Hoe krijg je een ‘flawless skin’, oftewel een perfecte complexie zonder oneffenheden? Een goede foundation kan je hiermee helpen. Belangrijk is wel dat je de juiste foundation kiest. Dit betekent dat je je foundation, de kleur en de structuur, aanpast aan het seizoen. In de zomer heeft je huid een andere verzorging nodig dan in […]

13:38 - 08:11
luistertijd 13:38 - leestijd 08:11

Hoe krijg je een ‘flawless skin’, oftewel een perfecte complexie zonder oneffenheden? Een goede foundation kan je hiermee helpen. Belangrijk is wel dat je de juiste foundation kiest. Dit betekent dat je je foundation, de kleur en de structuur, aanpast aan het seizoen. In de zomer heeft je huid een andere verzorging nodig dan in de winter en heeft je huid waarschijnlijk een andere tint. Het is dus belangrijk dat je een kleur kiest die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt in dat seizoen. Cosmeticamerken hebben diverse foundations die je kunt afstemmen op je wensen, maar ook op het seizoen. Lichte substanties, dikkere substanties, substanties met extra verzorgende bestanddelen zoals een goede SPF die je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. Voor Beautyjournaal testte ik een aantal foundations die geschikt zijn voor de zomer maanden; de zomer foundation.

Aan welke criteria  moet een goede ‘zomer’ foundation voldoen? Belangrijk is dat de foundation een luchtige textuur heeft, makkelijk aan te brengen is en niet plakkerig aanvoelt. Hij moet dus licht matterend werken zonder dat hij zijn mooie gezonde gloed verliest. Ook moet hij beschikken over goede verzorgende ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid goed gehydrateerd blijft en beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van de zon.

Chanel Vitalumière aqua, ultra light skin perfecting make-up, spf 15

Belofte: Ultralichte egaliserende foundation. Geeft direct een natuurlijk stralende teint. Met SPF 15. De nieuwe generatie soft-focus pigmenten zorgen ervoor dat de teint geëgaliseerd wordt zodat oneffenheden lijken te verdwijnen. Bijzondere licht-reflecterende pigmenten controleren de reflectie van licht op de huid waardoor de teint weer stralend wordt. Minerale pigmenten controleren transpiratie en talg, waardoor de foundation lang blijft zitten. Naast al deze fijne eigenschappen bevat de Vitalumiere Aqua een energiegevende cocktail van lotuswater, hyaluronzuur en zeewier om de huid te voeden.

Resultaat:

Het eerste wat opvalt aan deze foundation is de formule. Het is een lichte foundation met een hele fijne, dunne structuur die hydraterend werkt. Hij brengt prachtig transparant aan, maar geeft wel genoeg dekking om oneffenheden te verbergen en je huid te egaliseren.  Ik vind de Vitalumière Aqua  geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Voor de jongere huid vanwege de mooie, natuurlijke finish, in combinatie met het frisse gevoel. En voor de oudere huid is de lichte formule perfect daar hij geen onnatuurlijk resultaat geeft en niet tussen de rimpeltjes en lijntjes gaat zitten. Je brengt hem gemakkelijk aan met je vingers of met een foundation kwast, en hij blijft de gehele dag zitten. De Vitalumière Aqua beschikt over een SPF 15 die je beschermd tegen schadelijke UV stralen, wat zeer belangrijk is bij een ‘zomer’ foundation. Vitalumière Aqua is verkrijgbaar  in 6 tinten. En mijn absolute favoriet onder de Chanel foundations.

Prijs indicatie: €39,50 voor 30 ml

Product: Chanel Vitalumière aqua, fresh and hydrating cream compact make-up, spf 15

Belofte:

Compacte frisse hydraterende crème foundation met SPF 15. Ultralichte egaliserende foundation. Geeft direct een natuurlijk stralende teint. De nieuwe generatie soft-focus pigmenten zorgen ervoor dat de teint geëgaliseerd wordt zodat oneffenheden lijken te verdwijnen. Bijzondere licht-reflecterende pigmenten controleren de reflectie van licht op de huid waardoor de teint weer stralend wordt.

Resultaat: De compacte crèmevariant van de Vitalumière Aqua fluide. Een fluweelzachte crème substantie met een prachtig egaliserend resultaat. Wat opvalt is dat deze crème foundation niet gaat glimmen gedurende de dag, wat toch snel kan gebeuren bij compacte crème foundations. Dit komt door zijn olievrije substantie. Een fijne eigenschap bij een zomerfoundation. De foundation zit vol hydraterende ingrediënten. Verschil tussen de fluide en de compacte crème variant is dat je de crème compact eventueel met meer dekking kunt aanbrengen mocht je hier behoefte aan hebben, want je kunt de foundation goed opbouwen. Hij komt in een prachtig stevig hoogglanzend zwart doosje, zorg wel dat je het binnenste dekseltje goed sluit na gebruik anders kan het product uitdrogen. De foundation blijft de gehele dag goed zitten. En is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren.

