Vermindert zonfiltergebruik toch aanmaak vitamine D

Uit recent gepubliceerd onderzoek in de British Journal of Dermatology zou blijken dat de hoeveelheid, ofwel de dikte van de laag antizonnebrandmiddel die op de huid wordt aangebracht, de aanmaak van vitamine D in het lichaam kan verminderen.

Het gaat maar om een kleine studie, onder 37 gezonde vrijwilligers, uitgevoerd in het Bispebjerg ziekenhuis in Kopenhagen. De serum levels van vitamine D werden zowel voor als na het aanbrengen van een spf 8 gemeten. De hoeveelheid antizonnebrand middel varieerde tussen een dunne laag en een dikke laag, zoals aanbevolen door de World Health Organization. Ongeveer van 25% van het lichaamsoppervlak werd ingesmeerd. Elke twee tot drie dagen werden de testpersonen blootgesteld aan een vastgestelde dosis uvb straling, 20 minuten lang, en dat vier keer in totaal.

Hoe dunner gesmeerd werd hoe meer vitamine D werd aangemaakt. Hoe dikker werd gesmeerd hoe minder. Het onderzoek is gepubliceerd in eerder genoemd medisch vaktijdschrift.

Lees ook:

All rights reserved, lees eerst onze disclaimer voor overname van beeld en artikelen.

advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Beautyjournaal magazines

Meer Beautyjournaal magazines
advertentie

Meer Gezicht nieuws

Meer artikelen van Gezicht