en kleurstoffen (pigmenten). Dit ingrediënt vindt zijn oorsprong in de springstoffenindustrie maar heeft al sinds 100 jaar zijn nut voor de bereiding van nagellak bewezen. Het uitgangsmateriaal voor nitrocellulose is katoen (USA) of hout (Europa) dat tot zeer fijne vezels wordt vermalen en daarna met salpeterzuur en zwavelzuur wordt behandeld. Het resultaat is een zeer brandbaar materiaal dat tijdens de fabricage – maar zeker ook daarna – met de nodige zorgvuldigheid moet worden behandeld. In nagellak is nitrocellulose het belangrijkste ingrediënt dat er voor zorgt dat eigenschappen als glans, hechting, slijtvastheid enzovoort optimaal tot hun recht komen. Daartoe is het echter wel nodig om kunstharsen en weekmakers in de formule op te nemen, waardoor tevens een flexibele film ontstaat die ook goed bestand is tegen water.’

Lees hier meer Q & A’s met Ben van Rijn

 
Bestel hier producten tegen schimmel van de nagels:
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_nagelschimmel&r=%2Fhuidnagel-schimmels%2F”]

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.