Prijs indicatie: € 48,-

Product: Rituals gemstone foundation, spf 10

Belofte: Edelsteen foundation. Een lichte foundation die perfect samensmelt met je huid. Pure mineralen voor een delicate zachte structuur die uw huid laat ademen.

Resultaat: Een prettige luchtige foundation die enigszins mat opdroogt. Erg fijn, want dit voorkomt ongewenst glimmen gedurende de dag. De foundation heeft een transparante tot lichte dekking, maar je kunt hem heel goed opbouwen, zodat je een medium tot complete dekking kunt creëren.

Hij is heel goed te doseren door het handige pompflesje. Gebruik een kleine hoeveelheid voor een transparante finish of net iets meer voor extra dekking. De prijs is geweldig, €19,90 voor 30ml. Verkrijgbaar in 7 kleuren.

Prijs indicatie: €19,90 voor 30 ml

Product: Diorskin nude natural glow hydrating makeup, spf 10

Belofte: Een natuurlijke hydraterende vloeibare foundation met 100% minerale pigmenten, bevat  Dior’s  actief minerale water voor een perfecte complexie. Verbetert je huid zichtbaar bij elke applicatie.

Resultaat: Een prachtige vloeibare foundation die versmelt met je huid. Geeft een transparante tot medium dekking zonder dat je ziet dat je een foundation draagt. En hij zit tjokvol verzorgende ingrediënten. De verpakking is prachtig en beschikt over een handig doseerpompje. Voor een transparante finish is 1x pompen voldoende. Hij is dus zeer zuinig in gebruik en hij blijft de gehele dag goed  zitten. De prijs is wat aan de hoge kant, maar deze foundation is het zeker waard.

Prijsindicatie: €44,00 voor 30 ml

Product: L’Oreal Paris Lumi magique, light infusing foundation

Belofte: Lumi Magique van L’Oréal Paris is de nieuwste innovatie in foundation. De revolutionaire Liquid Light technologie zorgt ervoor dat het licht op de huid perfect wordt weerkaatst voor een stralend effect. De luchtige en verfijnde formule weet alle imperfecties te verhullen met behoud van een natuurlijke teint. Resultaat;  Een huid met een natuurlijke, egale finish die zo uitzonderlijk straalt dat het net lijkt alsof ze van binnenuit verlicht wordt… tot wel 12 uur.

Resultaat: De foundation komt in een glazen fles met pompsysteem. Waardoor hij handig te doseren is. De foundation belooft de huid een natuurlijke gloed te geven doordat hij de lichtinval op de huid weerspiegelt. Dit zou zorgen voor een stralende huid met een gezonde ‘glow’. Ik moet zeggen dat hij inderdaad een mooie glanzende finish heeft zonder dat hij gaat glimmen. De formule van deze foundation bevat aanzienlijk meer water dan andere foundations, dit om de huid te hydrateren en de vochtbalans te behouden. De foundation is behoorlijk dekkend, voor een transparante ‘glow’ zul je hem dus goed moeten uitwerken. Hij is hierdoor zuinig in gebruik. Vermeng hem eventueel  met je dagcrème voor een transparantere finish, mocht je voorkeur hier naar uit gaan. Hij is verkrijgbaar in vijf tinten. Kies de juiste kleur van je foundation met aandacht ,sommige kleuren bevatten naar mijn mening net iets teveel oranje. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed, €16,99 voor 30 ml. De foundation beschikt echter niet over een SPF, wat voor een zomerfoundation toch echt een must is.

Prijsindicatie: €16,99 voor 30 ml

Product: Laura Mercier illuminating tinted moisturizer, spf 20

Belofte: Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer is een lichtgewicht foundation formule die je makkelijk kunt opbouwen qua dekking. Geeft je  een jeugdige stralende finish, terwijl het je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon door zijn spf 20.

Resultaat: De Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer is een moisturizer met een subtiele glinstering en een transparante dekking. Perfect voor wanneer je een mooie huid hebt zonder al teveel oneffenheden en je een glanzend egaliserend effect wilt. Heb je een wat onrustige huid? Kies dan liever geen foundation met een ‘shimmer’ erin. Dit accentueert onregelmatigheden in je huid en hierdoor bereik je eigenlijk het tegenovergestelde effect. De Illuminating Tinted Moisturizer is de perfecte getinte dagcrème voor in de zomer als je je zon gebruinde huid subtiel wilt accentueren en een getinte dagcrème wilt met een subtiele glinstering. De substantie is makkelijk uit te werken en beschikt over enorm veel verzorgende ingrediënten en een spf 20, wat een hoge beschermingsfactor is voor een getinte dagcrème. Hij is beschikbaar in 5 kleuren.

Prijsindicatie: €53,-

Product: Maybelline dream nude airfoam foundation

Belofte: Onze meest lichtgewicht foundation voor een 100% nude resultaat. Lichtgewicht schuim voor een flawless finish.

