Jolanda bespreekt haar favoriete NL beautybloggers

Een ‘Stash’ is een geheime opslag zoals een schatkistje. Het gaat dus om opslag van goederen die een waarde vertegenwoordigen, hetzij van echte waarde of die je er zelf aan geeft. Je begrijpt, ‘je of mijn Stash’, zoals ik dat lees en hoor op de websites van de Nederlandse beautybloggers wordt eerbiedig uitgesproken en beschreven, en zo hoort het! Make-up en mooie cosmetica zijn enorm waardevol en vandaar noem ik het ook liefdevol ‘Mijn Stash’.

Vreemde afkortingen

Dagelijks of vaker bekijk ik de websites van mijn favoriete bloggers; Cynthia (Misslipgloss), Mascha (Beautygloss), Serena (Beautylab) en Debbie (Beautyscene). Iedere dag word ik getrakteerd op meerdere artikelen over make-up en cosmetica. Dit wordt vergezeld met een fotoreportage of een filmpje en keer op keer kijk ik ademloos toe. Vanaf mijn eigen bank kijk ik in een huiskamer, badkamer of keuken waar liefdevol een aantal nieuwe of favo producten of een FOTD, EOTD of NOTD wordt gedemonstreerd. De vreemde termen en afkortingen vliegen je om de oren, OTD is of the day en de F, E en N zijn dan face, eye’s en nails. Vervolgens geven de bloggers je nog de swatches van de gebruikte producten zodat je de kleuren wat beter kan zien. Een swatch is dus geen horlogemerk maar een close-up van bijvoorbeeld oogschaduw, blush of lipstick vaak op de onderarm uitgesmeerd.

Vooral ‘wat er niet mag ontbreken in je Stash’ schrijf ik braaf op. Zo ben ik aan MAC (Shroom oogschaduw is base èn highlighter) en Urban Decay (Naked palet) geraakt. Al biecht ik op dat ik beide Naked paletten tot nu toe niet heb gebruikt, durf het niet aan te breken. Al weet ik nu welke kleur ik het beste op mijn bewegend ooglid kan doen en welke in mijn crease! Crease? Ja, crease!  Dat heette vroeger arcadeboog en als je deze niet goed aanzet dan heb je geen mooi effect van de schaduw die dus je ogen accentueert.

Bekijk hier mijn favo roze-lippen-filmpje van Miss Lipgloss:

Stash-filmpjes

Stash-filmpjes vind ik geweldig en vooral die van Debbie van Beautyscene. Debbie heeft volgens mij alles van MAC, vooral van die speciale thematische series. Al babbelend trekt ze lade na lade open en laat zij die mooie palletjes zien. Van oogschaduw, blush tot haar poedertjes. De geluidjes van plastic op plastic en het openen en dicht doen van de doosjes masseren mijn oren als een symfonie van Bach. De filmpjes over MAC kwasten heb ik wel een paar keer bekeken, vervolgens ben ik met een boodschappenbriefje naar de Douglas gegaan.

Bekijk hier het kwastenfilmpje:

Beautyscene

Beautyscene is een volwassener beautyblog (doelgroep 18-25 jaar) en schroomt ook niet om de duurdere merken zonder enige vorm van gene te reviewen. Het hoort ook bij Beautyscene! De comments (reacties) zijn op de blogs van Mascha en Cynthia (doelgroep 13-18 jaar) niet mals als zij duurdere producten reviewen. Jonge meiden kunnen dat nog niet betalen en willen alleen reviews van merken die wel in hun budget passen. Ik heb wel eens het idee dat Cynthia en Marcha soms op eieren lopen om hun bezoekers te behagen. De reacties (honderden per onderwerp!!!) vind ik wel eens behoorlijk over the top over iets als een spelfout of een duurder product. Ik zou die nare reacties echt verwijderen, pfff…

Beautylab

Serena van Beautylab heeft een andere stijl. Zij mixt beauty met fashion, haar Clarence en Coco (hele mooie katten), familie, interieur en innerbeauty. Ze heeft een geweldig gevoel voor humor en dat wordt helemaal bal met haar vriendin Samantha uit UUUtreg!

Bekijk hier mijn favo met Samantha:

Serena is van de DIY. Wat?! Do it yourself, met andere woorden, cosmetisch knutselen. Kaarsen en make-up remover maak je zelf in je keukentje en Serena helpt je. Tot nu toe heb ik het zelf nog niet gedaan, maar ik kan me voorstellen dat het iemand prikkelt.

Bekijk hier mijn favo-filmpje met Serena:

Intiem bloggen

De afgelopen jaren zijn mijn beautybloggers op zich zelf gaan wonen, verliefd geworden, kinderen groeien op en ze (de bloggers) zijn succesvol en beroemd geworden. We gaan zelfs mee als zij op vakantie gaan! Best wel intiem, vind je niet?

Geld in het laatje

Inmiddels is mijn Stash gegroeid tot een aantal schatkistjes vol met producten die de beautybloggers mij hebben geadviseerd. Het kost me soms moeite om niet naar de Douglas, Sephora, ICI paris of Skins te racen of in te loggen, want ik ben oh zo gevoelig voor de adviezen van mijn beautybloggers.

