Wat een leuke vraag! Of de maximale lengte van je nagels genetisch bepaald is…. De matrix bepaalt de kwaliteit van de nagel. Lees hier meer over de matrix. Grosso modo is de lengte van nagel bij iedereen hetzelfde, maar in de praktijk kan dat verschillend uitpakken. Deze verschillen tussen individuen zijn over het algemeen niet […]

01:01 - 00:36
luistertijd 01:01 - leestijd 00:36

Wat een leuke vraag! Of de maximale lengte van je nagels genetisch bepaald is….

De matrix bepaalt de kwaliteit van de nagel. Lees hier meer over de matrix.

Grosso modo is de lengte van nagel bij iedereen hetzelfde, maar in de praktijk kan dat verschillend uitpakken. Deze verschillen tussen individuen zijn over het algemeen niet groot en het is vooral wat na de geboorte met de nagels – of liever gezegd de matrix – gebeurt dat verschil uitmaakt.

Genetische factoren spelen vooral een rol wanneer het gaat om pathologische afwijkingen zoals (onder veel meer) anonychia (het ontbreken van nagels), het nagel-patellasyndroom (NPS misvormingen van duim- en vingernagels), hyperonychia (extreem dikke nagels) en hippocratic nails (nagels zijn dik en sterk gebogen). Maar dan gaat het allang niet meer om de lengte van de nagels Dit is het terrein van de medisch specialist.

Heb jij een vraag aan nagelspecialist Ben van Rijn? Stuur hem via het contactformulier.

Lees ook