Resultaat: De nieuwste ontwikkeling op foundation gebied; foam foundation. De dream nude airfoam foundation komt in een licht busje. De schuimformule is super luchtig wanneer je hem op je hand aanbrengt, maar wanneer je hem uitsmeert wordt het een zeer  vloeibare foundation die je goed moet uitwerken, daar de substantie zeer dun is, bijna waterig. De foundation heeft dan ook een zeer transparante dekking. Het is belangrijk dat je voor gebruik goed het flesje schudt. Doe je dit niet dan komt er kleurloos schuim uit, doordat de pigmentdeeltjes niet goed vermengt worden. Het is niet de makkelijkste foundation om aan te brengen, juist door zijn transparante dekking kan de foundation wat vlekkerig overkomen. De foundation is niet mat, maar behoudt een subtiele glans. Hij dekt lichtjes en haalt net de roodheid uit je gezicht. Ben je op zoek naar een zeer transparante foundation, die zelfs transparanter is dan de meeste getinte dagcrèmes, dan is dit de foundation voor jou. Zelf moet ik zeggen dat ik niet enorm enthousiast ben over het resultaat. Hij is namelijk niet makkelijk in de aanbreng en is zeer transparant en bevat geen spf. De prijs kwaliteit verhouding is goed. Je krijgt maar liefst  50ml voor €14,99.

Prijsinidcatie: €14,99 voor 50 ml


Product: Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15

Belofte: Een foundation die de hydratatie van de huid onmiddellijk verbetert en tegelijkertijd zorgt voor een frisse gezonde teint. Versterkt de vochtbarrière van de huid, zodat ook de droge en gevoelige huid weer helemaal in balans komt.

Resultaat: Een prachtige transparante getinte dagcrème, die zeker ook goed gebruikt kan worden als foundation daar hij een transparante tot medium dekking geeft. Door zijn substantie is hij zeer geschikt voor gebruik in de zomermaanden, maar hij kan uiteraard het hele jaar door gedragen worden. De foundation blijft gedurende de gehele dag goed zitten zonder dat hij gaat  glimmen. Hij matteert namelijk mooi, zonder dat de substantie er droog uit gaat zien. De prijs kwaliteit verhouding is goed, €28,00 voor 30 ml.

Prijsinidcatie: €28,00 voor 30 ml.

Product: MAC Cosmetics studio moisture tint, spf 15

Belofte: Een luchtige verzorgende getinte dagcrème met spf 15. Een makkelijke 1 stap applicatie perfect voor het seizoen. Deze sheer getinte dagcrème geeft je voldoende dekking om je huid perfect te egaliseren en te moisturizen. Geschikt voor alle huidtypen.

Resultaat: Studio moisture Tint is een heel prettig product. Het is een gel-crème substantie met een tintje die kleine oneffenheden wegwerkt en je teint egaliseert. Je kunt hem makkelijk aanbrengen met je vingers. Het resultaat is een transparante finish. Heb je net wat meer onregelmatigheden gebruik dan bijvoorbeeld nog een concealer voor dat extra beetje dekking op gewenste plekjes. De prijs kwaliteit verhouding vind ik erg goed, je krijgt namelijk 40 ml voor €27,50. Hij blijft de gehele dag goed zitten met een mooie glanzende finish,zonder dat hij gaat glimmen.

Prijsindicatie: €27,50 voor 40ml

Product: Make-up studio Perfect Blending Sponge

Alom bekend; De Beautyblender. De beautyblender is een handige make-up tool waarmee je gemakkelijk en snel je foundation kunt aanbrengen.  Make-up Studio komt met zijn eigen variant, de Make-up Studio Perfect Blending Sponge. In vergelijking met de echte beautyblender, zijn er een aantal verschillen. Ten eerste natuurlijk de lieflijke zacht roze kleur en de Perfect blending sponge van Make-Up Studio heeft een  zandloperachtige vorm. Als je gewent bent je foundation aan te brengen met een penseel of met je vingers, dan zal je even moeten wennen aan het werken met de blending sponge. Ten eerste is het de bedoeling dat je de foundation met een ‘dep’achtige beweging aanbrengt, dus niet vegen. Hierdoor werk je de foundation in de huid en krijg je een heel mooi natuurlijk resultaat. Je kunt de Perfect blending sponge zowel vochtig  als droog gebruiken. Vochtig vind ik zelf het prettigst. Je kunt nadat je de spons vochtig hebt gemaakt ook eventueel wat crème in de spons werken voordat je hem gebruikt voor een extra egale, gehydrateerde en geëgaliseerde huid. De Perfect blending sponge, geeft zoals de naam ook wel zegt, een perfect geblend resultaat en het kost slechts €10,90.

Lees hieronder meer reviews en artikelen van Liselotte van Saarloos.

Lees ook