En, ja de beautybloggers zijn eigenlijk heel slimme zakenvrouwen. Een webshop, zo handig, want ik kan na een filmpje het product direct bestellen. Hoe makkelijk kan mijn leven worden, toch? Ach, ze hebben gelijk, waarom inkomen laten liggen als het zowat voor je deur ligt? Doorklikken naar andere websites en advertorials brengt geld in het laatje. Op den duur genoeg om ervan te leven en dat is geweldig. Maar geloof mij, het is hard werken. Zelf weet ik (als BeautyJournaal testpanellid) dat een review schrijven veel tijd kost en dan nog ben ik niet 100% tevreden. De hele week naar Amsterdam (Londen, Parijs) reizen voor events, trein in trein uit, zo gaat dat bij de bloggers. Het beautyJournaal panel gaat ook wel eens op stap en dat ervaren we als een schoolreisje! Ik ben al dagen van te voren in de weer ‘met wat moet ik aan’ en ‘hoe zit dat met de trein?’

Maar de Bloggers klagen nooit, anders krijgen ze weer 300 comments die vol staan met pittig onbegrip. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zij niet moe worden van make-uppen?

OMG…

Als ik opnieuw gebakken kan worden dan graag als beautyblogger!

Lees ook:

All rights reserved, lees eerst onze disclaimer voor overname van beeld en artikelen.

advertentie

Reacties

13 reacties op “Jolanda bespreekt haar favoriete NL beautybloggers

 1. Babs

  Leuk stuk, Jolanda! Ik snapte in het begin ook niets van al die uitdrukkingen. Een swatch was toch een horloge? Ik kijk meestal de filmpjes als ik twijfel bij de aanschaf van een of ander product. Vooral de vlogs ( zo heet dat toch?) waar ze make-up aanbrengen vind ik het meest interessant. Dan kan je “live” zien hoe het resultaat wordt!

 2. Rieneke Steeghs

  Wat een leuk artikel! Zelf werk ik voor RS veel samen met beautybloggers, zowel de wat kleinere als de grotere. Heel erg leuk en waardevol en vooral ook het persoonlijke contact spreekt me erg aan. Ik lees de beautyblogs ook vaak met veel plezier en vooral ook de filmpjes zijn meestal erg leuk (en soms grappig). Jammer genoeg ontbreekt het me aan tijd om elke dag alle blogs te lezen, maar ik pik er altijd enkele artikelen uit die mij het meest aanspreken. Keuze genoeg!

 3. harriet

  Leuk stuk Jolanda! Ik kwijl altijd bij mijn daily feed van Temptalia.com. Wat een lekkermakende foto’s maakt zij…

 4. redactie, monique

  Jol, laat je het ons weten wanneer jouw eerste filmpje eraan komt voor BJ? en uh…als andere dames willen, laat het ons weten!

 5. Gerti

  Heerlijk artikel Jolanda! Eerlijk gezged haak ik af bij die stash filmpjes. Vooral van beautyscene. Ik kan niet tegen dat exhibitionisme en het pocherige. Moet wel zeggen dat de site steeds beter wordt. Toen het nog lushious beauty was, was het veel erger.
  En ik moet bekennen dat ik wel elke dag even gluur :).

 6. Debbie

  Leuk artikel. Ik kijk ook bijna elke dag op een aantal grote BB’s ( BeautyBloggers ) maar ik vind de kleinere ook interessant. Daar zitten vaak hele leuke creatievelingen tussen. De groene bloggers zijn nog niet zo op de voorgrond maar wie weet komt dat nog. In ieder geval vind ik het leuk en inspirerend om verschillende blogs te lezen. Er komt veel bij kijken om een blog goed te kunnen onderhouden. Een fulltime baan en een blog onderhouden is bijna onmogelijk. Jammer, anders wist ik het wel;-)

 7. Elly

  Ik heb even gekeken naar die blogs die je doorgaf, maar Jolanda, niet om te slijmen, hoor, maar ik vind beautyjournaal toch echt de leukste!

 8. Marte

  ooow wil heeeel graag die brushes van Mac ;)

  Ik ben zelf ook helemaal verzot op het lezen en volgen van beautyblogs. je leert er toch steeds allerlei tips mee, idd het aanbrengen van make-up, verschillende verkrijgbare producten etc.
  Ook al valt het niet altijd binnen mijn budget is het toch weer erg leuk om te zien :)

 9. Jolanda

  Sorry voor de late reactie, lappenmand en volle inbox.
  @Monique, als jij Tessa naar mij toe stuurt dan wordt het wel een leuke film. Als ik eraan denk lig ik al dubbel van het lachen. Ik kan amper het woord tutorial uitspreken….laat staan al die namen van al die oogschaduw kleuren. Of ‘Orgasm” of ‘deep throath’ van Nars, nee dat gaat niet goedkomen….;-) :-)
  Maar ik kan echt genieten van die filmpjes of Vlogs moet ik zeggen!

 10. Gerti

  Jolanda, je artikel heeft me weer verslaafd. Elke avond nog even ontspannen bij een paar blogs, en hup, ik lig weer te laat op bed.

 11. Marte

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je in de tussentijd je Naked palette al hebt gebruikt?! :) Zoveel mogelijkheden met al die kleuren, bijna te leuk om te laten liggen natuurlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Beautyjournaal magazines

Meer Beautyjournaal magazines
advertentie

Meer Gezicht nieuws

Meer artikelen van Gezicht